Det er så yndigt at følges ad: Trods man må være sammen - hver for sig

Onsdag 25. Marts 2020 15:58 1262
Anny er krondiamantbrud og kunne fejre dagen - dog på afstand - med sin gom Wagner. Privatfoto. Anny er krondiamantbrud og kunne fejre dagen - dog på afstand - med sin gom Wagner. Privatfoto.

En solstrålehistorie opstod i Kolding, da Attendos plejecenter Vonsildhave på ny, mere digital manér fejrede krondiamantbryllup for beboer og hendes mand.

65 år. Så længe har Anny og hendes mand Wagner fra Kolding været gift. Og trods omstændighederne i Danmark, der kræver fysisk afstand mellem ægteparret, skal store begivenheder som denne fejres. Det var både personale og beboere på Vonsildhave Plejecenter fast besluttede på.

Og sådan opstod en smuk og rørende historie. Krondiamantbrylluppet for beboeren Anny og hendes mand Wagner blev afholdt lidt mere digitalt end normalt, men til stor glæde for parret.

- Anny er beboer hos os, mens hendes mand Wagner bor i deres fælles hjem. Og grundet omstændighederne med Corona-virussen, kan ægteparret ikke være fysisk sammen. Det er enormt hårdt for dem, da de ellers normalt ser hinanden dagligt. Derfor måtte vi være kreative for at sikre, at de kunne være sammen, hver for sig på den særlige dag, fortæller Hanne Geertz, teamleder hos Vonsildhave Plejecenter, i en pressemeddelelse.

Hanne Geertz fortæller videre, at ægteparret i øjeblikket mødes med et vindue imellem dem, når Wagner hver dag kommer forbi Annys vindue for at sige hej og sende hende fingerkys.

Kærlighed resten af livet

Med skarp koordinering og hjælp fra digitale værktøjer blev krondiamantbrylluppet afholdt. På plejecentret samledes personale og tre beboere med Anny for at Facetime Wagner, der uden for sit vindue havde besøg af en medarbejder fra Attendo.

- Jeg er enormt taknemmelighed for, at plejecentret, trods omstændighederne, gjorde så meget for at fejre min kone og jeg. Vi har været sammen i meget lang tid, og i år var én af de helt særlige, så det betød meget, at vi trods den fysiske afstand kunne være sammen, fortæller Wagner, der under normale omstændigheder besøger Anny hver dag klokken 14.

Wagner kunne med stor glæde følge hele fejringen via Facetime - og traditionen tro blev der sunget.

- Vi har en beboer, der er pianist, så han havde et stort ønske om at spille for, og sammen sang vi så ’Det er så yndigt at følges ad’ til Wagner i den anden ende af telefonen. Det var et meget rørende øjeblik, der skabte glæde hos både brudepar, personale og beboere, understreger Hanne Geertz.

Æresport med hjerteballoner

Personalet havde bygget en æresport med hjerteballoner, der pyntede foran Annys dør, og køkkenchefen bagte lagkage til både Anny og Wagner. Dagen blev fejret trods afstanden mellem parret – og bruden modtog den fineste gave fra sin gom

- Wagner har arbejdet som snedker, så han havde lavet et lille skuffedar, hvor dronningen på toppen er Anny, og kongen på siden er ham selv. Ifølge Wagner skal de små skuffer fyldes med al den kærlighed, de to deler resten af deres liv, fortæller Hanne Geertz.

Teamlederen fortæller ydermere, at plejecentrene hos Attendo generelt oplever en stigende efterspørgsel på digitale værktøjer, der kan styrke kontakten mellem beboere og pårørende, når der nu er lukket for besøg. Derfor har de også investeret i iPads, der kan tåle sprit, så der både kan Facetimes og tales. Kontakten mellem beboer og pårørende er ifølge Hanne Geertz nemlig helt essentiel i disse tider.

Tags