Dansk triojazz i verdensklasse på Godset

Lørdag 17. Oktober 2020 07:11 137
Niels Lan Doky gæster Jazz6000 på sin første landsdækkende turne i 10 år. Pressefoto. Niels Lan Doky gæster Jazz6000 på sin første landsdækkende turne i 10 år. Pressefoto.

Det er dansk triojazz i verdensklasse når Niels Lan Doky gæster Jazz6000 på sin første landsdækkende turne i 10 år.

I dette år er jazzpianisten Niels Lan Doky på sin første landsdækkende Danmarksturné i over 10 år. Turnéen har navnet “NIELS LAN DOKY 2020”, og spillestederne har stået i kø for at sikre sig en koncert med Niels Lan Doky og hans danske trio – det gælder også Jazz6000, hvor koncerten skulle have markeret afslutningen på forårssæsonen 2020. Coronasituationen kom som bekendt i vejen, men heldigvis lykkedes det at få lavet en ny aftale med den verdenskendt jazzmusiker.

Niels Lan Dokys faste trio tæller - udover ham selv - to danske musikere, som er en generation yngre end kapelmesteren selv og hører til nogle af de store jazztalenter Danmark har fostret. Kontrabassisten Tobias Dall er vokset op i Sdr.Bjert og har gået på MGK i Kolding inden karrieren for alvor tog fart for snart mange år siden. Trommeslageren Niclas Bardeleben er - ved siden af trommeslagerjobbet hos Doky - også kapelmester i eget band.

Trioen har siden dannelsen i 2011 høstet stor international anerkendelse, ikke mindst i lande som Japan, Sydkorea, Spanien og U.K. Trioens foreløbige kulmination fandt sted ved deres koncert på jazzfestivalen i San Javier i Spanien i 2019, hvor trioen høstede stående ovationer og en kontinuerlig strøm af anmelderroser, der nærmest ingen ende vil tage.

Niels Lan Doky har i en lang årrække tilhørt verdenseliten og har udgivet over 40 albums i eget navn og har vundet utallige priser, anerkendelser, guldplader m.v. i både Europa, USA, Canada og Asien. Han startede sin professionelle karriere i en alder af kun 13 år og har spillet med de fleste af jazzens største koryfæer samt optrådt for verdenseliten (Pave Johannes Paul II, Roger Moore, m.fl.). På hendes 70-års fødselsdag i 2010 slog HM Dronning Margrethe II Niels Lan Doky til Ridder af Dannebrog.

I april i år udkom det anmelderroste album “River Of Time.”

Koncerten foregår på Godset fredag den 23. oktober. Billetter kun i forsalg på www.Jazz6000.dk. Koncerten på Godset starter klokken 20 og dørene åbnes klokken 19.30.

Tags