Kolding Netavis

Dispensation kan åbne for nyt boligbyggeri

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 21 maj 2022
Opdateret 21/05/22 8:40
På billedet ses den tilgroede og ubebyggede grund på adressen Storegade 47, som kommunen og ejeren – efter en dispensation fra vejbyggelinjen – håber snart kan bebygges med nye boliger. Foto: sebro-press.

Et nyt boligbyggeri kan være på vej i Lunderskov.

-Jeg er da tilfreds med dispensationen, men jeg havde helst set den tinglyste servitut helt fjernet. For det handler jo om en håbløst forældet sag helt fra 1933.

Det siger autoforhandler Alex Aunsbjerg Nielsen til Lunderskov Folkeblad.

Han er ejer af den store ubebyggede grund på Storegade 47 i Lunderskov, som avisen bragte i fokus i sidste uge. Kolding Kommune agter nemlig at håndhæve en gamle servitut, der omhandler en vejbyggelinje, som er bestemmende for, hvor stor afstand, der skal være fra vejmidten til nærmeste bebyggelse. Og for Storegade er den tinglyst til 17,5 meter.

Hagen ved vejbyggelinjen er bare, at den vil forhindre en byggeinvestors byggeplaner om at opføre 18-20 boliger på grunden.

Her ses arealet Storegade 47 i Lunderskov i fugleperspektiv indrammet med hvide stiplede streger.

Senest har politikerne i kommunens udvalg Plan og Teknik besluttet at dispensere for servitutten, således at der nu kun skal være otte meter fra bebyggelse til vejmidten. Og det mener man vil åbne mulighed for, at grunden kan bebygges som planlagt af en byggeinvestor.

-Men nu er det helt op til om køberen af grunden også vil acceptere dispensationen ned til otte meter. Han har nemlig hidtil krævet servitutten helt fjernet, siger Alex Aunsbjerg Nielsen til Lunderskov Folkeblad.

Aunsbjerg Nielsen vil ikke over for avisen røbe, hvem investoren er, men kun oplyse, at han er bosiddende i Kolding.

Det hele handler, som tidligere omtalt, om en stor grund ved Storegade i Lunderskov – byens hovedgade – hvor der tidligere gennem mange år har ligget et mekanikerværksted og senere også en udstillingshal. Begge dele blev revet ned så langt tilbage som i 2009. Og siden har arealet faktisk ligget som et ubenyttet, tilgroet område midt i byen.

Lokalplan ligger klar

Der er for længst lavet en lokalplan for grunden, der muliggør opførelse af boliger på stedet. Planen blev faktisk allerede til i den tidligere Lunderskov Kommune og senere, efter kommunesammenlægningen, vedtaget endeligt af Kolding Byråd i 2007.

Målet med lokalplanen var – og er – at få lukket et stor hul i husrækken på Storegade og dermed forstærke stationsbyens arkitektur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel