Dansk triumf: Bastian Buus vinder Porsche Supercup-løb

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Med sejren øger Bastian Buus igen sit forspring i rookiemesterskabet. Foto: Porsche Motorsport.

Bastian Buus fra Kolding sikrede søndag middag karrierens første sejr i den benhårde internationale prestigefyldte mærkeserie Porsche Mobil 1 Supercup. En afgørende præstation for den 19-årige dansker, som samtidig udbygger sin føring i rookiemesterskabet.

Det var en tydeligt begejstret Bastian Buus, som søndag middag kunne stille sig på det øverste Porsche Mobil 1 Supercup-podie til tonerne af den danske nationalsang. Efter at have taget en suveræn pole position i lørdagens kvalifikation, sikrede den blot 19-årige danske racerkører fra Kolding sin første sejr i den benhårde internationale mærkeserie. Triumfen blev dermed kørt hjem fra spids, og dét foran et enormt publikum på Paul Ricard-banen, som i denne weekend også lægger asfalt til Frankrigs Formel 1 Grand Prix.

-Det er en kæmpe præstation, og jeg er vildt glad! Hele weekenden har været perfekt med hurtigste tid i træningen, pole position i kvalifikationen og så en sejr i løbet. Jeg har hele tiden vidst, at jeg havde det i mig, og jeg synes, at mine præstationer undervejs i sæsonen har vist, at jeg kan være hurtig nok til en sejr. Jeg har bare manglet den weekend, hvor det hele har kunnet blive sat ordentligt sammen. Det lykkedes denne gang, og jeg er enormt stolt, både af mig selv og af hele BWT Lechner Racing. Kæmpe tak til hele holdet og for den support, jeg får fra mine sponsorer. Jeg kan næsten ikke vente med at komme tilbage i bilen igen, lyder det fra Bastian Buus.

Bastian Buus holdt føringen fra start, hvor han ellers blev presset af sin teamkammerat, den tidligere Porsche Carrera Cup Great Britain-mester Harry King. Det lykkedes for Buus at skabe et forspring, hvilket han gentog, da løbet blev genstartet efter en periode med safetycar. Mod slutningen af det 13 omgange lange løb blev Buus igen presset af teamkammeraten, som forsøgte at lukket hullet mellem de to Porscher, men igen holdt Buus stand, kontrollerede sit forspring og holdt føringen frem til målflaget.

Med sejren på Paul Ricard øger Bastian Buus igen sit forspring i rookiemesterskabet, som danskeren har domineret fra sæsonpremieren. Der er resterer nu tre afdelinger af 2022-udgaven af Porsche Mobil 1 Supercup, hvor sjette afdeling afvikles den 26.-28. august på belgiske Spa-Francorchamps. Inden da skal Bastian Buus i aktion i Porsche Carrera Cup Deutschland på Nürburgring den 5.-7. august samt på Lauzitsring den 19.-21. august.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel