Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 07 Januar 2020

Anholdelsen fandt sted i juni ved den dansk-tyske grænse, efter at en 36-årig mand blev afsløret med knap to kilo kokain.

En 36-årig mand, norsk statsborger, blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt seks års ubetinget fængsel samt udvisning for bestandigt i en sag om forsøg på indsmugling af knap to kilo kokain. Det oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 36-årige blev anholdt den 30. juni ved den dansk-tyske grænse, efter at han var blevet afsløret med 1.990 gram kokain med en renhed på 77 procent.

Betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi fattede mistanke til den 36-årige i forbindelse med en indrejsekontrol i Frøslev, hvorefter mandens køretøj blev undersøgt af toldere i Toldstyrelsens undersøgelseshal, hvor kokainen blev fundet gemt i bilen.

Den 36-årige nægtede sig skyldig i retten og ankede dommen på stedet.

Den 36-årige har været varetægtsfængslet siden anholdelsen og er fortsat varetægtsfængslet frem til ankesagen.

Udgivet i Syddanmark

Første gang natten mellem 8. og 9. januar.

For at togtrafikken kan glide uden problemer, skal skinnerne naturligvis også vedligeholdes. Det sker, når skinneslibetoget traditionen tro kører i årets begyndelse, og her både larmer det og slår gnister, skriver netavisen Sebro Press.

I år lægges der ud - og afsluttes - i Syd- og Sønderjylland. Slibetoget kører mellem en og ni gange på samme strækning for at fjerne rifler og bølger på skinnerne, og det sker om natten med henblik på, at genere togdriften mindst muligt.

- Efter at skinneslibetoget har gennemkørt en strækning, vil der være færre vibrationer i sporet fra togene. Det betyder, at der går længere tid imellem, at det er nødvendigt at justere sporet og udskifte skinner, sveller og skærver, siger Pernille Skovrup, vedligeholdelsesleder i Banedanmark.

Her i lokalområdet kører skinneslibetoget mellem Vamdrup og Rødekro natten mellem 8.- 9. januar. Vamdrup-Kolding. 11.-12. januar. Lunderskov-Taulov. 12.-13. januar og igen på strækningen. Vamdrup – Vojens natten mellem 18.-19. februar.

Dagtimerne bliver brugt til at rengøre toget.

Udgivet i Vamdrup

Kolding Kommune og Team Danmark forlænger samarbejdsaftalen, som har til formål at fremme vilkårene for talentudviklingen i kommunen.

Kolding Kommune har siden 2008 gennem samarbejdet med Team Danmark haft status som elitekommune, og aftalen fortsætter nu frem til 2023, så Kolding også de kommende år er blandt de kommuner som plejer talentarbejdet for unge sportstalenter.

Forlængelsen kommer i kølvandet på den flotte udvikling, som flere klubmiljøer i Kolding er inde i og den nye aftale skal sikre, at denne udvikling fortsætter.

Tilfreds borgmester

Borgmester Jørn Pedersen (V) udtrykker tilfredshed med muligheden for, at fortsætte arbejdet med de gode miljøer i kommunen.

- Vi er rigtig glade for at have forlænget vores gode samarbejde med Team Danmark i yderligere 4 år. Det giver os mulighed for, at videreudvikle på de rigtig gode elite- og talentmiljøer, der skal sikre, at Kolding og Danmark også i fremtiden står øverst på medaljeskamlen, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

I den nye aftale har fem klubber fået status som prioriterede idrætsgrene. Det gælder håndbold (KIF Håndbold), bowling (BK Trekanten KIF), pigefodbold (Kolding Q), badminton (Kolding Badminton Klub) samt drengefodbold (KIF Fodbold og FSK Kolding).

- Vi ser frem til det forlængede samarbejde og glæder os over, at vi også i den kommende periode har Team Danmark med som sparringspartner. Vi vedtog i september 2018 en strategi for talent- og elitearbejdet i kommunen og det især den vi arbejder ud fra de kommende år, siger formand for Talentrådet for idræt, Jesper Kjølhede

Med den nye aftale vil Kolding Kommune de kommende fire år særligt have fokus på dual career, kompetenceudvikling på flere niveauer i samarbejdsklubberne samt samarbejde med eksterne aktører omkring talentudvikling.

Glæde hos Team Danmark

Hos Team Danmark er man glade for det forlængede samarbejde og fremhæver desuden Kolding Kommunes arbejde med projektet ’Moving Kolding’, som med inspiration fra Island vil skabe et mere aktivt fritidsliv i sammenhæng med skole og lokale aktører.

- Vi er rigtig glade og stolte over, at fortsætte samarbejdet med Kolding Kommune. Kolding Kommune gør et stort og vigtig arbejde for at sikre et ansvarligt talentarbejde, hvor de unge atleter får gode muligheder for at uddanne sig sideløbende med deres sportslige udvikling. Og så kan Kolding godt tillade sig at være stolte over, at satse på at have stor fokus på kvaliteten i idrætsundervisningen på flere niveauer, som er med til at sikre synergieffekt mellem breddeidræt, talentudvikling og på længere sigt eliteidræt. Det er en ny tilgang, som forhåbentlig kan inspirere mange andre kommuner, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Aftalen bliver underskrevet til prisfesten for Kolding Kommunes fritids- og idrætsområde tirsdag d. 3. marts på Kolding Teater.

Udgivet i Kolding

Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet en række genstande i forbindelse med en ransagning. Politiet formoder, at der er tale om tyvekoster og søger nu efter ejerne.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser ejerne af en række effekter, der er fundet i forbindelse med en ransagning.

Politiet formoder, at genstandene stammer fra indbrud i Sønderjylland, men de kan også stamme fra indbrud i andre dele af Jylland.

Der kan være tale om effekter fra butikker, fra for eksempel industri- og byggebranchen og fra private ejendomme eller landbrug.

Det drejer sig om:

Bodum-køkkenredskaber
Bodum Bistro, el-vandkedel i rød (4 stk.)
Bodum Bistro, blender i hvid (1 stk.)
Bodum Bistro, håndmixer i sort (2 stk.)
Bodum Bistro, Standmixer i hvid (2 stk.)

Georg Jensen-kande
Georg Jensen HK Kande Stål, designer Henning Koppel

Motorsave
Husqvarna 345, påsat klistermærke med ”Kliplev Service Center”
Stihl MS 260
Dolmar PS-34
ECHO CS4400
Motorsav, påsat klistermærke ”Boi Davidsen” samt nummeret 04-741338
Stihl 028 AV

Håndværktøj
Makita Trådløs Stiksav DJV181
Makita Trådløs Borehammer DHR171Z
Makita Trådløs Stiksav DJR188
Vinkelsliber af mærket DeWalt
DeWalt Stiksav DW008, uden sav, mærket ”MB” og ”Mikael”
Boremaskine af mærket Milwaukee
DeWalt Batteri mærket ”MB”
Milwaukee Batteri M18B4 mærket ”TM AS” og ”AG”
DeWALT Batteri DCB182 mærket "F.F" eller "F.E"
Makita Batteri BL1830 mærket "DS"

ATV
ATV crosser, model LX150-3A

Havetraktor
Havetraktor i sort/orange, ukendt model samt serienr.

Borgere, der kan genkende genstandene, kan kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4. Oplys venligst journalnummer 3300-75217-00069-19 og hvilken genstand, henvendelsen drejer sig om.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Syddanmark
Tirsdag, 07 Januar 2020

Kor af toiletruller

Kom og vær med til at lave et stort kor af Rullinger, når DR2 sender ”Live fra Højskolesangbogen” fra Kolding Bibliotek.

Tag en tom toiletrulle og din mor og far under armen og kom ned på Kolding Bibliotek den 12. januar mellem 10 og 15. Mens din mor og far synger med på Højskolesange, kan du hjælpe med at lave Rullinger der klokken 14.30 skal samles til et ”Rullinge-kor”.

Rullinger er kendt fra Ramasjang programmet Mini MGP, hvor Silja Okking er vært for et stort musikshow for toiletruller.

Du skal medbringe en tom toiletrulle og en saks. På biblioteket er der masser af glimmer, pailletter og lignende, som du kan få lov til at bruge til at lave din Rulling. Du er velkommen til selv at tage ting med til at pynte din Rulling og du må også gerne have lavet den hjemmefra.

”Live fra højskolesangbogen” sendes på DR2 den 12. januar fra 10-22.30. Fra 10-15 sendes fra Kolding Bibliotek og alle er velkommen til at komme forbi og deltage i fællessangen, men vær opmærksom på, at der er begrænset plads, så kom i god tid. Dørene åbner klokken 09.

Udgivet i Kolding