Artikel filtreret på dato: Lørdag, 25 Januar 2020

Sydøstjyllands Politi fortæller, hvorfor uheldet skete lørdag aften på motorvejen ved Kolding.

Uheldet lørdag aften på motorvejen mellem Rasteplads Hylkedal og Kolding V skete, fordi en bil med en trailer kom i slinger, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV Syd.

Tre biler og en ambulance var impliceret i uheldet, der skete ved 18.50-tiden.

Strækningen var spærret i et pænt stykke tid. Først kort før klokken 21 var motorvejen helt genåbnet.

Uheldet gav stor kø og trafikken blev ledt af ved Kolding S. Dermed gav det også meget tæt trafik gennem Kolding.

Ingen personer kom noget til ved uheldet.

Udgivet i 112
Lørdag, 25 Januar 2020

Motorvejen genåbnet efter uheld

Nu er motorvejen genåbnet.

Uheldet lørdag aften på motorvejen mellem Hylkedal Rasteplads og Kolding V, hvor tre biler og en ambulance var impliceret, er nu overstået, skriver Ekstra Bladet.

Motorvejsstrækningen er nu genåbnet.

Det er endnu uvist, hvorfor uheldet skete og om ambulancen kørte med udrykning.

Ingen personer kom noget til, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Torben Wind, til Ekstra Bladet.

Uheldet skabte stor kø. I følge Ritzau var der ved 20-tiden to kilometer kø. Trafikken blev ledt af ved Kolding S. Men nu kan trafikanterne atter forblive på motorvejen.

Udgivet i 112

Der er lange køer på motorvejen lørdag aften på grund af et uheld.

Tre biler og en ambulance er lørdag aften impliceret i et uheld på den sønderjyske motorvej mellem Hylkedal Rasteplads og Kolding V. Det skriver Ekstra Bladet.

Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi kender endnu ikke omstændighederne omkring uheldet og kan derfor ikke svare på, om ambulancen var i udrykning.

Motorvejen er spærret i nordgående retning og trafikken ledes af ved Kolding S. Det er endnu uvist, hvornår strækningen kan genåbnes. Vejdirektoratet melder ved 20.30-tiden, at højre spor stadig er spærret og oprydningsarbejdet tidligst er afsluttet klokken 21.

I følge Ritzau var der ved 20-tiden to kilometer kø.

Se billeder og video nedenunder...

Udgivet i 112

Sent lørdag eftermiddag genåbnede Superbrugsen i Vonsild.

Superbrugsen i Vonsild åbnede igen sent lørdag eftermiddag. Brugsuddeler Ingrid Sørensen besluttede lørdag ved middagstid, at lukke butikken øjeblikkeligt efter der blev fanget en mus i butikken.

Fagfolk blev tilkaldt for at undersøge sagen og sent lørdag eftermiddag var det altså igen muligt, at holde åbent i Superbrugsen i Vonsild.

I følge brugsuddeleren er der ikke fundet flere mus.

- I kan trygt handle ved os igen. Tak for forståelsen og tålmodigheden, skriver Ingrid Sørensen på Superbrugsen Vonsilds Facebookside.

Flere kunder gik lørdag eftermiddag forgæves for at handle ind i Superbrugsen. Men det er altså muligt igen.

Udgivet i Vonsild
Lørdag, 25 Januar 2020

Åbent Hus var et tilløbsstykke

Elever sørgede for at guide gæsterne rundt, da der lørdag var Åbent Hus på Hansenberg og Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding.

Der var lørdag masser af aktivitet på erhvervsskolen Hansenberg og Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding. Dagen bød nemlig på Åbent Hus, og det tilbud tog rigtig mange skoleelever, forældre og andre interesserede imod.

Hansenbergs egne elever, praktikpladskonsulenter, vejledere og lærere stod klar til at svare på spørgsmål - og til at vise rundt på både skolehjem, i værksteder, undervisningslokaler, køkken, restaurant, stalde og zoo.

Og ifølge skolechef ved brancheskolen Vitia på Hansenberg Kirsten Grosen Poulsen har skoleelever brugt dagen på at danne sig et indtryk af Hansenberg.

- De har haft et behov for at se huset og mærke stemningen. Mange har været meget afklaret, og de har spurgt ind til både Grundforløb 1 og EUX, mens forældrene har været interesserede i at høre om lærepladser.

Flere fremtidsdrømme

Blandt gæsterne var 15-årige Steffani Boie Jørgensen, som sammen med sin familie så nærmere på skolens faciliteter.

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil være endnu. Måske lærer, fotograf, spil- eller webudvikler. Så jeg er her for at tjekke mulighederne. Jeg kan rigtig godt lide Hansenberg. Det er en stor skole, og det hele ser nyt og pænt ud. Ikke mindst computerne, sagde Steffani Boie Jørgensen, som går i 9. klasse.

Der var Åbent Hus på Hansenbergs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 og Vranderupvej 90.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Skole

Superbrugsen er lørdag middag lukket øjeblikkeligt.

Superbrugsen i Vonsild er lukket øjeblikkeligt lørdag kort efter klokken 12.

Årsagen er, at der er blevet fanget en mus i butikken, oplyser brugsuddeler Ingrid Sørensen i en kort meddelelse på Facebook.

- Vi lukker butikken med det samme, og undersøger sagen. Vi skriver igen når vi ved mere, skriver hun videre.

Det er derfor indtil videre uvist, hvornår Superbrugsen åbner igen.

OPDATERING

Det oplyses ved 17-tiden, at Superbrugsen atter er åben. Læs mere her...

Udgivet i Vonsild

Bliv klogere på emnet ved et foredrag.

Kolding Kommunes patientforeninger har i samarbejde med Sundhedscenteret i Kolding arrangeret en aften for deres medlemmer og pårørende med foredraget ”Gør en forskel og pas på dig selv” af psykoterapeut Lizl Rand. Foredraget tager udgangspunkt i Lizl Rands bog "Tæt på krise og sygdom – kunsten at gøre en forskel".

Uanset om man er født med en sygdom eller et handicap eller pludselig har fået konstateret en kronisk eller livstruende sygdom eller har været udsat for en ulykke, så kræver det noget af de pårørende. Oftest er der stor fokus på den syge eller den handicappede, fordi vedkommende er i behandling, bliver hurtigere bliver træt eller skal hjælpes med store eller små opgaver.

Den pårørende får derfor frivillig eller ufrivillig pålagt flere opgaver. Og mens der spørges til patienten eller den handicappedes tilstand glemmer man ofte den pårørende. Det kan være udfordrende at være pårørende. Hvad er den rolle man har? Og hvordan fastholder man at være mor, far, børn, kæreste eller ven samtidig med, at man måske føler man bør påtage sig nogle plejeopgaver? Både den raske og den ramte kan opleve kan opleve sorg, tab, stress, depression og skyldfølelse.

Det vil foreningerne gerne stille fokus på med dette vores første fælles projekt. Udover foredraget med Lizl Rand vil det være muligt at høre om Sundhedscenteret i Kolding og de enkelte patientforeningers tilbud. Ikke medlemmer er også velkomne Tilmelding skal ske via Kolding kommunes hjemmeside. Sandwich kan købes ved forudbestilling ved tilmelding.

Foredraget finder sted i Sundhedscenter Kolding på Sygehusvej 6 i Kolding den 28. januar klokken 17.

Følgende foreninger står bag: PolioForeningen og UlykkesPatientForeningen, Diabetesforeningen, Scleroseforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Kolding Selvhjælp, Hjerteforeningen, Hjerneskadeforeningen og Osteoporoseforeningen.

Udgivet i Det sker...
Lørdag, 25 Januar 2020

Hansenberg byder indenfor

Lørdag afholder skolen Åbent Hus.

Hansenberg i Kolding holder lørdag Åbent Hus på skolens tre adresser.

Få japansk hovedbundsmassage, prøv en tur i rallysimulatoren, tag på guidet tour i zooen - eller noget helt fjerde.

Det er nemlig blot et lille udpluk af de aktiviteter, du kan deltage i, når Hansenberg i Kolding lørdag frem til klokken 14 holder Åbent Hus.

På Hansenberg kan du blandt meget andet se nærmere på skolens værksteder, hestestalde, frisørsalon, restaurant og tandklinik.

Her er der mulighed for at komme helt tæt på en bred vifte af uddannelser med fremtid - og både elever, lærere, vejledere og praktikpladskonsulenter står klar til at svare på spørgsmål.

Du kan også opleve de forskellige studieretninger og profilfag på Hansenberg Tekniske Gymnasium.

Der er Åbent Hus på Hansenbergs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 samt Vranderupvej 90. Arrangementet slutter klokken 14.

Kolding Netavis var lørdag et smut forbi Hansenberg. Se billederne nedenunder...

Udgivet i Skole

2020 er året for Genforeningen. En af nøgledatoerne i markeringen er 10. februar, hvor et flertal af sønderjyderne tilbage i 1920 stemte ’ja’ til at blive genforenet med resten af Danmark. Kulturminister deltager i afstemningsfest i Christiansfeld.

I 2020 bliver Genforeningen fejret med store arrangementer over helt landet. Grundstenen til Genforeningen blev lagt 10. februar 1920, da et flertal af sønderjyderne stemte ja til at blive genforenet med resten af Danmark.

Stort set siden 1920 er der i Christiansfeld blevet afholdt afstemningsfest 10. februar, der hylder de fredelige afstemninger, som for 100 år siden afgjorde på demokratisk vis, at Sønderjylland atter blev en del af kongeriget.

Ekstra festlig markering i 2020

Kulturminister Joy Mogensen (S) deltager i afstemningsfesten, og hun ser frem til at fejre den helt særlige dag med sønderjyderne.

- I år fejrer vi, at en folkeafstemning på demokratisk vis afgjorde, hvor grænsen mellem Danmark og Tyskland skulle gå. Det blev begyndelsen på 100 år med samarbejde på begge sider af grænsen, hvor tyske og danske mindretal og flertal har fundet en måde at leve sammen på. Mange troede ikke, det var muligt. Gennem fælles respekt og godt naboskab kom historien her til at vise, at det var muligt, siger Joy Mogensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg glæder mig til at deltage i fejringen i Christiansfeld den 10. februar, som er årsdagen for afstemningen i den zone, der stemte sig hjem til Danmark. Det er blot et af mange spændende arrangementer, der finder sted i og omkring Kolding i år. Blandt andet også markeringen af, at Kong Christian 10. red over den gamle grænse ved Frederikshøj. Jeg glæder mig meget til at følge med i alle aktiviteterne.

Plads til ekstra gæster

Normalt foregår afstemningsfesten på Brødremenighedens Hotel. Men 10. februar i år er programmet vokset, så man har flyttet festlighederne til Cuben for at være sikker på, at der er plads til så mange gæster som muligt.

Borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen glæder sig til at fejre dagen med borgere og kulturministeren.

- Kolding Kommune har valgt at støtte afstemningsfesten i år med ekstra penge, så det bliver en god fest for så mange som muligt. Støttekronerne betyder blandt andet, at entréprisen i år er halveret til 50 kroner og at programmet som helhed får et kærligt løft, siger Jørn Pedersen i pressemeddelelsen.

Foruden Joy Mogensen kommer også tidligere formand for Folketinget samt formand for FN's generalforsamling Mogens Lykketoft. Slesvigske Musikkorps kommer og spiller både før og efter taler fra Joy Mogensen og Mogens Lykketoft.

Billetter kan købes på online på Kolding Kommunes netbutik www.kolding.dk/netbutik eller i Christiansfeld Centret.

Udgivet i Christiansfeld

Der kommer måske igen vindmøller på landjorden i Kolding Kommune.

Måske genoptager Kolding Kommune den fra 2013 henlagte omstridte plan om placering af vindmøller på landjorden. Sagen behandles i Plan-, Bolig- og Miljøudvalget på førstkommende møde. Det sker efter forslag fra Benny Dall, Enhedslisten.

Forslaget indebærer, at den henlagte vindmølleplan fra 2013 helt annulleres, og at der foretages en ny analyse for udpegningen af områder for opsætning af vindmøller, skriver netavisen Sebro Press.

Udvikling har forældet opsatte kriterier

At der nu muligvis igen kan blive opsat vindmøller på landjorden i Kolding Kommune begrundes med, at den tekniske udvikling af møller har bevirket, at de kriterier, som blev lagt grund for henlæggelsen af planlægningsarbejdet for vindmøller i 2013 ikke mere er til stede.

Gennem flere ministerielle rapporter er det siden blevet påvist, at den lavfrekvente støj fra vindmøller ikke kan påvises at have den frygtede indvirkning på omkringboendes sundhed.

Det skyldes, at der siden 2013 sket en betydelig udvikling inden for vindenergi, hedder i det Enhedslistens forslag. Og samtidig gøres der i forslaget opmærksom på, at i regeringens netop vedtagne klimalov understreges, at etablering af vedvarende energianlæg, især vindenergi, men også solenergi, må have høj prioritering i kommunernes fremtidige energistrategi.

Forslaget fra Enhedslisten indebærer også, at planlægningsarbejdet fremover opdeles i etaper, således at der eventuelt vedtages to planer. En for opstilling i industriområder, og en for opstilling i beboelsesområder.

Udgivet i Kolding
Side 1 ud af 2