Connect with us

Politik

DF klar med holdet til regionsrådsvalget

Offentliggjort for

den

Viceborgmester i Kolding Kommune, Søren Rasmussen, blev nummer tre på listen til regionsrådsvalget. Privatfoto.
Viceborgmester i Kolding Kommune, Søren Rasmussen, blev nummer tre på listen til regionsrådsvalget. Privatfoto.

Holdet er nu sat til regionsrådsvalget til november.

Dansk Folkeparti har afholdt opstillingsmøde til regionsrådet. Det skete på Scandic Hotel i Kolding. Partiet opstiller 12 kandidater til valget den 16. november.

Viceborgmester i Kolding Kommune, Søren Rasmussen, blev nummer tre på listen. Han sidder på sjette år i regionsrådet, hvor han er formand for Udvalget for regional udvikling.

Carsten Sørensen fra Odense blev ny spidskandidat, efterfuldt af endnu en fynbo Anne-Marie Palm-Johansen fra Nyborg. Den tidligere spidskandidat Thies Mathiasen fik en fjerde plads.

-Jeg er meget glad for den placeringen høj på listen, det giver ekstra gejst i valgkampen, siger Søren Rasmussen og fortsætter:

-Arbejdet i regionsrådet er vigtigt bl.a. med Kolding Sygehus, hospice, offentlig transport og kulturprojekter. Jeg ser det som en stor fordel, at der er en direkte kontakt mellem arbejdet i Byrådet og Regionsrådet. For Kolding er det vigtigt vi er stærkt repræsenteret, så investeringer og nye tiltag ikke går uden om vores kommune.

Niels-Jørgen Grabe, der også er fra Kolding, blev nummer 11 på listen.

Dansk Folkepartis liste

1) Carsten Sørensen
2) Anne-Marie Palm-Johansen
3) Søren Rasmussen
4) Thies Mathiasen
5) Steffen Daugaard
6) Susanne Dyreborg
7) Svend Erik Nielsen
8) Jan Voss Hansen
9) Jack Odgaard
10) Charlotte Møller-Madsen
11) Niels-Jørgen Grabe
12) Malene Ravn Neumann

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Politik

Derfor opsættes valgplakater fra klokken 07 i Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lørdag morgen klokken 07 begyndte opsætningen af valgplakater i Kolding Kommune. Foto: BlumePress.

Mange har måske undret sig over, hvorfor valgplakater i Kolding allerede opsættes fra klokken 07 om morgenen, mens resten af Danmark først må gøre det fra klokken 12. Her får du svaret…

Lørdag morgen klokken 07 gik startskuddet i Kolding til, at de politiske partier kunne begynde, at opsætte deres valgplakater rundt om i hele kommunen.

Valgreglerne foreskriver, at det først må ske fra klokken 12. Men hvorfor så fra klokken 07 i Kolding?

Det har borgmester Jørn Pedersen (V) svaret på:

-Partierne er blevet enige om at sætte plakater op klokken 07, så køretøjer kan være væk fra den travle handelstrafik, som der altid er en lørdag klokken 12. Og vi ved jo af erfaring, at de første plakater er lige der, hvor flest biler kører dagligt, helt naturligt. Det er 3. valg, at vi gør dette og det har fungeret super de andre gange, siger borgmester Jørn Pedersen (V) til Kolding Netavis og fortsætter:

-Planen er så, at jeg på vegne af partierne retter henvendelse til indenrigs- og transportministeren, for at få ændret reglerne, så man må ophænge tidligere. Trafiksikkerheden er årsagen til, at valgplakaterne opsættes fra klokken 07, slutter Jørn Pedersen.

Jørn Pedersen genopstiller i øvrigt ikke til kommunalvalget den 16. november. Han har været borgmester i Kolding Kommune siden 2010.

Hvornår må valgplakater hænges op?

Valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, Europa-Parlamentsvalg, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag (f.eks. menighedsrådsvalg), må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter valget. Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater dog først ske fra statsministerens annoncering af valgets udskrivelse, skriver Indenrigsministeriet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Så blev valgplakaterne sat op

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her er det borgmesterkandidat Knud Erik Langhoff (C), der sætter valgplakat op i lygtepælen. Foto: BlumePress.

Nu er valgkampen for alvor i gang. Valgplakaterne blev sat op allerede tidligt lørdag morgen.

Så kom dagen, hvor valgplakater må sættes op på gader og stræder. Således var det også i Kolding, hvor mange partier startede tidligt lørdag morgen med, at få sat plakaterne op – blandt andet rundt om i Kolding by.

Nu går valgkampen op til kommunal- og regionsrådsvalget for alvor ind i sidste fase, inden vælgerne den 16. november skal sætte sit kryds.

Reglerne i valgloven foreskriver faktisk, at valgplakater først må opsættes fra klokken 12. Men byrådet i Kolding har – af hensyn til trafikken – besluttet, at valgplakater må opsættes fra klokken 07, oplyser tv2.dk.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

SF stod for intimkoncert med John Schmidt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

John Schmidt turnerer ikke mere, men gav fredag eftermiddag en intimkoncert i valglokalet hos SF i Kolding. Foto: BlumePress.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Fredag eftermiddag gav John Schmidt en intimkoncert i SF’s valgcafé i Kolding.

Der var fredag eftermiddag en gratis intimkoncert i valgcaféen hos SF i gågaden i Kolding. Her havde de fået arrangeret, at den koldingensiske musiker, John Schmidt, kom forbi for at give en intimkoncert. Det til trods for, at han ikke længere turnerer.

Her dagen før, at valgplakater til kommunal- og regionsrådsvalget må sættes op, var der også udenfor SF’s valgcafé plads til politiske spørgsmål – og svar – fra forbipasserende.

Koncerten med John Schmidt blev nydt af de, der tog sig tid til at lytte til musikken.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

Cirka 8.000 valgplakater klar til lørdag

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fra venstre ses: byrådskandidat Niels Henning Bladt, borgmesterkandidat Eva Kjer Hansen og Ahmad Mohammadi, kandidat til byråd og regionsråd. Foto: BlumePress.

Venstre er klar, når der fra lørdag må hænges valgplakater op i Kolding Kommune.

Lørdag klokken 12 kommer der valgplakater op rundt om i hele Kolding Kommune. Det er til kommunal- og regionsvalget den 16. november.

I Vester Nebel er der i disse dage livlig trafik hos Finn Slemming, der er bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening i Kolding Kommune. Han har nemlig sagt ja til, at opmagasinere valgplakaterne indtil de hentes. Og det bliver de i disse dage.

-Jeg kom til at sige ja til, at vi fik alle valgplakaterne herud til mig i Vester Nebel. Det fylder 13 paller. Der er i alt cirka 8.000 valgplakater, fortæller Finn Slemming til Kolding Netavis.

Lørdag starter Venstre med, at sætte valgplakater op her i kommunen:

-Vi skal ud at hænge i pælene her i weekenden, som nogle abekatter, lyder det spøgefuldt fra Finn Slemming.

Venstre har siden 2010 haft borgmesterposten med Jørn Pedersen som borgmester. Han har valgt at stoppe og derfor er Eva Kjer Hansen, tidligere folketingspolitiker, Venstres borgmesterkandidat i Kolding Kommune.

Valget til både kommune og Region Syddanmark afgøres den 16. november.

Hvornår må valgplakater hænges op?

Valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, Europa-Parlamentsvalg, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag (f.eks. menighedsrådsvalg), må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter valget. Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater dog først ske fra statsministerens annoncering af valgets udskrivelse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Politik

De unge har brug for stemmer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses byrådskandidaterne Laura Guldager (DF), Mads Kloppenborg (V), Jonathan Dyring Løvbom (R), Helena Artman Andresen (LA), Filip Bekic Bladt (S), Mette Borchert Vahlun (K), Ahmad Mohammadi (V) og Mikkel Pedersen (LA). Pressefoto.

I byrådet er der brug for flere “unge” stemmer, mener flere byrådskandidater.

Der er snart kommunalvalg i Kolding Kommune. Masser af politiske diskussioner, uenigheder, politikere der måske lover lidt mere end de kan holde og en masse valgplakater.

Der er rigtig mange kandidater til kommunalvalget i Kolding kommune og rigtig mange forskellige holdninger.

I de politiske ungdomspartier vil de gerne stå sammen.

-Vi er otte unge mennesker som brænder for Kolding kommune og som rigtig gerne vil gøre en forskel for dig og for de unge mennesker. Vi vil gerne have lov til at sætte dagsorden, skubbe lidt til de ”garvede” og lytte mere til de rigtig mange unge mennesker der er i Kolding, lyder det samstemmende fra Laura Guldager (DF), Mads Kloppenborg (V), Jonathan Dyring Løvbom (R), Helena Artman Andresen (LA), Filip Bekic Bladt (S), Mette Borchert Vahlun (K), Ahmad Mohammadi (V) og Mikkel Pedersen (LA).

De tilføjer:

-Der bliver tit talt OM de unge, vi vil tale MED de unge. De unge er ikke en stor homogen gruppe, de unge er lige så forskellige som alle andre. Derfor vil vi sammen med de unge skabe et godt ungdoms- og ungeliv i vores kommune, som kan gøre det mere attraktivt og blive boende i Kolding og som forhåbentlig vil få flere unge til at vil flytte hertil kommunen.

På tværs af partiskel og uenigheder, mener de otte byrådskandidater, at der er brug for flere unge stemmer i byrådet og siger: “VI ER KLAR”.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler