Kolding Netavis

Det sner med hjertevarme og nissehuer hos Mødrehjælpen i Kolding

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Lokale ildsjæle strikker for at give udsatte børnefamilier en god jul. Foto: Mødrehjælpen.

Julen er en ekstra svær tid for økonomisk trængte børnefamilier, og behovet for julehjælp er større i år end nogensinde før. Det mærker man tydeligt hos Mødrehjælpen i Kolding. De sidste uger er det væltet ind med nystrikkede nissehuer i Mødrehjælpens butik i Blæsbjerggade 4.

Ingen forældre ønsker, at deres børn skal mangle noget. Og i en tid, hvor trængte familier knap kan betale deres regninger, er det svært at få råd til at holde jul. Her er julehjælp altafgørende for, at børnene kan få en gave og glade juleminder i december ligesom kammeraterne. Hos Mødrehjælpen i Kolding mærker man tydeligt, at flere har behov for en håndsrækning.

-Vi oplever desværre flere familier i vores område, der er så pressede på økonomien, at der ikke er råd til bare en brøkdel af det, de fleste tager for givet. Et stigende antal børnefamilier opsøger vores lokale aktiviteter og tilbud, så vi har derfor brug for al den hjælp og støtte, vi kan få, fortæller Pia Werborg, lokalforeningsformand hos Mødrehjælpen i Kolding, i en pressemeddelelse.

Rekordmange nissehuer skal give trængte børnefamilier en god jul

Igen i år har generøse strikkere doneret hjemmestrikkede- og hæklede varer til Mødrehjælpens butik på Blæsbjerggade. Siden sidste jul har endnu flere tilsluttet sig Mødrehjælpens strikkefælleskab, hvilket har resulteret i, at frivillige hænder hele året har strikket og hæklet nissehuer til Mødrehjælpen i Kolding.

-Det er overvældende at se butikken bugne af fine, bløde nissehuer. Salget af nissehuerne bidrog sidste år til, at hundredvis af børn fik en god jul. I år er behovet for hjælp større. Vores strikkere har doneret flere nissehuer, så vi håber, vi kan sælge endnu flere huer i år og hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier i en svær juletid, siger Pia Werborg.

De hjemmestrikkede nissehuer er lavet til børn og findes i et bredt udvalg af mønstre og farver.

nissehuer foto Moedrehjaelpen Kolding
Et udsnit af de mange strikkede nissehuer. Foto: Mødrehjælpen Kolding.

Glad for, at strikkeriet kan gøre en forskel

Else Green fra Fredericia er en af de mange frivillige, der donerer hjemmestrik til Mødrehjælpen. Else kan med rette kalde sig selv for superstrikker, da hun hver uge bruger mange timer på at strikke til Mødrehjælpen.

-Jeg bruger meget tid på at strikke, og strikker meget mere, end jeg selv kan nå at bruge. Derfor var det oplagt for mig at donere en masse strik til Mødrehjælpen. Det har jeg gjort i to år efterhånden og opfordrer også flere, jeg kender til at gøre det samme. Det er dejligt, når ens projekter og fritidsinteresser kan gøre en forskel for andre, fortæller Else Green, der er pensioneret, men ikke fra strikkeriet.

På landsplan er der denne jul indleveret 8000 nissehuer. Det svarer til 40.000 arbejdstimer og mere end 1,5 million meter garn. Mødrehjælpen gør dog opmærksom på, at skulle der være udsolgt af nissehuer i butikken, er der mange andre fine julegaver på hylderne, hvor salget ligeledes hjælper de udsatte børn og familier.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel