Connect with us

Bramdrupdam

Demonstration mod højlager

Offentliggjort for

den

En gruppe borgere demonstrerede mod planerne om et højlager. Privatfoto.

Borgere demonstrerede torsdag eftermiddag mod planerne om et nyt højlager mellem Kolding og Almind.

Økonomi- og strategiudvalget i Kolding Kommune – med borgmester Knud Erik Langhoff for bordenden – skal på mandag tage stilling til, om der skal gives grønt lyd til et nyt højlager på Nordvang ved Lemvigh-Müller mellem Kolding og Almind, skriver jv.dk.

Lagerbygningerne bliver 45 meter høje. Og planen om højlageret har langt fra fået lokalbefolkningen til at juble.

Torsdag eftermiddag havde en gruppe borgere taget opstilling ved rundkørslen på Vejlevej i Bramdrupdam, hvor de demonstrerede mod planerne om det nye højlager. Her havde de opstillet en mobilkran med en kurv i 45 meters højde. Dermed kunne man ved selvsyn se, hvor højt 45 meter er.

Ud over et højlager, arbejdes der også på, at bygge en erhvervspark på modsatte side af Vejlevej – omkring Hedevej, skriver jv.dk videre.

Der er igangsat en underskiftindsamling i kampen mod det nye højlager.

Privatfoto.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Bramdrupdam

Donerer 5.000 kroner til BGIF

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Stig Gilling, præsident hos Lions Bramdrupdam. Privatfoto.

Lions Bramdrupdam har været med til at sørge for, at nogle unge fodboldspillere fra Bramdrupdam Idrætsforening ikke bliver holdt udenfor fællesskabet, og i påsken kan de komme til Holland på en fodboldtur.

Lions Bramdrupdam har doneret 5.000 kroner til BGIF, så spillere fra et socialt boligområde får mulighed for at deltage på Hollands-turen.

Foreningen BGIF ligger placeret tæt på et socialt udsat boligområde, hvilket betyder, at der er rigtig mange spillere derfra. Det kan give udfordringer at have så mange spillere fra foreningsuvante hjem på samme hold. Der kan være mindre grad af opbakning til kampe i weekenderne og sprogbarrierer.

U16 drengene har spillet sammen en del år, og de kender hinanden særdeles godt efterhånden.

-Hollands-turen er en årgangstur, som finder sted på tværs af alle hold, med stor opbakning og deltagelse af flere end 40 spillere. Nogle spillere vil ikke have mulighed for at deltage uden økonomisk hjælp, fortæller præsident hos Lions Bramdrupdam, Stig Gilling.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Bramdrupdam

Borgere med handicap mødes til festival med Kandis

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Et stort ønske bliver opfyldt, når folkekære Kandis spiller op til fest. Pressefoto.

Borgere med handicap inviteres til festival for at fejre fælleskabet og friheden.

I de seneste to år har mange grupper af borgere været isoleret på grund af Covid19. Det gælder også beboerne på flere af Kolding Kommunes botilbud. Nu inviteres de til festival for at fejre fællesskabet og friheden, oplyser Kolding Kommune.

Centerledelsen for Kolding Kommunes botilbud for voksne med fysisk og psykisk nedsat funktionsevne mener, at borgerne har brug for en fest, nu hvor man igen kan være sammen på kryds og tværs. Borgerne har gennem de sidste to år ikke deltaget i ret mange sociale aktiviteter, så det skal der gøres noget ved.

-Kolding Kommune har fået tildelt penge fra staten, som er delt ud til at lave forskellige aktiviteter, så vi glæder os til at samle borgerne til en festival, fortæller centerleder Anne-Mette Autzen i pressemeddelelsen.

Ideen til en festival kom fra centerledelsen tilbage i december, og siden har borgerne været inddraget i planlægningen af, hvad der skal ske. Deres største ønske er at opleve Kandis, så det folkekære orkester kommer på scenen. Derudover vil to bands spille henholdsvis Kim Larsen-musik og 90er-musik, som alle kan synge med på.

Festivalstemning

For at lave den helt rette festivalstemning vil der være madboder og forskellige aktiviteter som ansigtsmaling, styrkeprøver og et Lykkehjul, som deltagerne kan prøves kræfter med i løbet af dagen.

-Det skal være en festdag, hvor de forskellige botilbud mødes med fokus på fællesskab, fortsætter Anne-Mette Autzen. Flere af dem kender hinanden fra forskellige beskæftigelsestilbud. Udover borgere fra botilbuddene er borgere med handicap, som bor i egen bolig, inviteret med.

Borgerne i de inviterede botilbud har alle individuelle behov for omsorg, pleje og socialpædagogisk støtte. Botilbuddene er delt op i 2 centre, herunder 12 botilbud, og tæller ca. 250 borgere.

Der tilrettelægges ligeledes en lang række andre aktiviteter for disse borgere, både i hverdagen og ved særlige anledninger. Blandt andet onsdagsidræt i Sydbank Arena, julefest på tværs og forskellige ture – også gerne ud i naturen.

Festivalen med musik, aktiviteter og fællesspisning holdes i Forum Kolding, lørdag den 12. marts, kl. 13-19 .

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Bramdrupdam

Fællessang med dansk musiker

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Philip Faber gæster Forum Kolding Bramdrupdam, hvor der er lagt op til fællessang. Foto: Kim Matthai Leland.

Forum Kolding Bramdrupdam byder op til fællessang med Philip Faber.

Forum Kolding Bramdrupdam, som i efteråret 2020, blev overtaget af Slotssøbadet, byder nu op til fællessang, når den landskendte Philip Faber lægger vejen forbi idrætsanlægget.

Philip Faber blev landskendt efter de mange tv-udsendelser omkring fællessang i forbindelse med corona-nedlukningerne. Han lover en sjov, hyggelig og musikalsk aften i Bramdrupdam.

For at sætte lidt ekstra kolorit på arrangement, har Forum Kolding Bramdrupdam også lavet et samarbejde med sanggruppen, Solong, som giver et bidrag under maden, før selve koncerten med Philip Faber.

-Vi er så spændte på dette arrangement, som jo er det første større arrangement efter Corona og efter vores overtagelse af Forum Kolding Bramdrupdam, fortæller souschef i Slotssøbadet, Edvard Køhrsen.

Der vil være to forskellige billettyper til arrangementet.

-Vi sælger indgangsbilletter til 245 kroner pr. person og lover at alle kan se og fornemme både musik og Philips gode humør. Herudover vil det være muligt at tilkøbe mad til 100 kroner oveni entréen, tilføjer Edvard Køhrsen.

-Vi sælger af hensyn til den intimitet, vi gerne vil have ved et sådant arrangement, kun et begrænset antal billetter, så derfor skal man gerne være lidt ude i god tid, siger Edvard Køhrsen.

Til de første 300 personer, som køber billet, følger der et gratis Philip Faber krus med.

Fællessang-arrangementet finder sted torsdag den 29. september klokken 19 i Forum Kolding Bramdrupdam. Billetter kan købes her…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Bramdrupdam

Presset oplevelsesbranche står sammen for overlevelse

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Brancheorganisationen af Danske Festudlejere holder udstilling og generalforsamling i Forum Kolding Bramdrupdam. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Ovenpå to hårde corona-år, hvor man også har ændret på lovgivningen, er det en samlet brancheorganisation af Danske Festudlejere, der i morgen, lørdag, holder udstilling og generalforsamling i Forum Kolding Bramdrupdam.

Danske Festudlejeres generalforsamling starter med et stormøde, hvor folketingspolitikerne Bjarne Laustsen (S), Erling Bonnesen (V) og Eva Kjer Hansen (V) kommer for at give en status på den politiske situation og forventninger til de kommende år.

Brancheorganisationen havde fokus på tematikker som: ”Én fest – én ansøgning?”, ”Revision af bygningsregulativet” og ”Afvikling af administrativt bøvl” I stedet bliver det især overskrifter som: ”Nye tider på vej for festarrangører i 2022?”.

-Vi troede, at det værste var overstået med corona. Nu står en krigstrussel i Østeuropa også som en stor skygge for den kommende sæson. Som organisation er vi nød til at være på forkant, så en stor del af eventmødet kommer til at have fokus på, hvilke konsekvenser den politiske situation får – og hvordan vi bedst dækker os ind, fortæller konsulent for Danske Festudlejere, Heine Pedersen.

Pr. 1. marts udløb de støtteordninger, der har været etableret. Det politiske fokus de seneste par år har ikke været på at finde langvarige løsninger for branchen, så med den nye udvikling, skal generalforsamlingen også bruges til at samle og sikre branchens overlevelse gennem fortsat udvikling.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Bramdrupdam

Tilbud til haveejere

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Præsident i Lions Bramdrupdam, Stig Gilling. Privatfoto.

Tilbuddet er også afleveret til husstandene i Bramdrupdam på en flyer.

Lions Bramdrupdam har lige nu et rigtigt godt tilbud til alle haveejere i Bramdrupdam.

Tilbuddet omhandler NPK-gødning i 15 kilos sække og granuleret havekalk ligeledes i 15 kilos sække. Alle husstandene i Bramdrupdam vil modtage tilbuddet på en flyer.

-Sidste dag for bestilling og betaling er tirsdag den 1. marts. Når du har bestilt og betalt din ordre, vil den blive leveret på din adresse i weekenden lørdag den 12. og søndag den 13. marts. Aktiviteten er et helt nyt tiltag, som gerne skal være med til at give Lions Bramdrupdam et overskud, fortæller præsident i Lions Bramdrupdam, Stig Gilling.

Overskuddet ved salg af NPK-gødningen og den granulerede kalk går ubeskåret til Lions hjælpearbejde. I dette tilfælde vil det fortrinsvis gå til hjælp i Bramdrupdam-området.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler