Connect with us

Christiansfeld

Den Blå Bro erstattes af Dråbebroen

Offentliggjort for

den

Den Blå Bro erstattes af Dråbebroen. Illustration: Schønherr Landskabsarkitekter.
Den Blå Bro erstattes af Dråbebroen. Illustration: Schønherr Landskabsarkitekter.

Den nedslidte fodgængerbro over omfartsvejen ved Christiansfeld bliver nu erstattet af en træbeklædt stålbro – Dråbebroen.

I sin udformning bliver broen et unikt kunstværk og vartegn for UNESCO-byen. Den ny bro ventes at stå klar om knapt et år.

-Det bliver en superflot løsning, hvor vi værner om kulturarven og arkitekturen i vores UNESCO-by og samtidig sætter en tyk streg under, at Kolding er en designkommune, siger borgmester Jørn Pedersen (V) i en pressemeddelelse.

Nuværende bro skal rives ned

Den nuværende bro – kendt som Den Blå Bro – står til nedrivning inden for en kort årrække. På grund af gamle vandskader er broens beton i så dårlig stand, at broen risikerer at blive til fare for trafiksikkerheden.

Politikerne i Kolding Byråd har overvejet forskellige modeller til en ny fodgængerbro, men nu har partierne i fællesskab bevilget 11 mio. kr. til et projekt, som er udarbejdet af kunstneren Sophia Kalkau.

Smuk arkitektur med enkle linjer og fine detaljer

”Dråbebroen” er arbejdstitlen på den nye bro, som er inspireret af Christiansfelds smukke arkitektur med enkle linjer og fine detaljer. Når sollyset falder gennem broens rækværk, vil lyset tegne lysende dråber på brodækket. Dråbernes form vil variere hen over dagen og efter årstiderne.

Fodgængerbroen og de tilhørende stier har gennem årtier forbundet den historiske bykerne med det åbne landskab vest for byen, hvor det romantiske haveanlæg Christinero ligger.

-Med den nye bro sikrer vi, at byens borgere og de mange turister også fremover kan vandre eller cykle direkte fra UNESCO-byen og ud til Christinero og ud til Tyrstrup Kro, som jo også ligger vest for omfartsvejen. Broen skaber sammenhæng og kommer til at gavne både turisme og det daglige friluftsliv for byens borgere, slutter Jørn Pedersen.

Illustration: Schønherr Landskabsarkitekter.

Dråbebroen forventes at komme til at ligge midt imellem Lindegade og Nørregade, i kirketårnets akse, og vil således ikke hindre det direkte kig fra gaderne og ud i det åbne land. Brødremenigheden har sammen med Kolding Kommune peget på denne placering. Når man kommer som fodgænger og cyklist vestfra, vil man i vintermånederne få et direkte indblik til kirketårnet.

Bag projekter med den nye forgængerbro står Sophia Kalkau, Brødremenigheden, Rambøll, Schønherr Landskabsarkitekter og Kolding Kommune.

Samtidig har Brødremenigheden i Christiansfeld netop modtaget en donation på 16,5 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til renovering af Enkehusets vestfløj til museumsbrug. Restaureringen af bygningen vil skabe autentiske rammer for museet og give byens mange besøgende mulighed for at stifte bekendtskab med Brødremenighedens historie.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Christiansfeld

Indbrud i container på byggeplads

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Tyven eller tyvene slap væk med håndværktøj.

Der har været indbrud i en container på en byggeplads på Sønderkobbel, der er et nyt udstykningsområde i Christiansfeld. Sønderkobbel er en sidevej til Allervej.

En tyv eller tyvene har klippet en hængelås op til containeren og stjålet forskelligt håndværktøj – blandt andet boremaskine og bajonetsav, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Indbruddet er sket mellem fredag klokken 14.30 og mandag klokken 07.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Afstemningsfest aflyst

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto. Kolding Kommune.

På grund af Covid-19 restriktioner aflyses afstemningsfesten i Christiansfeld.

Den 10. februar skulle årsdagen for folkeafstemningen om Danmarks grænse i 1920 har været markeret med afstemningsfest i Cuben i Christiansfeld. Den stort anlagte fest er desværre aflyst, fordi det på grund af covid-19 ikke er muligt at gennemføre festen som planlagt.

Ved fejringen skulle publikum have oplevet taler og fællessang og ikke mindst koncert med Slesvigske Musikkorps, som plejer at trække fulde huse, når de spiller i Christiansfeld. Men grundet Covid-19 restriktioner i Hæren bliver Slesvigske Musikkorps forhindret i at deltage. Det har ikke været muligt med kort frist at finde en passende erstatning, oplyser Kolding Kommune.

Alle, der har købt billet til arrangementet, vil få deres billetter refunderet snarest muligt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Hejlsminde

Indehaver lukker Landkøkkenet: -Tid til at prøve noget andet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ellegaards Landkøkken lukker pr. 1 juni i år. Foto: Ellegaards Landkøkken.

Landbokøkkenet i Hejlsminde lukker pr. 1. juni, oplyser indehaveren.

Hvis du vil spise hos Ellegaards Landkøkken i Hejlsminde, så skal det snart være. Indehaver Jan Ellegaard har nemlig valgt, at lukke restauranten med sidste dag den 31. maj i år. Det oplyser han på Facebook.

-Jeg har efter lang tids overvejelse sammen med min familie valgt at lukke Landkøkkenet pr. 31/5-2022. Forretningen kører godt (uden for corona), men det er tid for mig og min familie til at prøve noget andet. Så hvis der er nogen derude, der kunne tænke sig at overtage Landkøkkenet, så kontakt mig endelig, skriver Jan Ellegaard blandt andet, der ejer stedet sammen med Trine.

Det er blevet til fem år i Hejlsminde og der har været en god lokal opbakning til restauranten. I 2019 blev Ellegaards Landkøkken kåret som byens bedste restaurant af websitet Restaurant Guru.

Alle selskaber, der er booket til og med 31. maj, bliver afholdt som planlagt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Hund reddet ud af brændende hus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hunden blev reddet ud af huset og hunden fik efterfølgende vand af den kvindelige brandmand. Foto: BlumePress.

Trekantbrand fik torsdag eftermiddag reddet en hund ud af en brændende hus ved Christiansfeld.

Der udbrød torsdag eftermiddag kort før klokken 14 brand i et hus på Vejstruprødvej ved Høkkelbjerg nær Christiansfeld.

Trekantbrand kom hurtigt til stedet. En hund blev reddet ud af huset og en kvindelig brandmand tog sig herefter kærligt af hunden, der blandt andet fik noget vand.

Huset er noget medtaget. Sydøstjyllands Politi oplyser, at der er sket sod- og brandskade i huset.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Afstemningsfest i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar. Pressefoto.

Kom og vær med, når vi markerer årsdagen for den folkeafstemning, som i 1920 sikrede, at Sønderjyderne kunne genforenes med Danmark. Det sker, når vi den 10. februar 2022 holder Afstemningsfest i Cuben i Christiansfeld.

Oplev den traditionsrige afstemningsfest, som byder på taler, fællessang, kaffe og lagkage og ikke mindst livemusik leveret af Slesvigske Musikkorps.

Hovedtaler ved festen er Stefan Seidler, medlem af Den Tyske Forbundsdag for det danske mindretalsparti SSW. Velkomst ved borgmester Knud Erik Langhoff (C).

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar fra kl. 19-21. Festen foregår i Cuben, Østprøven 1 i Christiansfeld.

Afstemningsfesten er arrangeret af Kolding Kommune i samarbejde med Udvalget for nationale mindesamvær og Grænseforeningen for Kolding og omegn.

Arrangementet afvikles i henhold til gældende covid-restriktioner på afviklingstidspunktet.

Billetter

Billetter koster 75 kr, og kan enten købes i Kolding Kommunes netbutik eller hos Christiansfeld | Museum Kolding, Nørregade 14 i Christiansfeld. Pladserne er ikke nummererede.

Hos Christiansfeld | Museum Kolding betales billetterne kontant eller med Mobilepay. Se åbningstider på Christiansfeld | Museum Kolding hjemmeside.

Hvis arrangementet grundet covid-19 aflyses, vil det være muligt at få refunderet billetprisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler