Kolding Netavis

Det regner og sommeren er over os – her er 3 tips til ting, du kan lave indendørs med børnene

Betalt indhold
Betalt indhold
Foto: Skitterphoto/Pixabay (Modelfoto)

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Den danske sommer er aldrig helt til at blive klog på, og vi kan aldrig vide, om det bliver blå himmel og 30 grader eller skybrud og torden.

Når det regner, og børnene har sommerferie, kan det være lidt sværere at finde på sjove ting at lave indendørs. Derfor får du i denne artikel tre gode tips til, hvad du kan lave indendørs med børnene, når regnen falder udenfor.

Lær nyt sammen med børnene

Selvom børnene har fri fra skole i sommermånederne, behøver I ikke stoppe med at lære nye ting. Hvis vejret er trist og gråt, kan du bruge tiden indendørs til at lære nye ting sammen med børnene. Det kan både være øvelser, hvor børnene kan træne nogle af de ting, de har lært i skolen, eller en ny færdighed.

I de seneste år er det f.eks. blevet meget populært at tilmelde sig et programmeringskursus for børn, hvor de kan lære en masse om programmering og de mange muligheder, der gemmer sig inden for den verden. Det er både en sjov og interaktiv måde at lære på, hvor børnene selv har mulighed for at lege med koderne og se, hvad der sker.

Interaktiv læring, hvor de selv får lov til at arbejde med problemer og opgaver, giver desuden en bedre indlæring, og derfor kan det både være en sjov og lærerig aktivitet at give sig i kast med. Du kan benytte NemProgrammering.dk, hvor børnene kan tage et kursus i programmering og komme i gang med at lære med det samme.

Vær kreative, eller bevæg jer

En dag indendørs er den perfekte mulighed for at være kreativ og lade fantasien få frit spil. Det kan f.eks. være en god mulighed for at finde malerpenslerne frem og skabe jeres egne kunstværker, at lære origami, tegne på sten eller noget helt andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og der er altid masser af nye sjove og kreative aktiviteter at give sig i kast med.

I kan også udnytte tiden til at bevæge jer og være aktive sammen med børnene, selvom I ikke kan komme udenfor. Det kan f.eks. være at danse med til en video på YouTube eller finde en video med sjove træningsøvelser, hvor I sammen kan få pulsen op, mens I har det sjovt.

Find brætspillet eller kortene frem

Børn har i dag et hav af underholdningsmuligheder fra smartphones, tablets og computere. En våd regnvejrsdag kan derfor virke som en oplagt mulighed for at sætte sig ind bag skærmen og lukke sig ind i sin egen verden.

Det kan dog også være en mulighed for at være sammen om et spil på den gode gammeldags facon. Så find brætspillene eller kortene frem, og hyg jer sammen med børnene, og hav en sjov konkurrence i hyggeligt samvær.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel