Demokratiet bliver udfordret, når regeringen bryder loven

Lørdag 21. November 2020 09:20 254
Vibeke Henriksen. Privatfoto. Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Læserbrev af Vibeke Henriksen, formand for Folketingskreds kreds syd i Kolding, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

I dag - lørdag - er der anmeldt en demonstration i både Århus og København, hvor 850 landmænd vil demonstrerer for vores folkestyre og rettigheder. De har valgt at sige -at nu må vi stå sammen, da befolkningens rettigheder er på spil, og oplever at demokratiet bliver udfordret når regeringen bryder grundloven.

Jeg er helt enig med dem, det er så surrealistisk, det som der sker med vores folkestyre lige nu. Vi skal ikke være et land hvor vores folkevalgte kan bryde grundloven.

Og nu igen, i 11.time melder Rigspolitiet ud, at en landbrugsregistrering af traktorer ikke er brugbare til at køre i demonstrationen, og at man vil blive pålagt en bøde, hvis man deltager. Så man har nu fundet begrundelse for at stoppe deres grundlovssikrede ret til at demonstrere. Det er helt forkert, og ikke de værdier, som kendetegner vores demokrati og folkefærd.

Jeg oplever også at vores rettigheder er under pres. Jeg ved godt, at vi har en COVID-19 situation – Men vores folkesundhed er ikke på trods af vores folkestyre, vi er ikke i krig og ved at bekæmpe en fjende, men vi er ved at bekæmpe en virus. Den tager ikke bestik af os, og ved at overholde hygiejne -og afstandsregler, ses der, at den kan holdes i skak indtil der er en vaccine. Vi har før haft epidemier og vi vil få det igen.

Folkesundhed og folkestyre er ikke hinandens modsætninger. Man kan godt bekæmpe Corona uden at bryde loven eller uden at statsministeren slår ethvert kritisk spørgsmål hen med udskamning om, at man ikke prioritere folkesundheden, hvis man er uenig i regeringens handlinger eller fordi man kæmper for at vores folkevalgte overholder loven.

Tags