Connect with us

112-stof

Dømt: Bilist kørte op mod 130 km/t gennem to byer

Offentliggjort for

den

Foto: Dreamstime.com (Modelfoto)
Foto: Dreamstime.com (Modelfoto)

En 30-årig mand blev torsdag dømt for vanvidsbilisme.

En 30-årig mand fra Haderslev blev torsdag idømt to års fængsel for blandt andet vanvidsbilisme, oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi.

Manden blev den 27. april i år forsøgt stoppet af en politipatrulje i Haderslev. I stedet for at standse satte han farten op. Han blev målt til at være kørt gennem byzone i Haderslev med mere end 100 km/t. Han fortsatte gennem en 60 km/t zone i Hoptrup med mindst 130 km/t og mod Genner.

Undervejs kørte han over for rødt lys, var tæt på at påkøre en modkørende bilist og kom også over i den forkerte vejbane, hvor han igen var tæt på at ramme en anden bilist.

Kørte i zig-zag foran politiet

Da patruljevognen forsøgte at komme forbi og ind foran ham, zig-zaggede han på tværs af vejen for at forhindre den i at overhale. Han blev til sidst boxet ind af tre politikøretøjer foran, på siden og bagved. De to af dem påkørte han.

Da han blev standset, viste det sig, at han var påvirket af amfetamin, var frakendt førerretten og også havde en ulovlig kniv i bilen. En ransagning på hans bopæl afslørede yderligere 282 gram amfetamin i en fryser.

Samlet set lød straffen for de forhold samt for samt for et ældre voldsforhold og et yderligere knivforhold på to års fængsel, 10 års frakendelse af førerretten samt konfiskation af bilen, som en anden ejede, og som i øvrigt ikke var indregistreret.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

112-stof

Politi leder efter ejer af guldsmykker

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Syd- & Sønderjyllands Politi.

Guldsmykker i unikke æsker og en pose fra Libanon formodes at stamme fra indbrud i eller omkring Ribe.

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter ejerne af nogle specielle smykker.

Politiet i Ribe fandt onsdag den 13. oktober smykkerne på en adresse i byen i forbindelse med efterforskning af en anden sag. Kvinden på adressen erkendte, at smykkerne ikke var hendes, men kunne ikke fortælle hvor de kom fra. Politiet formoder, at smykkerne stammer for indbrud i Ribe by eller omegn og leder nu efter ejerne.

Smykkerne var opbevaret i to unikke æsker og lå i en pose, der har vist sig at stamme fra virksomheden Elias Silver Jewlery fra Libanon.

Blandt smykkerne er to vielsesringe, hvori der står Lene og Kjeld og en dato, en lille fe amulet i guld, en sort perlekæde og et lettere ødelagt armbånd der har en speciel porcelæns medaljon.

Oplysninger om smykkerne kan gives til Syd- og Sønderjyllands Politi på 114.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

61-årig mand dømt for underslæb

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den 61-årige blev dømt for at have begået underslæb, mens han var formand og kasserer på Give Nærradio. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Den 61-årige mand modtog dommen.

Retten i Kolding har idømt en 61-årig mand fra Herning 10 måneders betinget fængsel med vilkår om udførelse af 150 timers samfundstjeneste.

Den 61-årige blev dømt for at have begået underslæb i perioden fra december 2013 til oktober 2019, da han i en rolle som formand og kasserer for Give Nærradio uberettiget havde brugt 426.803,30 kr. fra foreningens bankkonti.

Han tilstod alt bortset fra ét forhold, der omhandlede et beløb på 8000 kr., hvilket han dog også blev dømt for.

Den 61-årige modtog dommen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

27-årig mand mister kørekortet for evigt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Pixabay (Modelfoto)

Det er usædvanligt, at bilister får frakendt førerretten for bestandigt, men en 27-årig mand har så mange og så alvorlige forseelser på samvittigheden, at det blev dommen.

En 27-årig mand fra Tønder kommune er i dag, onsdag, ved Retten i Esbjerg blevet frakendt sin førerret for bestandigt, oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi.

Samtidig er han idømt en fællesstraf for en meget lang række forseelser på i alt to år og seks måneders fængsel.

På færdselssiden drejer det sig blandt andet om uden førerret i marts 2020 at have kørt særligt hensynsløst i en bil i Bramming. Han var påvirket af amfetamin. Da en patrulje forsøgte at standse ham, kørte han i stedet videre med høj fart mod færdselsretningen i en ensrettet gade, så flere fodgængere måtte undvige og andre bilister også undvige for ikke at blive ramt. Kørslen sluttede mod en husmur på Storegade i Bramming.

I februar i år kørte han narkopåvirket ved Bramming. Her kørte han over i den modsatte vejbane og ramte en modkørende bil. Begge biler blev slynget rundt, og føreren af den modkørende bil fik mange alvorlige kvæstelser, som muligvis medfører varige mén.

Den 27-årige blev desuden dømt for en lang række forskellige forhold såsom 13 narkokørsler uden førerret, andre alvorlige overtrædelser af færdselsloven, tyveri, hæleri, brugstyveri, indbrud med videre.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

Beredskabet på øvelse

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Statister spillede tilskadekomne ved øvelsen. Foto: H.E. Haulrich.

Der var tale om en øvelse.

Torsdag var der øvelse ved Energinet i Egtved. Her trænede politi, brandvæsen sammen med ambulancer og lægebil.

Ved øvelsen deltog Energinet, Trekantområdets Brandvæsen, Region Syddanmark, Sydøstjyllands Politi og flere frivillige, der blandt andet spillede tilskadekomne under et fiktivt opstået uheld.

Øvelsens formål var, at træne beredskaberne og Energinets personale, så alle er klar og klædt på til at kunne håndtere en eventuel hændelse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

Politiet søger hjælp: Mand opsøgte børn på en legeplads

Offentliggjort for

den

Forfatter:

To mindreårige børn blev kontaktet af en mand, der opfordrede dem til at forlade legepladsen og komme ud på fortovet til sig. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En 30 – 35 årig mand kontaktede to mindreårige børn på en legeplads og opfordrede dem til at komme ud på fortovet til sig. De to børn tog dog ikke imod opfordringen.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på hjælp fra borgerne i forbindelse med efterforskningen af en hændelse på legepladsen, der tilhører Gråsten Skoles skolefritidsordning, Degnevænget i Gråsten.

Hændelsen fandt sted tirsdag den 28. september klokken 14.00.

Her blev to mindreårige børn kontaktet af en mand, der opfordrede dem til at forlade legepladsen og komme ud på fortovet til sig.

De to børn tog dog ikke imod opfordringen.

Signalement

Signalement af manden, der henvendte sig til børnene:

• Mand
• 30 – 35 år
• Mørk hud
• Cirka 165 – 170 centimeter høj
• Iført blå sixpence (flad, blød kasket) og grøn jakke

Forhøringer

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker sagen og gennemfører blandt andet forhøringer, hvor betjente kontakter borgere i området for at få oplysninger, der kan være af gavn for efterforskningen.

Politiet håber desuden at komme i kontakt med borgere, der var i nærheden af legepladsen, da manden opsøgte børnene, eller som genkender manden ud fra signalementet. De kan kontakte Servicecentret på telefon 1-1-4.

Der er på nuværende tidspunkt intet, som viser, at manden har villet gøre børnene noget ondt, men omvendt skaber en sådan hændelse naturligvis bekymring. Og vi opfordrer derfor også personen til selv at kontakte politiet for at få talt hændelsesforløbet igennem.

Ikke sammenhæng med anden sag

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker desuden fortsat en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse for nyligt mod en 15-årig pige i Gråsten.

Politiet ser umiddelbart ikke nogen sammenhæng mellem de to hændelser, men på baggrund af anmeldelserne har vi besluttet at øge den tryghedsskabende patruljering i Gråsten.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler