Kolding Netavis

Derfor stemte jeg imod budgettet

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Læserbrev af Hanne Dam, byrådsmedlem (løsgænger), Fredericiagade 34,1, 6000 Kolding.

For første gang i min politiske karriere har jeg stemt imod Kolding Kommunes budget for 2020 – 2023.

I kølvandet på min reaktion kommer der selvfølgelige mange forskellige reaktioner og fortolkninger på det, men den reelle årsag er helt logisk, menneskelig og er meningen med det, jeg politisk arbejder for.

Jeg ser læserbreve og artikler i Ugeavisen, hvor der står, at jeg ikke tager ansvar for kommunens økonomi og ikke bryder mig om forandringer. Ja, jeg tager ansvar – det har jeg gjort i over 17 år, som jeg har siddet i Byrådet. Dertil er ikke talt, de ekstra stramninger/genoprejsningsplaner og lign.vi har foretaget.

Men er ansvar altid at stemme med flertallet?

Jeg er overhovedet ikke imod forandringer – tværtimod – jeg har selv lavet nogle gevaldige forandringer i mit liv. Men forandringer skal helst være til det bedre.

Vi er enige om, at kommunen har en økonomisk udfordring, – som vi også tidligere har haft, – men vi er uenige om, hvordan den skal løses/prioriteres.

Kolding Kommune taler altid om VÆKST – men hvor stor skal væksten være og på bekostning af hvad og hvem??? Det er jo her uenigheden ophører.

Jeg synes, at vi satser meget på tilflyttere, direktører og virksomhederne, men har vi helt styr på de borgere, som allerede bor her???

Jeg ser hver dag uligheden, der øges blandt borgerne. Der har de sidste år været store stramninger for både dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, Flygtninge/indvandrere og de unge mennesker, såsom kontanthjælpsloft, nedsættelse af integrationsydelse, brugerbetaling blandt andet på både læger og sprog kurser, forhøjelser af takster og gebyrer osv. Så disse borgere er allerede hårdt ramt af besparelser i dag.

Vi ændrer væresteder– selv midt i en forandringsproces – selvom vi har arbejdet hårdt på at få værestedshandleplanen udført – alt i samarbejde
med brugerne og medarbejderne.

Jeg tror ikke, at det kommer bag på ret mange mennesker eller mine vælgere, at det var mig, der stemte imod budgettet. Vi har alle nogle områder, som vi gerne vil gøre bedre, når vi stiller op til byrådet, og dette her var lige ned i mine mærkesager.
Jeg synes, at vi rammer alt, alt for hårdt på de små, de sårbare og de udsatte borgere i Kolding Kommune.

Vi er på vej med de store forandringer, men som altid, så tager det tid, at arbejde og leve på en anden måde end vi plejer, og det havde jeg ønsket, at hele byrådet havde haft tid til, så der kommer meget mere kvalitet i arbejdet og ingen ”hovsa” løsninger, som kan blive dyrere på den lange bane.

Så af menneskelige, ideologiske og personlige årsager, så var det her min solidaritet med flertallet stoppede. Nu her efter vedtagelsen af budget 2020-2023 er jeg selvfølgelig ligeså samarbejdsvillig, som jeg plejer – denne gang bare som løsgænger i Kolding Byråd. Mine vælgere ved godt hvad jeg står for.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *