Direktør: -Vi er glade for, at fødevarekontrollen kiggede forbi

Torsdag 16. Juli 2020 16:46 2813
For anden gang på blot en måned har The Burger Shack Kolding i Munkegade fået både en bøde og en sur smiley. Privatfoto. For anden gang på blot en måned har The Burger Shack Kolding i Munkegade fået både en bøde og en sur smiley. Privatfoto.

Der er justeret, således at fejlene ikke gentager sig, fortæller burgerkædens direktør.

Der er ingen sure miner efter Burger Shack Kolding i Munkegade den 2. juli fik en sur smiley og en bøde efter Fødevarerejseholdet fra Fødevarestyrelsen var på besøg.

- For os er det vigtigste, at fødevaresikkerheden aldrig har været i fare. Vi er glade for at fødevarekontrollen kiggede forbi. Der er begået fejl – og vi har efterfølgende gennemgået de interne arbejdsgange og foretaget justering for hver enkelt fejl, så de ikke gentager sig, fortæller direktør for burgerkæden The Burger Shack, Christoffer No Kjærholm, til Kolding Netavis.

Problemer med varmebehandling og genopvarmning

Der var problemer med varmebehandling og genopvarmning af fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport.

- Det skal foretages ved en kombination af tid og temperatur, at fødevarerne er sikre. The Burger Shack Kolding markedsfører hakket oksekød formet som hakkebøffer/burgerbøffer. Kunderne bliver spurgt om de vil have bøffen gennemstegt eller medium. Ved medium stegning opvarmes bøffen til +65C grader. Ifølge oplysninger fra producenten skal kødet opvarmes til en kernetemperatur på +75 grader, står der blandt andet i kontrolrapporten.

Der står videre:

- Det indskærpes, at fødevarer skal opbevares og transporteres ved temperaturer, som sikrer at fødevarerne ved anvendelse på sædvanlig måde ikke er sundhedsskadelige eller af anden grund uegnede til menneskeføde. Følgende er konstateret: Vakuumpakkede færdigformede hakkebøffer blev i kølerum opbevaret ved +3,7 grader (målt med luftføler) og +3,7 grader (målt med indstikstermometer). Jf. mærkning på vakuumpakkede ferske bøffer skal disse opbevares ved maksimum + 2 °C. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Vi må ændre opbevaringsprocedure for hakkebøffer.

Indskærpelsen koster to gebyrlagte opfølgende kontroller. Desuden får The Burger Shack Kolding en bøde.

Burger Shack Kolding fik desuden også en sur smiley og en bøde efter et kontrolbesøg den 4. juni.