Connect with us

Hejls

Derfor hænger der nisser i Hejls

Offentliggjort for

den

Nisserne ved indfaldsvejen til Hejls er der i forbindelse med, at julen kommer til byen den 27. november. Foto: Elo Christoffersen.

“Ophængte” nisser pryder indfaldsvejen til Hejls. Her er historien om nisserne…

De ser måske nok lidt “ophængte” ud – de nisser, som hænger ind på byskiltene ved indfaldsvejen til Hejls.

Kolding Netavis kunne lørdag aften berette om disse nisser, men vi vidste ikke hvorfor de var der – og om julen allerede var kommet til Hejls.

Men det har Anette Thomsen svaret på. Hun er formand for Hejls Idrætsforening:

-Det er første gang nisserne sættes op. Det er i stedet for de rundballer vi tidligere har brugt. Selv om de har været tøjret, løsnede de sig. Derfor turde vi ikke længere bruge den løsning. Så nu har vi sat tre nisser op ved alle indfaldsvejene til Hejls, fortæller Anette Thomsen til Kolding Netavis.

Nisserne blev opsat i mandags. Og det har givet en del reaktioner i den lille by. Der har nemlig været gang i snakken – ikke mindst i den lokale brugs går snakken – er det noget op til kommunalvalget eller hvem har sat nisserne op?

Og det har Hejls Idrætsforening:

-Sammen med nisserne kommer der også et skilt. Det har vi ikke nået endnu. Men der kommer et skilt, hvor der står, at julen kommer til Hejls den 27. november. Vi plejer, at gøre opmærksom på, at julen kommer til Hejls cirka fire uger forinden, forklarer Anette Thomsen.

Der vil være festlige aktiviteter om eftermiddagen den 27. november og kl. 17.30 mødes man til julefest og fællesspisning i multihallen.

Børn får besøg af julemanden

Allerede den 20. november kan børn under postnummeret Hejls få besøg af selveste “Julemanden” på hjemadressen.

Det kræver dog en forhåndstilmelding. Du skal skrive barnets navn og adresse på en sms til 2148 0842. Så modtager barnet et brev fra Julemanden med dato og tidspunkt. Tilmelding skal ske senest den 10. november.

Det er initiativ, der er startet under corona-pandamien og har været en stor succes, som altså nu gentages i år.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hejls

40 års jubilæum

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses formand Gunnar Midtgaard Krag med gæster i baggrunden. Foto: H.E. Haulrich.

Lørdag blev der fejret 40 års jubilæum. Det foregik i Hejls.

Der var mange mennesker der tog imod invitationen til, at være med til at fejre 40 års jubilæum hos Lokalhistorisk Forening og Arkiv for Hejls-Hejlsminde.

Lørdag, både formiddag og eftermiddag, var der stort rykind i lokalerne på Hejls gl. Skole.

Der var inviteret til kaffebord med efterfølgende Jubilæums billedshow, samt fremvisning af hele tre udstillinger.

Der var naturligvis også fremvisning af arkivets lokaler og det var en glad formand for den jubilerende forening, Gunnar Midtgaard Krag, der tog imod netavisens udsendte.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Hejls

Kreativ Forening og Aftenskole bød indenfor

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kreativ Forening og Aftenskole bød interesserede indenfor her i weekenden. Foto: H.E. Haulrich.

Håndarbejder blev vist frem her i weekenden.

Der var mange interesserede, der benyttede sig af muligheden for, at kigge indenfor på Hejls gl. Skole både lørdag og søndag, da Christiansfeld Kreativ Forening & Aftenskole inviterede indenfor.

På udstillingen i stueetagen blev der lavet håndarbejde og der blev vist mange flotte arbejder frem.

På førstesalen kunne man se ikke mindre end 13 store vævemaskiner og nogle fantastiske flotte prøver på vævearbejder, der var lavet på de store væve.

Hos Christiansfeld Kreativ Forening & Aftenskole arbejdes der med klassisk håndarbejde på symaskiner, strikkepinde, hæklenåle.

Aftenskoleundervisningen i knipling/orkis foregår i Seniorhuset i Christiansfeld og derudover er der malecafé i billedkunstlokalet på Christiansfeld Skole.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Hejls

“Ophængt” nisse i Hejls

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses den noget "ophængte" nisse i Hejls. Foto: Elo Christoffersen.

Julen er tilsyneladende allerede startet i Hejls.

Når du kører ind i Hejls bliver du mødt af en noget “ophængt” nisse.

Om nissen blot tager et hvil forud for julens strabadser skal være usagt. Måske nissen bare melder sig ind i kampen til kommunalvalget den 16. november…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Hejls

Slagteri og gårdbutik sat til salg

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Slagteren i Kær Mølle ved Lars Ville Jensen (Ville). Foto: sebro-press.

Slagteren i Kær Mølle har sat ejendommen i Kær Mølle ved Hejls til salg. Her fortæller han, hvad der skal ske, når ejendommen er solgt.

Det er ganske vist. Slagteren i Hejls med Lars og Ville som fornavne og med Jensen som efternavn, men med Ville som forretningsnavn, har sat sin ejendom i Kjær Mølle ved Hejls på salgslisten.

Og går det som han ønsker, så sælger han – og trapper ned ved årsskiftet, skriver netavisen sebro-press.

Ville fortæller til netavisen, at slagtningen for ham begyndte allerede i tolvårsalderen og har varet lige siden.

Efter udstået læretid som slagter på slagteriet Kronborg i Veerst ved Vejen kom en tid med forskellige job som slagter i supermarkeder og en kort tid også som selvstændig.

-Det var, mens jeg havde job som slagter i det daværende Trica Supermarked i Kolding, at jeg fik øje på stedet her. Det var godt nok et forfaldent lille landsted, men med en skøn beliggenhed, og det blev købt i 1985 – altså for 37 år siden, fortæller han til sebro-press.

Fra hobby til det største

Han startede som hobbyslagter. Men det var orkanen 3. december 1999, som rigtigt satte gang i det. For da væltede de gamle bygninger, og det åbnede mulighed for at bygge noget nyt:

-Og da hobbyslagteriet gik over forventningerne, hvorfor så ikke tage skridtet helt ud og bygge et tidssvarende slagteri og gøre hobbyen til erhverv, fortæller Ville – med et lunt glimt i øjnene.

Og så gik det ellers bare derudaf for den nye slagtermester i Kær Mølle. I dag beskæftiger Ville ti medarbejdere. Det er mest lam, der slagtes, men også andre dyr så som kreaturer m.v. har deres sidste rejse til Kær Mølle.

-Vi er nu blevet til Danmarks største lammeslagteri med en omsætning på 25 millioner kroner om året. Ikke så ringe endda, tilføjer han.

Villes Slagehus i Kær Mølle er sat til salg. Foto: sebro-press.

Helt som i gamle dage

-Ville fortæller også, at de mange dyr kommer fra landmænd, private og opkøbere:

-De kommer hver søndag eftermiddag, hvor handlerne indgås. Og det sker med gode solide håndslag – helt som i gamle dage. Håndslag er nemlig ligeså gode som underskrifter, siger han.

Kødet fra de slagtede lam sælges hovedsageligt til muslimer her i Danmark. Det øvrige kød afsættes til forskellige kunder blandt andet via en salgsvogn, der har faste stadepladser på torvet i Fredericia to gang om ugen og i Haderslev en gang om ugen.

Går på jagt i Afrika

At gå på jagt er også en af Villes helt store fascinationer. Det sker ikke kun lige om hjørnet:

-Sammen med min søn, Jacob og borgmester Jørn Pedersen (V), har vi jagtretten på jordene til Klostergården her i Hejls. Men et par gange om året går turen også til Afrika for at gå jagt, fortæller han.

Og så viser han et lokale på ejendommen, hvor der er syn for sagen. Rundt om på væggene hænger flotte trofæer af mange udstoppede dyr, som er skudt på jagtrejserne til Afrika.

Om fremtiden

-Ejendommen her skal helst sælges, som den er nu – med en forretning med fuldt drøn på. Men da jeg fylder 65 til jul, vil jeg benytte »Arne-modellen« til at trappe lidt ned. Så vil jeg bruge noget at tiden til at gå på jagt både herhjemme og i Afrika – og så har jeg ellers tænkt mig at købe en stor motorbåd og bruge et par måneder om året til at sejle de danske farvande tynde med besøg i alle havne, lyder det slutteligt fra Lars Ville Jensen – bedst kendt under navnet Ville.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Hejls

Stråtækt hus brændte ned til grunden

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ejendommen er brændt ned til grunden. Kun murene står tilbage. Foto: sebro-press.

Der står kun mure tilbage efter branden.

Et stråtækt hus på Hejls Landevej i Hejls er brændt ned til grunden efter branden, der startede torsdag aften ved 22.30-tiden, skriver netavisen sebro-press.

Trekantbrand – station Tyrstrup var først på stedet, men der blev hurtigt kaldt assistance fra station Kolding og Stepping, samt af en tankvogn fra st. Lunderskov og fra Fjelstrup Frivillige Brandværn.

Men ved brandvæsenets ankomst havde ilden allerede så godt fat i stråtaget, at huset ikke stod til at redde. Det brændte ned til grunden. Naboerne fortæller til netavisen, at det for brandmændene lykkedes, at redde en fugl i et bur.

Hvad der har startet branden er ifølge politiet endnu ikke klarlagt. Det skal afklares ved brandtekniske undersøgelser.

Sådan så det ud torsdag aften, da branden hærgede. Foto: Trekantbrand.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler