Corona: Nye skilte i gågaden

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Når man færdes i gågaden, opfordres man til, at holde til højre.

Torsdag og fredag sætter Kolding Kommune skilte op i gågaderne i Kolding midtby, hvor byens gæster opfordres til at holde til højre. Skiltene skal hjælpe os til at undgå nærkontakt og mindske risikoen for smittespredning, når vi færdes i gågaderne og har travlt med at købe de sidste julegaver.

Opsætningen af skiltene kommer i forlængelse af regeringens delvise nedlukning af hele landet med strammere coronarestriktioner.

– Ved at holde til højre og ved at holde afstand kan vi hver især bidrage til at mindske smitterisikoen f.eks. her under julehandelen, hvor der kan være mange mennesker i gågaderne, og hvor vi er vant til at zigzagge på tværs af gaderne mellem hinanden, siger skov- og landskabsingeniør Lars Barsballe i en pressemeddelelse.

Kommunen får lavet 30 skilte, som sættes op i gågaderne med 50 meters afstand.

Lars Barsballe gør opmærksom på, at der flere steder i midtbyen er opgravninger og anlægsarbejder, fordi kommunen er i gang med at give centrale dele af bymidten et markant løft.

– Det betyder, at pladsen nogle steder er lidt trang, og specielt her er det ekstra vigtigt, at man viser hensyn og giver hinanden tid og plads til at passere i god afstand. Det samme gælder, når man støder på mennesker, der kræver lidt ekstra plads som f.eks. folk med gangstativ eller blinde og svagtseende, understreger Lars Barsballe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel