Efter en længere periode med faldende antal virksomheder i bager- og konditorbranchen tegner der sig nu et billede af stagnation, viser tal fra Danmarks Statistik.
Efter 10 års kontinuerligt fald i antallet af virksomheder i branchen, er udviklingen nu tilsyneladende stabiliseret, og i de seneste to år er antallet af virksomheder endda steget fra 490 i 2020 til 517 i 2022.
Den positive udvikling er dog ikke jævnt fordelt over hele landet, idet især region Nordjylland, Sjælland og Syddanmark synes at have oplevet en større vækst i antallet af aktive virksomheder.
-Det går godt for den danske bager- og konditorbranche. Vi oplever en stigende efterspørgsel efter vores gode håndværk, og med den øgede fokus på sund kost og fuldkorn forventer vi, at efterspørgslen på vores produkter vil fortsætte med at vokse, fortæller administrerende direktør i BKD (tidligere Bager- og Konditormestre i Danmark), Henrik Mühlendorph, i en pressemeddelelse.
Ifølge tal fra Danmarks Statistik er omsætningen i bager- og konditorbranchen steget markant fra 3,5 milliarder kroner i 2013 til 4,8 milliarder kroner i 2023.