Connect with us

Kolding

Død hval slæbt ind til Kolding Havn

Offentliggjort for

den

Næbhvalen blev onsdag eftermiddag slæbt til Kolding Havn. Foto: BlumePress.
Næbhvalen blev onsdag eftermiddag slæbt til Kolding Havn. Foto: BlumePress.

Den døde hval er nu slæbt til Kolding Havn.

Ved 16-tiden begyndte bjærgningen af den døde hval i Kolding Fjord i Strandhuse.

Slæbebåden Casper var blevet tilkaldt sammen med en dykker. Og så blev hvalen ellers slæbt ind til havnen i Kolding. Det er Naturstyrelsen, der står bag bjærgningen af den døde hval.

Den skal fredag obduceres, for at finde ud af, hvad den døde af og så skal den dissekeres. Det vil ske i inderhavnen i Kolding, hvor interesserede kan følge med i begivenheden. Næbhvalen forbliver i det kolde vand i bassinet i Kolding Havn, så forrådnelsen sker med mindst mulig fart.

Hvalen – der er en døgling, en art indenfor familien af næbhvaler – lever normalt i farvandet omkring Grønland, Færøerne og Island. Uvist af hvilken årsag er den altså endt i Danmark – og endte sine dage i Kolding Fjord.

Den lever i følge byrådsmedlem og naturvejleder, Jørn Chemnitz (SF) af blæksprutter.

Det var mandag, at hvalen blev opdaget i Kolding Fjord – ud for Fjordvej 23 i Strandhuse. Det har siden været et tilløbsstykke, hvor mange interesserede har fået et glimt af hvalen.

Jørn Chemnitz, der også er naturfagskonsulent på Naturskolen i Kolding, håber at skellettet af hvalen kan få en plads på Naturskolen.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Erhverv

Bilfamilierne i Kolding bliver flere: Det stiller krav til værkstederne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ud over at skabe behov for flere værksteder stiller de nye teknologier større krav til teknikernes faglighed. Foto: PR.

Der kommer flere nye biler med avancerede bilteknologier på vejene i Kolding. Det skaber behov for mere specialiseret autoglasservice i byen.

Antallet af bilfamilier i Kolding stiger stødt, og sidste år havde 33.530 af byens familier bil til rådighed. Det er 14 procent flere end for ti år siden. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I gennemsnit brugte de bilkøbende familier i Kolding omkring omkring 315.000 kroner på nye biler i 2021. Det er omtrent det samme som, hvad en gennemsnitlig familie i Danmark har spenderet.

I takt med, at teknologien i nye biler bliver mere avanceret, stilles der nye krav til værkstederne og deres udstyr, og der bliver tilmed brug for flere dedikerede autoglas-værksteder. Det vurderer Carina Bukkehave, der er direktør hos bilrudespecialisten Carglass i Kolding.

-Ikke alene kommer der flere og flere biler på vejene, nye teknologier stiller også større krav til autoservice. Hvor vi tidligere kunne sende en tekniker ud på stedet, har langt de fleste nye biler i dag assisterende styresystemer og sensorer i forruden, som for nogle bilmærkers vedkommende nødvendiggør kalibrering på et værksted, siger Carina Bukkehave i en pressemeddelelse.

Nye biler kræver tid og faglighed

Blandt andet nye eldrevne biler vokser i popularitet, og det er med til at skabe travlhed hos autoglas-leverandører.

-Det tiltrækker flere til værkstederne at kunne kalibrere stort set alle bilmodeller inklusiv de populære elbiler. Elbiler har som mange nye bilmodeller avanceret radar- og kamerateknologi i forruden, som kræver omhyggelig kalibrering og optager tid på værkstederne, siger Carina Bukkehave.

Ud over at skabe behov for flere værksteder stiller de nye teknologier større krav til teknikernes faglighed.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Koldings virksomheder bruger rekordmange penge på møder og konferencer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Koldings virksomheder bruger flere penge på bookinger af mødelokaler end tidligere, og det gælder inden for stort set alle brancher. Foto: PR.

Møde- og konferencebooking prioriteres historisk højt af virksomhederne i Kolding. Stigningen afspejler et øget behov for at være sammen med kollegaerne, fortæller arbejdspsykolog.

Virksomhederne i Kolding bruger flere penge på bookinger af mødelokaler end tidligere, og det gælder inden for alt fra industri og detail til undervisning og sundhed. På to år er det samlede beløb brugt på mødebooking i Kolding steget med 22 procent, fra cirka 1,5 millioner kroner i 2019 til godt 1,8 millioner kroner i 2021. Det viser en opgørelse fra Danske Konferencecentre (DKBS), en forening med mere end 100 uafhængige møde- og konferencecentre.

Ud over at mange udskudte arrangementer nu bliver afholdt, kan stigningen i mødebookinger forklares med et forstærket behov for at være sammen og sparre på arbejdspladsen.

-Sidste år var alle vores konference-faciliteter stort set udsolgt, og vi slog omsætningsrekord. Alle tal indikerer, at 2022 bliver et nyt rekordår, siger Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid, direktør hos Danske Konferencecentre, i en pressemeddelelse og tilføjer:

-At det går så strygende i branchen skyldes både, at coronapandemien har affødt mange nye arbejdsteams, der skal rystes sammen, og at kollegaer, der har været digitalt sammen i lang tid, skal vænne sig til den fysiske kontakt igen.

Forstærket behov for kollegial sparring

Ifølge arbejdspsykolog Anton Eg Andersen er arbejdspladsen for mange endnu vigtigere i øjeblikket end normalt.

-Coronanedlukningen har haft den indvirkning på mange mennesker, at de føler et uopfyldt behov for selskab med andre. Et fysisk personalekursus skaber rum for at være sammen med andre deltagere, og ud over faglig sparring kan det indbyde til hygge og gode snakke over en kop kaffe eller et glas vin om aftenen, siger Anton Eg Andersen.

-Arbejdet er i høj grad identitetsskabende, og fordi vi er flokindivider, har vi et grundlæggende behov for at møde anerkendelse fra det kollegiale fællesskab – ikke mindst i mødesammenhænge, uddyber han.

Personlig service tiltrækker gæster

For at være med til at sikre sig flere bookinger lægger Danske Konferencecentre vægt på god kundeservice. Det seneste år har foreningen ligget på 9,7 ud af 10 stjerner i tilfredshedsmåling.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Gratis udendørs koncert

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kansas City Stompers giver koncert udenfor Cafe Razz. Her er det fra sidste års koncert i Kolding. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Kom til koncert med eliten indenfor dansk glad jazz.

Cafe Razz på Låsbybanke i Kolding arrangerer en gratis udendørs koncert fredag den 27. maj. Det bliver med eliten indenfor dansk glad jazz.

Kansas City Stompers med Jesper Thilo i spidsen giver koncert. Sidste år kunne koldingensere opleve Kansas City Stompers i forbindelse med deres 70 års jubilæum.

Og i år vender de igen tilbage til Kolding. Det foregår med koncerten udenfor Cafe Razz på Låsbybanke den 27. maj fra klokken 13-15.

Kansas City Stompers har udgivet 45 album. Det er rekord i Danmark, og er det eneste orkester i Skandinavien, der har spillet med Louis Armstrong.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Niels Henning Ørsted Pedersen hyldes på Godset

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fredag den 27. maj ville stjernebassisten Niels Henning Ørsted Pedersen være fyldt 75 år. Pressefoto.

Fredag den 27. maj ville stjernebassisten Niels Henning Ørsted Pedersen være fyldt 75 år. Det fejrer Jazz6000 med en stjernebesat hyldestkoncert med en række af NHØP’s musikalske venner.

På koncertdagen den 27. maj ville den verdenskendte dansker Niels Henning Ørsted, som mange nok bedre kender som NHØP, være fyldt 75 år.

I Jazz6000 fejres det sammen med bassisten Bo Stief, der har fulgt NHØP på nært hold siden 1960’erne.

Med på Godset har Bo Stief sit Allstar-hold bestående af tre store jazznavne: Alex Riel på trommer, Henrik Gunde på klaver og Hans Ulrik på saxofon. De fire supermusikere vil denne aften spille musik, der relaterer til NHØP’s musikalske liv. Musikken bliver krydret med øre- og øjenvidneberetninger fra tiden med NHØP, som startede på det historiske spillested Monmartre i Store Regnegade i København for snart en menneskealder siden.

Niels Henning Ørsted Pedersen er Danmarks vel nok største jazzstjerne nogensinde. Han blev kendt for sin helt særlige måde at spille bas og sin evne til at fortælle historier med sin musik. Han har medvirket på hundredvis af indspilninger og spillet sammen med nogle af de allerstørste internationale jazzmusikere, bl.a. Dexter Gordon, Sonny Rollins, Bille Evans og Oscar Peterson. På den hjemlige jazzscene blev han især kendt for sit samspil med den danske pianist Ole Koch. De skabte sammen den ”danske tone” med bl.a. deres smukke fortolkninger af sange fra Højskolesangbogen, fx ”I skovens dybe, stille ro”.

Bo Stief har gennem sin lange karriere spillet sammen med store navne som Ben Webster, Yusef Lateef, Dexter Gordon og Kenny Drew. Han er også kendt fra sit mangeårige virke som bassist i en række kendte rockorkester, fx Sebastian, Sanne Salomonsen. Kasper Winding og Halberg Larsen. I 2002 blev Stief medlem af fusionsbandet Santa Cruz, hvor han spillede sammen med Frans Bak, Poul Halberg, Alex Riel og Hans Ulrik, hvoraf de to sidstnævnte er med på scenen på Godset.

Trommeslager Alex Riel har som Bo Stief spillet sammen med NHØP gennem mange år og har gennem hele sit musikalske liv været en af de førende trommeslagere i Europa. Han har spillet sammen med store navne som Yusef Lateef, Ben Webster, Dexter Gordon, Kenny Dorham og Donald Byrd. Fra den danske musikscene kender vi ham især for hans mangeårige virke som trommeslager i Sort Sol.

Hans Ulrik er en af de største nulevende danske saxofonister. Han er fast medlem af DR Big Bandet og spiller med i Emborg Group, Santa Cruz, Jesper Lundgård Trio og Frans Bak Quartet. Ved særlige lejligheder optræder han også sammen med Rugsted/Kreutzfeldt, Michael Ruff, Eliane Elias, Cæcilie Norby, Det Brune Punktum, DR Pigekor og DR underholdningsorkesteret.
Pianist Henrik Gunde er ligeledes fast mand i DR Bigbandet. Derudover spiller han med i Jan Harbecks gruppe og er leder af trioen Gunde on Garner.

Koncerten finder sted fredag den 27. maj klokken 20 på Godset. Billetter købes på www.jazz6000.dk.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Skovhuset fejrede 10 års jubilæum

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det helt store kaffebord med brunsviger og hjemmebagt rugbrødslagkage var dækket op til beboerne da Skovvejen fejrede beboerhuset Skovhusets 10 års jubilæum. Privatfoto.

Det helt store kaffebord med brunsviger og hjemmebagt rugbrødslagkage var dækket op til beboerne da Skovvejen fejrede beboerhuset Skovhusets 10 års jubilæum.

Huset er en del af Boligselskabet Koldings afdeling på Skovvejen og rummer i det daglige et væld af aktiviteter drevet af frivillige. Der er blandt andet månedlige bruncharrangementer hvor alle er velkomne, banko, dart og kreaklub hvor der spilles, nørkles og hygges.

Årstidens fester fejres i huset og der er jævnlige fællesspisninger. Derudover bruges Skovhuset til afdelingens møder og samarbejdspartnere kan låne stedet til møder og arrangementer.
Gæsterne nød en festlig dag, men blandt de cirka 80 gæster blev der også snakket om den kommende omdannelse af Skovvejen i forbindelse med Udviklingsplanen, som vækker usikkerhed om fremtiden.

-Jeg håber de aflyser det hele. Jeg vil blive her i afdelingen hvor jeg kender folk, men jeg er klar og har snakket med visitatoren i Kolding kommune som vil hjælpe med at skaffe en tilgængelig ældrevenlig bolig hvis det bliver nødvendigt, sagde en af beboerne omkring kaffebordet.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår de endelige planer for omdannelsen er klar, men det forventes inden for de næste måneder. Selve omdannelsen skal være gennemført inden 2030.

Udviklingsplanen

Udviklingsplanen 2019 – fælles visionsplan for Skovparken og Skovvejen.

I 2018 vedtog Folketinget en lov for bekæmpelse af ghettoer i DK. Hensigten med loven var at sikre et DK uden parallelsamfund og indeholdt en række initiativer på tværs af velfærdsområderne, men også krav om skærpede regler for anvisnings- og udlejning, således at modtagere at visse overførselsindkomster ikke måtte flytte ind og at andelen af almene familieboliger skulle reduceres til 40% af det nuværende antal boliger.

Dvs. enten i form at nedrivninger af boliger, omdannelse eller ommærkning af familieboliger til ungdomsboliger eller ældreboliger eller salg til private.

I Kolding er AABs afdeling 21 i Skovparken og Boligselskabet Koldings afdeling 2 på Skovvejen omfattet af loven. De to boligselskaber udarbejdede i 2019 i samarbejde med kommunen en fælles visionsplan for omdannelsen frem til 2030.

Visionsplanen er ved at blive konkretiseret i form af fysiske planer for omdannelsen af de to områder. Både i Skovparken og Skovvejen forventes afstemning på beboermøde inden for de næste måneder.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler