Artikel filtreret på dato: Torsdag, 05 September 2019

Vester Nebel, Dons, Almind og Viuf går sammen om at udvikle deres område i tæt samarbejde med Kolding Kommune. Onsdag den 11. september inviteres alle interesserede til idéworkshop.

Planen er at få lavet en såkaldt ”Landsbyfællesskabsplan”, som kommer alle fire områder til gavn, og få udviklet de områder de kan være fælles om, både i byerne og i det landskab der ligger imellem.

Borgerne inviteres til at være med til at præge fremtiden i deres byer. Workshoppen i næste uge skulle gerne resultere i, at der kan nedsættes arbejdsgrupper med lokale ildsjæle, der har lyst til at planlægge fremtiden. Arbejdsgrupperne skal være færdige til november, hvor de mange ideer skal prioriteres.

- Det er vigtigt, at de folk, der bor i de fire byer, er med i selekteringen. Det er dem, der kender området, og også de behov der er de forskellige steder. Derfor håber vi, at rigtig mange møder op til workshoppen med ideer i lommen, fortæller formand for lokaldemokratiudvalget, Ole Alsted, i en pressemeddelelse.

Workshoppen afvikles i samarbejde med kyndige folk fra COWI, der har været med til at styrke lokalsamfund andre steder i Danmark. COWI har forud for workshoppen været rundt i de fire landsbyer, for at tale med lokalråd, borgere og erhvervsdrivende.

Første gang med en fællesskabsplan i fire byer

Det er første gang, at Kolding Kommune giver sig i kast med en fællesskabsplan, der skal sikre udvikling i fire byer på en gang. Tidligere har der været lavet borgerudviklingsplaner for Vamdrup og Lunderskov.

- Vi ser allerede et samarbejde blandt foreninger i de fire byer. Så vi vil godt prøve at teste, om der er andre ting, de fire byer kan samarbejde om, siger Ole Alsted.

Inden workshoppen kan borgerne også tage på en bustur rundt i området. Her er der stop ved nogle af de steder, som måske kan udvikles endnu mere. Bussen kører kl. 17.30 fra Alminde-Viuf Fællesskole, og der serveres sandwich til deltagerne.

Busturen planlægges, så deltagerne bliver sat af, så de kan gå direkte fra bustur til workshop. Busturen er gratis, og man kan tilmelde sig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Selve workshoppen foregår på Alminde-Viuf Fællesskole onsdag den 11. september fra klokken 19-21. Her kræves ingen tilmelding, og man møder bare op med sine naboer under armen.

Udgivet i Vester Nebel

Efter en god og travl sommer har Kolding Storcenter nu skudt efteråret i gang med et stort bonusspil, som er spækket med gode præmier. Hovedgevinsten i år er billetter til en intimkoncert med den storhittende musiker Karl William. Derudover forkæles kunderne med gaver og gode tilbud fra butikkerne.

Kolding Storcenter belønner alle kunder, der køber for mere end 200 kroner i løbet af september måned, med en konkurrencekupon.

Med kuponen kan kunderne vinde koncertbilletterne og der kan også vindes gaver fra butikkerne – eller man kan få et af de mange gode tilbud fra centrets butikker. Det oplyser Kolding Storcenter i en pressemeddelelse.

Intimkoncert med Karl William

Hovedgevinsten er billetter til en intimkoncert med den anmelderroste og prisvindende sanger Karl William, som for alvor har slået igennem på den danske musikscene med hits som ”Om igen” og ”Blind igen.

- En gevinst, som vi håber giver de fleste lyst til at prøve lykken, siger Gitte Lindbo, centerchef i Kolding Storcenter.

Koncerten er kommet i hus i samarbejde med Radio Viva. De heldige vindere får oplevelsen med den populære, 24-årige Karl William onsdag den 9. oktober, hvor han fyrer op under ét af Koldings smukkeste venues, Volkerts Fylke.

Prøv lykken i bonusspillet

Udover intimkoncerten med Karl William er der mulighed for at vinde gaver og gode tilbud fra butikkerne. Alle kunder er automatisk med i det store bonusspil, når de handler for minimum 200 kroner i én af centrets butikker. Ved købet udleveres en kupon. Spændingen udløses hurtigt, når kuponen scannes ved én af centrets fire scannere, der giver direkte besked på smartphonen om, hvorvidt der er gevinst. Bonusspillet strækker sig fra den 1. september til den 6. oktober og skyder et spændende efterår i gang hos Kolding Storcenter.

- Vi ser frem til at tage hul på efteråret, da vi som altid har en kalender fyldt med gode arrangementer og aktiviteter her i Kolding Storcenter. Der er mange gode oplevelser i vente - heriblandt vores populære modeshow Rock Fashion, hvor vi blandt andet får besøg af Specktors, som blandt andet har leveret hittet ”Unz unz”, som flittigt er blevet spillet hele sommeren, fortæller Gitte Lindbo.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 05 September 2019

Nu starter teaterforeningen ny sæson

Hvordan ligger det med Kærlighed? – en Knud Pheiffer Cabaret.

Kolding Teaterforening tager hul på sæson 2019-20 tirsdag den 10. september med en Knud Pheiffer-cabaret, ”Hvordan ligger det med Kærlighed?”. Titlen er taget fra en af Pheiffers kendte sange.

Sangene er sat ind i en handling, der binder de enkelte sange sammen. Om handlingen lyder det: ”En stresset og selvisk journalist arbejder hektisk på en artikel om kærlighed, som skal afleveres inden deadline. Men han har et svagt hjerte, som til sidst bukker under for presset. Og svævende mellem liv og død konfronteres han pludselig med alle de kvinder, som har betydet noget for ham. Mor, farmor, ungdomsflirten, konerne... Og på den måde tvinges han til at forsøge at se kærligheden i øjnene. Men lykkes det inden "deadline"?

Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard fortæller historien gennem 20 af Knud Pheiffers mest kendte og elskede sange, som i moderniseret form afspejler kærligheden i 2019 - tilsat mobiler, computere, stress, karriereræs og store verdensledere.”

Breuning og Krogsgaard har selv sat forestillingen i scene. Manuskriptet har Jesper Malmose stået for sammen med Breuning og Krogsgaard.

Forestillingen varer 75 minutter og er uden pause. Forestillingen opføres på Godset klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 05 September 2019

Keramisk Forum leger med leret

Keramisk forum hylder den uspolerede glæde ved at lege med leret med udstillingen Play with Clay i Nicolai Kunst & Design.

Det er Keramisk Forum, der står bag udstillingen Play with Clay, som kan opleves i Nicolai Kunst & Design fra 7. september til 27. oktober. Der er fernisering fredag den 6. september fra klokken 15-17.

Alle har leget med ler, da de var børn, og mennesker har anvendt leret til leg og alvor siden urtiden. Ler er et materiale, som kalder på menneskets skabertrang, og når man har det i hænderne, kan man slet ikke lade være med at forme det.

Legen med leret er udgangspunktet for keramikerens virke. Legen danner grundlag for kreativitet og den kunstneriske praksis, og gennem leg skabes det færdige værk.

Som professionel keramiker ligger der altid en risiko for, at leg erstattes af produktion. Derfor har Keramisk Forum med udstilling Play with Clay valgt at flytte fokus fra produktion og salg tilbage til legen og den kreative proces.

Keramisk Forum er en gruppe af professionelle keramikere, som blev dannet i 2004. Keramisk Forum har som formål at skærpe interessen for udvikling af keramisk kunst og kunsthåndværk. Gruppen har 16 medlemmer fra Fyn og Jylland.

På udstillingen PLAY WITH CLAY deltager:

Meta Mortensen, Randers
Anette Filtenborg, Randers
Kirsten Holm Nielsen, Århus
Kate Kanstrup Nielsen, Vejle
Randi Platz, Vejen
Bibi Hansen, Outrup
Inge Poulsen, Nr. Bork
Gitte Vammen, Janderup
Birgit Marie Kjær, Graasten
Heike Jacobsen, Åbenrå
Elly Pedersen, Årup
Jenny Byskov, Agerskov
Lene Broe, Tommerup

Udgivet i Nicolai

Kolding Kommune sætter Hylkedalen i bevægelse på Naturens Dag den 8. september.

Naturens dag har hvert år et tema og i år er temaet ”Mærk naturen”, hvor det handler om at bruge sanser og bevidsthed.

I Hylkedalen kan du komme med på en skovmeditation med Christina Meinert, der på et udvalgt sted i naturen vil guide dig gennem en halv times meditation.

- Skovmeditationen kan lære dig, hvordan du kan bruge skoven til at lade op, få mere energi og en bedre nattesøvn, fortæller Christina Meinert fra Nature Academy i en pressemeddelelse.

Er du mere til den fysiske måde at mærke naturen på, kan du tage med Finn Thomsen på trailløb rundt i Hylkedalen eller lave OCR (Obstacle Course Racing) med Move it.

- Her vil du i stedet komme til at mærke landskabet i lårene og mærke morgenduggen og mudder, der sniger sig op omkring løbeskoene, smiler Finn Thomsen fra FiT-trailrun.

Hylkedalen i bevægelse byder på masser af andre aktiviteter både med og uden træningstøj. Både petanque og krolf, orienteringsløb og cykeltur med egen racer, naturaktiviteter, klappefår og bål.

Mød også Kolding Kommune og Blue Kolding, der fortæller om klimatilpasning, trailcenter og udviklingsplanerne for området.

- I foråret afholdte vi et stort borgermøde omkring trailcenteret, klimaprojektet og en samlet udviklingsplan for Hylkedalen og nu giver vi igen borgerne mulighed for at komme forbi til en snak om de mange planer, forklarer formidlingskonsulent og naturvejleder Nanna Winbladh.

Arrangementet er gratis og du kan komme, når du vil i tidsrummet klokken 10-13. Aktiviteterne er fordelt tre steder i Hylkedalen. Parkering ved Seest Idrætspark, Holbergsvej 50, 6000 Kolding – følg derfra de orange flag til aktivitetsområderne.

Find aktiviteterne og deres individuelle starttider på www.oplevkolding.dk.

Udgivet i Kolding