Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 14 Januar 2020

Hjælp politiet med at opklare røveri i Fredericia i december.

Var du i Fredericia midtby den 27. december omkring klokken 17-17.30, så kan du have set eller hørt noget, som kan hjælpe Sydøstjyllands Politi med at opklare et røveri, der blev begået mod Telia-butikken på Danmarksgade 4 omkring klokken 17.20. Måske var du i byen for at bytte julegaver og har enten inden eller efter røveriet set de fire mænd, som begik røveriet.

- Det er vores håb, at der sidder borgere med oplysninger, som vi kan bruge i vores videre efterforskning, siger vicepolitiinspektør Frede Nissen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Blandt andet kunne vi godt tænke os at tale med den kunde, som indfandt sig i Telia-butikken klokken 17.26, og som under røveriet blev ’vist ud’ af gerningsmændene. Vi vil også gerne tale med borgere, der fx kan have set de fire gerningsmænd komme kørende i en bil eller komme gående med den kasse, som de forsvandt med tyvekosterne i, eller som har andre oplysninger i sagen. Ved du noget, så kontakt os via 114.

Beskrivelse af røveriet

Fire formodede udenlandske mænd henvender sig omkring 17.20 i Telia-butikken på Danmarksgade 4 i Fredericia, hvor de med trusler og med vold begår røveriet. Blandt andet bliver to af butikkens ekspedienter bundet og holdt fast. Røverne har ikke synligt vist våben under røveriet.

De fire mænd talte gebrokken engelsk, og internt talte de også et andet uidentificeret sprog med hinanden.

Gerningsmændenes udbytte var primært flere mobiltelefoner af de nyeste modeller inden for iPhone og Samsung og et Apple Watch. De puttede de stjålne effekter i en sort/hvid rygsæk, i plastikposer og i en større (ca. 30x80 cm) papkasse med påskriften ’ARRIS’.

De fire mænd flygtede til fods fra Danmarksgade 4 mod Vester Voldgade i Fredericia.

Signalement af gerningsmændene

A. En mand på ca. 25-30 år, som er slank af bygning og ca. 175 cm høj. Han var iført en blålig jakke med skrålukning, mørke bukser og en mørk/sort strikhue med lyse striber på tværs
Manden var ikke maskeret.

B. En mand på ca. 25-35 år, som er almindelig af bygning og 170-175 cm høj. Han var iført en mørk kasket og en mørk jakke, og han var maskeret.

C. En mand på ca. 30 år, der er almindelig af bygning og ca. 175-180 cm høj. Han havde mørkt fuldskæg og var iført en sort/mørk stor jakke med lys hættetrøje under. Herudover havde han lyse cowboybukser på, der var flossede ved knæ/lår og mørke sko med lyse bunde. Manden var ikke maskeret.

D. En mand på ca. 30-35 år, der er almindelig af bygning og ca. 175-180 cm høj. Han havde mørkt kort fuldskæg, og han var iført en mørk hættetrøje og en mørk kasket, sorte joggingbukser med et hvidt Nike-logo og sportsko med et hvidt Nike-logo. Manden var ikke maskeret.

Af efterforskningsmæssige grunde valgte Sydøstjyllands Politi ikke at efterlyse gerningsmændene lige efter røveriet. Efterforskningen er nu nået så langt, at Sydøstjyllands Politi kan anmode offentligheden om hjælp. Har du oplysninger i sagen, som kan hjælpe Sydøstjyllands Politi nærmere en opklaring, så kontakt politiet på 114.

Se billederne af gerningsmændene nedenunder...

Udgivet i Syddanmark

Hvad har TV2 og kartofler tilfælles? Svaret er Troels Mylenberg. Han er nemlig udnævnt som Kartoffelambassadør 2020 af Danmarks Kartoffel Råd.

Troels Mylenberg er journalist og politisk redaktør på TV2 News og tidligere ansvarshavende chefredaktør og direktør på Jysk Fynske Medier. Den officielle udnævnelse sker på Danmarks Kartoffel Råds årsmøde på Egeskov Slot torsdag den 16. januar, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Jeg har spist utrolig mange kartofler i rigtig mange forskellige former, og det har jeg altid sat pris på, fortæller Troels Mylenberg, der ser frem til at være med til at sprede de gode budskaber om kartofler.

- Kartoflen har måske lidt et ry for at være lavstatus. Med alle dens fortræffeligheder, synes jeg, at kartoflen fortjener noget finere omtale. Kartoflen er jo køkkenets schweizerkniv ¬– der er ingen grænser for, hvad en kartoffel kan bruges til. Vi burde som kartoffeldyrkernation være stolte over kartoflen, og det tror jeg, der er mange, som glemmer, lyder det fra ambassadøren.

Folkelig tilgang

Blandt andet gode formidlingsevner er en af grundene til, at valget er faldet på Troels Mylenberg. Det fortæller Johs. Nørregaard Frandsen, der er formand for Danmarks Kartoffel Råd

- Vi har udnævnt Troels Mylenberg som kartoffelambassadør, fordi han i medierne er en markant herre, som er meget veltalende. Han brænder igennem med sine budskaber, og det er nogle af de egenskaber, vi kigger efter ved en ambassadør, lyder det fra Johs. Nørregaard Frandsen. Han fremhæver også den nye ambassadørs folkelige tilgang til medierne og bevidsthed om, at kartoflen er en klimavenlig fødevare.

Kendte for kartoflen

Danmarks Kartoffel Råd arbejder for at fastholde og fremme kartoflens tilstedeværelse i det danske køkken, og det er på den baggrund, at rådet hvert år udnævner en kartoffelambassadør, som ofte er en kendt eller fremstående person.

Tidligere kartoffelambassadører er blandt andre sanger Stig Rossen, Chipskongen Jørgen, skuespiller Per Pallesen, tv-kok James Price, tv-vært Søren Ryge, formand for Tænketanken Frej, Marie-Louise Boisen og meteorolog Jesper Theilgaard.

Udgivet i Kendte

To mænd er anholdt i en voldssag tirsdag formiddag i Kolding.

En 29-årig kvinde blev tirsdag udsat for vold i forbindelse med husspektakler i en lejlighed i Klostergade i Kolding, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Politiet modtog anmeldelse om voldepisoden kort før klokken 10.

To mænd på henholdsvis 26 og 27 år, der har relation til kvinden, er ved middagstid anholdt.

Området var spærret et stykke tid, mens politiets efterforskning stod på.

Sydøstjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at der ikke er grund til bekymring blandt lokalbefolkningen - set i lyset af, at de to mænd kendte kvinden i forvejen.

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.

Udgivet i 112
Tirsdag, 14 Januar 2020

Bog & Idé starter udsalg

Bog & Idé åbner dørene til bogudsalg.

Bog & idé i Kolding Storcenter inviterer onsdag den 29. januar indenfor til et bogudsalg med et hav af stærke titler. Men selvom der er spot på de lave priser, er det stadig den gode læseoplevelse med mere inden i, der er i fokus. Det skriver Bog & Idé i en pressemeddelelse.

- Det er essentielt for os som boghandler at kunne inspirere vores kunder og leve op til vores løfte om ’mere inden i’. Vi vil ikke bare sælge en god bog, men tilbyde læseoplevelser, man ikke glemmer og fortællinger, der går helt ind under huden, fortæller Anders Dahl Iversen, Markedschef i Indeks Retail, der er kædekontor for Bog & idé.

Derfor har man i Bog & idé samlet et bredt udvalg af stærke titler til bogudsalget, som indeholder noget for enhver smag – lige fra de krimislugende, til de historieinteresserede og helt ned til de yngste læseglade kunder.

Der er bl.a. store forventninger til de populære Jørgen Leth-titler, såsom Andreas Fugl Thøgersens ”Jeg har lyst til at vende tilbage til alting”. I to år har journalist, Andreas Fugl Thøgersen, fulgt i hælene på dokumentaristen og digteren, Jørgen Leth og skildret 80 scener fra Leths usædvanlige liv - fra Haiti til Aarhus og fra Pyrenæerne til København. For 50,- kan man komme med, når Leth generøst giver adgang til sine arkiver og taler om alt fra sex og depressioner til humor og kroppens forfald.

Store titler, små priser, bredt udvalg

Bog & idé i Kolding Storcenter har i øjeblikket travlt med at gøre butikken og de mange nedsatte titler klar til kundernes rykind.

- Der er i år sat alt ind på at tilbyde et spændende udvalg til vores kunder. Der er især mange gode biografier på programmet, men også mange gode skønlitterære titler og flotte børnebøger, lyder det fra Maria.

- Og vi står selvfølgelig klar til at hjælpe vores kunder med at finde den helt rigtig bog til dem selv eller en de holder af.

En populær titel, der spås til at blive revet væk under bogudsalget, er ”Den gode datter” af Karin Slaughter – en af verdens mest populære og anerkendte krimiforfattere.

Læseoplevelser i børnehøjde

For de yngste læsere er der også et omfattende udvalg af titler på udsalg, såsom de klassiske Peter Pedal-bøger. Og så er der billedleksikonet, ”Biler, tog, skibe og fly”, der med over 1.000 forskellige køre- og fartøjer er alle små og store transportentusiasters drøm.

Der er god grund til at kigge forbi bogudsalget fra begyndelsen. De første tre dage af udsalget, onsdag den 29. til fredag d. 31. januar, er der nemlig 20 procents rabat på alle ikke i forvejen nedsatte bøger (gælder dog ikke udsalgsbøger samt bøger med stærk pris). Selve bogudsalget varer frem til 9. februar.

Udgivet i Erhverv

Medlemmerne får at mærke, at det går godt hos landbrugsforeningen.

Kolding Herreds Landbrugsforening har haft et godt regnskabsår med et årsresultat på godt 1,2 millioner kroner, hvoraf bestyrelsen nu har besluttet at sende en million kroner retur til medlemmerne.

- Som landmand og KHL-medlem er jeg glad for at være en del af et foreningsfællesskab, hvor vi med overskudsdeling signalerer ”vi står sammen skulder ved skulder”. Det er vigtigt i en tid, hvor forenings-Danmark har det svært, og hvor landbruget er udfordret på mange fronter. Og som formand er jeg stolt over at stå i spidsen for en 150 år gammel forening, som driver en fornuftig virksomhed, der konsoliderer sig år for år, siger formand for KHL, Hans Damgaard, i en pressemeddelelse.

Får over halvdelen af kontingentet retur

Overskudsdelingen kommer oveni de 750.000 kroner, de aktive medlemmer fik i timesatsrabatter, som blev indført fra 2019. Samlet set betyder det, at over halvdelen af det indbetalte kontingentbeløb vender tilbage til medlemmerne i form af rabatter og overskudsdeling.

- Der er stor efterspørgsel efter mange af foreningens ydelser, og i kombination med god styring af økonomien og ikke mindst en flot indsats af vores team af dygtige og kompetente medarbejdere, nåede vi et tilfredsstillende overskud i 2019 – endda efter afholdelse af en uforglemmelig 150-års jubilæumsfest.

Livskraftigt sammenhold

- Vi var 650 til festen, og det understreger for mig, hvor livskraftig vores gamle forening er. Landmænd klarer sig i dag selv langt hen ad vejen. Men vi står sammen, når det gælder – både når der skal festes, og når vi slås med fremrykkede efterafgrøder, klimadagsorden, svingende afsætningspriser, rekordstore nedbørsmængder og andre udfordringer. Sammen står vi stærkt, og der er en god grund til, at en del af medlemskontingentet til KHL går til Landbrug & Fødevarer. For her arbejdes for et samlet dansk landbrug. Landbruget er konstant udfordret, men jeg ser positivt på fremtiden både for landbruget som helhed og for KHL, som klarer sig godt som en selvstændig slagkraftig forening med et dygtigt team af medarbejdere i gode rammer, siger Hans Damgaard.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 14 Januar 2020

Udstilling: Farvestærke billeder

Udstillingsåret i Nicolai Kunst & Design indvies af Kolding Kunstforening, der præsenter udstillingen IN RETRO af billedkunstneren Thomas Lunau.

Det er Kolding Kunstforening, der står bag årets første udstilling i Nicolai Kunst & Design. Fra 1. – 23. februar viser de udstillingen IN RETRO af billedkunstneren Thomas Lunau. Der er fernisering fredag den 31. januar i tidsrummet 15-17.

På udstillingen vises et bredt spekter af Thomas Lunaus kunstneriske produktion fra den første tid efter kunstakademiet og frem til helt aktuelle værker.

Thomas Lunau, der er født i 1971, går gerne nye veje. Han bevæger sig i en række eksperimenterende retninger. Han maler f.eks. ud fra fotografiske forlæg og er ikke bange for at lade farverne gå over i det disharmoniske og opskruede. Hans billeder er farvestærke og næsten fluorescerende. Han bevæger sig hovedsageligt inden for et abstrakt univers, hvor der pludselig dukker uventede figurationer op.

Der kan være noget futuristisk i den måde, han bygger sine scenerier op på. Under alle omstændigheder er Thomas Lunaus billeder pågående, intense og svagt foruroligende.

Udgivet i Nicolai