Artikel filtreret på dato: Onsdag, 08 Januar 2020

Det nye år er over os, 10’erne er forbi - og vi har så småt vænnet os til at skrive 2020 i stedet for 2019.

Et nyt år betyder for mange mennesker, at der skal ske noget nyt; om det så er en ny livsstil, nyt job eller måske en ny bolig. Det sidste er sandsynligvis tilfældet for den populære tv-vært Heidi Frederikke Sigdal: I hvert fald har hun og husbonden; journalist og tidligere tv-vært, Anders Sigdal, netop sat villaen i Hareskovby i Værløse til salg. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Parret købte det 150 kvadratmeter store, nybyggede hus tilbage i efteråret 2017. Dengang gav parret 5,7 millioner kroner for villaen, der har udsigt til skov og sø.

Nu - lidt over to år senere – er den til salg igen, hvor du kan købe boligen for lige knap 6,3 millioner kroner.

Huset beskrives af mæglerfirmaet Nybolig Værløse - Andreasen & Terman som et familiehus med store opholdsrum og opdelt børne- og forældreafdeling af mæglerfirmaet

Boligområde i opsving

Den københavnske forstad Værløse har gennem længere tid oplevet et opsving i huspriserne, der siden 2012 kun er steget.

Sidste år pungede køberne således i gennemsnit op med lige over 32.000 kroner pr. kvadratmeter for en af villaerne i området – det er over 1.000 kroner mere, end de betalte i 2018. Det viser tal fra Boliga.dk.

Hvis du skal købe tv-værtens hus, som stod færdigt på adressen i 2016, er det til en kvadratmeterpris på lige under 42.000 kroner.

Mange kender nok især Heidi Frederikke Sigdal fra hendes værtstid på TV 2 Sporten, hvor hun arbejdede i ti år. I dag står det lidt mindre på fodbold og mere på tidlige morgener i Tivoli, hvor hun siden 2016 har siddet i værtstolen, når Go’ Morgen Danmark ryger over skærmen.

Anders Sigdal har også gjort sig som sportsvært blandt andet hos TV2. I dag arbejder han for Unibet, hvor han også dækker sport - deriblandt golf.

Udgivet i Kendte

Beboerne i Jernbanegade i Kolding får torsdag nye beholdere til deres affald. I stedet for almindelige grønne affaldsbeholdere på hjul er de nye beholdere gravet ned i jorden.

Beboere i Jernbanegade i Kolding skal til at sortere kyllingeben og æggeskaller fra pizzabakker og mælkekartoner. Det er den nye madaffaldsordning, der nu er nået til midtbyen. Det er en ny måde at sortere på, og det betyder nye beholdere.

Skraldespanden er gravet ned

Når beboerne i Jernbanegade i morgen skal ned med skraldet, er de velkendte grønne skraldespande væk. I stedet skal skraldeposen kastes i en nedgravet affaldsbeholder.

- Siden april 2018 har vi været i gang med at udrulle den nye madaffaldsordning til kommunens borgere. Vi begynder nu at nærme os Kolding Midtby, hvor der ikke er de samme pladsforhold til de nye beholdere og gode adgangsforhold til skraldemændene. Man kan derfor sige, at vi forsøger os med en anden og mere effektiv beholderløsning i Jernbanegade, forklarer Carsten Hjort Petersen projektleder i Redux – Affald og Genbrug, i en pressemeddelelse.

De nedgravede beholdere i Jernbanegade skal foreløbigt dække 87 husstande, men forbipasserende borgere må også gerne benytte sig af beholderne.

Færre lugtgener og mere plads

De nye beholdere står ud for Jernbanegade 35, og her kan beboerne både komme af med madaffald, restaffald, hård plast, metal, papir, glas og batterier. Alt ryger under jorden, og det har flere fordele:

- Vi minimerer lugtgener og maddiker på varme sommerdage, når vi opbevarer affaldet under jorden. Der er plads til meget mere affald, og samtidig fylder de ikke nær så meget over jorden, som de traditionelle affaldsbeholdere gør. Derudover giver en nedgravede affaldsløsning færre skraldespande i bybilledet og bedre pladsudnyttelse i baggårde og øvrige fællesarealer, lyder det fra Carsten Hjort Petersen.

Erfaringerne med de nedgravede beholdere vil indgå i det videre arbejde med at indføre den nye madaffaldsordning i Kolding Midtby.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 08 Januar 2020

Hanne Boel klar med nyt album

Hanne Boel udsender et nyt album: ”Between Dark & Daylight”.

Om Hanne Boel er tilbage? Næh, Hanne har aldrig været væk. Men der gemmer sig alligevel en velkommen sandhed i udsagnet. Med Between Dark & Daylight ser Hanne Boel tilbage mod sine klassiske udgivelser som den største danske soulsangerinde nogensinde, oplyses det i en pressemeddelelse fra MT Promotion.

Men det nye album er ikke et forsøg på at genoplive svunden storhed, mere at udforske og bygge på indhøstede erfaringer og ikke mindst levet liv.

Hanne har bagagen med sig og fremsynet intakt og har ikke kastet sig ud i en konkurrence med sin egen fortid.

Da unge Hanne Boel i en årrække havde turneret landet tyndt med funkgruppen Blast, vendte hun sig mod en mere soul præget lyd, som hun med LP’en Black Wolf præsenterede offentligheden for i 1988.

Det satte for alvor gang i karrieren, og hun fik allerede ved udgivelsen af DARK PASSION i 1990 enorm succes og har siden gang på gang toppet hitlisterne i Danmark og Skandinavien.

Med et salg på over 2,5 mio. albums, fordelt på 20 udgivelser, er Hanne Boel den bedst sælgende danske sangerinde nogensinde, og bagagen er fyldt af utallige hædersbevisninger, Grammyer og hvad der ellers er.

Hun har altid været flittig på livesiden og optræder til stadighed for fulde huse i primært Danmark og i Norge, der nærmest har taget hende til sig som deres egen.

Hanne Boel har netop afsluttet en stilling som professor og prorektor på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, hvor hun har været ansat siden 2009 og gavmildt øst af sin tid og erfaring på udviklingen af unge talenter.

Udgivet i Kendte

A space in the dark er en danseforestilling skabt på David Bowies tekster og sange.

Kolding Teaterforening viser danseforestillingen “A space in the dark”, som er blevet til på grundlag af tekster og sange af David Bowie og med musik af Henrik Munch, der er kendt fra bandet, Sorten Muld. Det er Black Box Theatre i Holstebro, der har produceret forestillingen. Den vises på Comwell Kolding Teater.

Forestillingen er en hyldest til livet, inspireret af og skabt med musik, tekst og sang af den legendariske David Bowie. Den internationalt anerkendte koreograf Ben Wright skaber et vedkommende værk om at leve livet fuldt ud. Det er et værk, der er nyskabende, gribende, rørende og spontant.

Syv dansere mødes til gravøl. Festen er slut. Her vil de tage publikum med på en poetisk rejse i menneskelige følelser. I en symbiose af musik og dans vil skønhed og absurditet opstå af følelser som melankoli, sorg, glæde og humor. ”A space in the dark” udfolder sig til både velkendte og mindre kendte sange af David Bowie, samt musik af Henrik Munch fra det danske band, Sorten Muld.

David Bowie efterlod en legendarisk rigdom af musik, der favner både menneskets og livets mange facetter, og som har den helt særlig evne at ramme publikum på tværs af generationer. Black Box Dance Company Holstebro har fået mulighed for at arbejde med 6 udvalgte sange fra hans store musikskat. De 6 numre repræsenterer både ældre og nye værker og kendte såvel som ukendte numre.

Numrene har Black Box Dance Company ønsket at bruge, idet de alle dækker over et fælles tema om menneskets skrøbelighed, magt og afmagt. I forestillingen vil man bl.a. kunne opleve kendte sange såsom Lets Dance, Lazarus og Bring Me The Disco King.

A space in the dark kan opleves mandag den 13. januar klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Teater

Michael Learns To Rock stævner ud fra Gram igen.

Der må være noget specielt ved Gram. Ellers ville Michael Learns To Rock nok ikke for tredje gang stævne ud på deres Danmarksturné fra den smukke holstenske lade på Gram Slot.

Men hvad er det så, der er så tillokkende ved Gram for Michael Learns To Rocks vedkommende? Det har Sanne Brodersen fra Gram Slot et bud på:

- Først og fremmest tror jeg, det er publikum, der trækker. Der er altid en fantastisk stemning til Michael Learns To Rocks koncerter. Der opstår en helt unik samhørighed mellem bandet og publikum. Men derudover tror jeg også, at den gamle lade fra 1670, som er omdannet til koncertsal, og området omkring Gram Slot har en betydning for Michael Learns To Rock. Der er en fantastisk akustik og lyd i laden, og naturen, der omkranser slottet, ved jeg, har været en stor inspirationskilde for Jascha Richter, der har skrevet en stor del af bandets tekster, siger Sanne Brodersen fra Gram Slot i en pressemeddelelse.

Tre årtiers hits

Det er mere end 30 år siden Michael Learns To Rock, i daglig tale kaldet MLTR, blev dannet og slog det fast, at de ved, hvordan man skærer en langtidsholdbar popmelodi. Så gode og solide, at de for længst har taget det asiatiske publikum med storm.

Men nu er det Danmark det gælder i foråret 2020, og på Gram Slot venter et trofast og tændt publikum, der er klar til at sende MLTR afsted på turné med fællessang og stående klapsalver. Her kan publikum se frem til sange som The Actor, I Still Carry On og That’s Why. Hits, som både unge og ældre kan synge med på. For manges vedkommende vil koncerten være en tur med af Memory Lane, da de mange sange har været lydkulissen til især mange kvinders ungdomsliv.

Det er stadig muligt at købe billetter til koncerten på Gram Slot, hvis man gerne vil opleve Michael Learns To Rock. Koncerten finder sted den 16. januar klokken 20. Koncertbilletter koster 280 kroner.

Udgivet i Syddanmark

DR sætter de kommende måneder fokus på Genforeningen i anledningen af 100-årsdagen.

I år er det 100-året for Genforeningen. Og det er baggrunden for, at Danmarks Radio (DR) i de kommende måneder sætter fokus på Genforeningen med en række nye programmer og en omfattende dækning af arrangementer og events i anledning af 100-årsdagen.

Det kom frem onsdag på et møde, der var arrangeret af regeringen og Det Sønderjyske Præsidium, skriver DR i en pressemeddelelse.

En af hjørnestenene i DR’s dækning bliver dramadokumentaren ’Grænseland’, der i fire afsnit fortæller om tabet af og Genforeningen med Sønderjylland og giver et bud på, hvad der skete med Danmark som nation i denne dramatiske og afgørende periode af danmarkshistorien.

’Grænseland’ har premiere på DR1 til foråret.

På lørdag arrangerer DR sammen med blandt andet Højskoleforeningen fællessang fra Højskolesangbogen, hvor den direkte transmission på DR2 starter på Kolding Bibliotek klokken 10. Der bliver sunget sange, der har relation til det sønderjyske og Genforeningen.

Fredag den 10. juli sender DR1 fra den gamle grænse ved Christiansfeld, hvor kongen for præcis 100 år siden red ind i det genforenede Sønderjylland.

TV Syd dækker også Genforeningens 100-årsdag. TV Syd tager på tur i Syd- og Sønderjylland. Det sker med live-showet Genforeningen LIVE, som afholdes syv steder i landsdelen. Showet sendes blandt andet fra Den Gamle Grænsekro ved Christiansfeld den 3. februar klokken 19.30 og Volkerts Fylke den 12. marts klokken 19.30.

Udgivet i Christiansfeld

Hansenberg indvier et nyt fiskeanlæg.

Dansk Akvakulturs uddannelsesudvalg og erhvervsskolen Hansenberg i Kolding har gennem længere tid arbejdet på at etablere et såkaldt minirecirkuleringsanlæg på Hansenberg, og nu er anlægget klar til indvielse.

Som det eneste sted i Danmark udbyder Hansenberg uddannelsen til landmand med retningen akvakultur - opdræt af fisk og skaldyr. Med anlægget får eleverne på uddannelsen praktisk erfaring med fiskeyngel under skoleforløbene.

- Branchen mangler faglært arbejdskraft, og der er udfordringer med at få rekrutteret nok elever til uddannelsen. En af grundene er, at det er en relativ ukendt branche. Med det her nye anlæg kan elever allerede på grundforløbet prøve faget af i praksis, hvilket kan være med til at øge både viden og interesse for fiskeopdræt, siger skolechef ved Organia på Hansenberg, Niels Peter Hansen, i en pressemeddelelse.

Fredag er der indvielse af anlægget, og det er borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen (V), som klipper snoren over.

Udgivet i Skole
Onsdag, 08 Januar 2020

Plejepersonale får nyt tøj

I år får plejepersonalet i Kolding Kommune nyt tøj.

Omkring 1500 hjemmehjælperne, plejehjemspersonale og sygeplejersker kan se frem til nyt personaletøj i 2020. Det er resultatet af en ny udbudsrunde der netop er afsluttet i Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen i Kolding Kommune.

Vinderen af udbuddet blev Berendsen der dermed de næste seks år skal levere personaletøj til plejepersonalet i Kolding Kommune. Berendsen leverer også personaletøjet i dag, oplyser Kolding Kommune.

Personaletøjet der vandt udbuddet er testet af forskellige medarbejdere og det bliver leveret efter mål i forhold til den enkelte medarbejder.

Personaletøjsordningen fungerer på den måde, at Berendsen lejer tøjet ud til Kolding Kommune og Berendsen står for vask af tøjet. Hermed sikres, at personalet altid har den helt rigtige tøjstørrelse og at f.eks gravide og nye medarbejdere kan få personaletøj der altid passer. Alt personaletøjet er desuden svanemærket eller økomærket. Udover plejepersonalet på seniorområdet omfatter den nye aftale også personaletøj til køkkenpersonale, tandplejen og teknisk service medarbejdere.

Det nye personaletøj vil være klar til ibrugtagning til november 2020, da der først skal tages mål af medarbejderne og tøjet herefter skal produceres.

Udgivet i Kolding

Jels-vikingerne har holdt informationsmøde. Og det betød, at sæson 2020 er skudt i gang.

30 nye vikinger blev budt velkommen, skriver netavisen Sebro Press.

Det handler om de første forberedelser til årets stykke, Krakes Kæmper, der går over scenen i de skønne omgivelser ved Jels Nedersø fra 3. juli og til og med 19. juli.

Informationsmødet blev holdt i Landsbyhuset i Øster Lindet. Blandt de nye vikinger var både nogle, som ønsker at stå på scenen, og nogle som blot ønsker at hjælpe til bag scenen. Fx. med rekvisitterne, sceneopbygning med videre.

Udgivet i Syddanmark