DR sætter fokus på Genforeningens 100-årsdag

Onsdag 08. Januar 2020 19:18 821
DR Vokalensemblet sang i forbindelse med, at regeringen og Det Sønderjyske Præsidium onsdag præsenterede programmet for Danmarks officielle markering af genforeningsjubilæet i DR Koncerthuset. Foto: Magnus Eg Møller/DR. DR Vokalensemblet sang i forbindelse med, at regeringen og Det Sønderjyske Præsidium onsdag præsenterede programmet for Danmarks officielle markering af genforeningsjubilæet i DR Koncerthuset. Foto: Magnus Eg Møller/DR.

DR sætter de kommende måneder fokus på Genforeningen i anledningen af 100-årsdagen.

I år er det 100-året for Genforeningen. Og det er baggrunden for, at Danmarks Radio (DR) i de kommende måneder sætter fokus på Genforeningen med en række nye programmer og en omfattende dækning af arrangementer og events i anledning af 100-årsdagen.

Det kom frem onsdag på et møde, der var arrangeret af regeringen og Det Sønderjyske Præsidium, skriver DR i en pressemeddelelse.

En af hjørnestenene i DR’s dækning bliver dramadokumentaren ’Grænseland’, der i fire afsnit fortæller om tabet af og Genforeningen med Sønderjylland og giver et bud på, hvad der skete med Danmark som nation i denne dramatiske og afgørende periode af danmarkshistorien.

’Grænseland’ har premiere på DR1 til foråret.

På lørdag arrangerer DR sammen med blandt andet Højskoleforeningen fællessang fra Højskolesangbogen, hvor den direkte transmission på DR2 starter på Kolding Bibliotek klokken 10. Der bliver sunget sange, der har relation til det sønderjyske og Genforeningen.

Fredag den 10. juli sender DR1 fra den gamle grænse ved Christiansfeld, hvor kongen for præcis 100 år siden red ind i det genforenede Sønderjylland.

TV Syd dækker også Genforeningens 100-årsdag. TV Syd tager på tur i Syd- og Sønderjylland. Det sker med live-showet Genforeningen LIVE, som afholdes syv steder i landsdelen. Showet sendes blandt andet fra Den Gamle Grænsekro ved Christiansfeld den 3. februar klokken 19.30 og Volkerts Fylke den 12. marts klokken 19.30.