Kolding Netavis

Derfor skal du læse nyheder online

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Vi danskere elsker at være opdateret omkring både lokale, nationale og global nyheder.

Vi finder ofte nyhederne i en avis eller en netavis også kaldet en online avis. Nogle online aviser findes også i trykt form, mens andre kun findes online. Det særlige ved online aviser er, at de benytter sig af internettets hurtige adgang til mange forskellige muligheder. Derfor ses de som fremtidens bud på direkte og hurtig nyhedsstransmission.

Således er den online avis på sin vis fremtidens trykte avis, da der er mange fordele ved at læse nyheder online, og dem kan du læse om i denne artikel.

Mobilitet og hurtig opdatering

Først og fremmest giver online aviser øget mobilitet i forhold til, at man kan tage dem med sig alle steder hen og altid har dem på sig. Du kan dermed blive opdateret, når du vil, og hvor du vil.

Online aviser giver desuden læserne mulighed for at være endnu hurtigere opdateret på dagens nyheder, og på den måde i højere grad være opdateret på de ting, som læseren har behov for og eller interesse i.

Interaktion og individualisering

Online aviser giver læserne mulighed for at interagere med avisens journalister og redaktør, da det foregår over internettet. Gennem en online avis kan udgiver i samspil med læseren individualisere informationsproduktet. Interaktivitet imellem parterne betyder, at læseren kan fra- og tilvælge, time og skræddersy det indhold, som personen gerne vil se, så det passer efter behov, interesse og tidsplan.

Online aviser er gearet til at kunne tage en dialog med læseren, så denne kan føle sig set og hørt, og derfor er det i højere grad blevet populært at anvende online aviser fremfor trykte. For at fastholde den individuelle læser, kræver det i dag, at avisens kontaktflade indrettes således, at den kan personificeres og bruges af den individuelle efter behov.

Dette er online avisens vigtigste funktion er dette, og derfor er det afgørende at have læseren i fokus.

Farvel til den trykte avis?

Der vil formentlig stadig være trykte aviser langt ud i fremtiden, men de kommer nok til at fylde væsentligt mindre i mediebilledet.

Vi ser allerede nu en tendens til, at de fysiske steder herunder kiosker og små lokale butikker, hvor man køber en trykt avis, forsvinder i takt med den digitale udvikling.

Dog vil både den trykte og den online avis få konkurrence i fremtiden, da disse ikke vil kunne fungere som nyhedsformidlere enestående. Denne funktion vil varetages bedre og hurtigere af radioer, internet og TV.

Derfor skal begge former for aviser arbejde videre med at være mere end “bare” nyhedsformidlere.

Tagget med:
Del denne artikel