Artikel filtreret på dato: Lørdag, 31 August 2019

Lørdag, 31 August 2019

Ild i hus: Udestue nedbrændt

Udestuen nedbrændte.

Lørdag aften ved 19.50-tiden udbrød der brand i et hus på Augustvænget i Bramdrupdam.

Udestuen stod ikke til at redde - den nedbrændte, men det røg op fra taget på huset.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få lidt flere oplysninger fra Sydøstjyllands Politi om, hvad der skete - og hvordan branden startede.

Ingen personer skulle være kommet noget til.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Bramdrupdam
Lørdag, 31 August 2019

Ild i lade

Lørdag aften måtte brandvæsnet rykke ud til brand i en lade.

Trekantbrand station Kolding måtte lørdag aften ved 20.10-tiden rykke ud til brand i en lade på en gård - belligende på Gl. Landevej ved Almind.

Der var tilsyneladende ild i en palle og ilden havde haft fat i noget af laden.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra vagthavende hos Sydøstjyllands Politi.

Se billeder nedenunder...

 

Udgivet i Almind
Lørdag, 31 August 2019

Fej for egen dør

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem i Kolding og medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Enhedslisten er med Benny Dall igen ude med riven.

Ja, et flertal i Arbejdsmarkedsudvalget tog i onsdags ansvar, det gjorde vi ved at sige ja til de besparelser embedsværket pegede på.

Der skal findes penge til kommunekassen og det ved Enhedslisten også godt. Derfor har Benny også selv været med til først, at stemme for rapporten, der anviser besparelser på arbejdsmarkedsområdet skulle udføres. Herefter har han i byrådet stemt for, at den skulle implementeres på arbejdsmarkedsområdet, og da Enhedslisten med Benny ved roret endeligt skulle tage ansvar på udvalgsmødet, da kommer de kolde fødder.

En ting er at man skifter mening, men det gamle ordsprog at feje for egen dør, det kender den gode Benny Dall tydeligvis ikke.

I Venstre står vi på mål for beslutningen, og ved at vores dygtige personale fortsat gør deres ypperste for at yde en service der er helt i top.

Udgivet i Læserbreve

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), Uhrevej 3, 6064 Jordrup.

Vi elsker de mange små markeder, festivaller, sportsfester og alle de mange andre lokale fester og events i løbet af året, hvor frivillige knokler med alt fra at skabe aktiviteter, sikre gang i festen, få flere frivillige på banen... og så har de liiiiige en ret stor opgave i at sikre at teltet bliver byggesagsbehandlet også selvom teltet står, hvor teltet altid har stået og alt andet er “same procedure as last year, james”.

Det er bøvlet, det er bureaukratisk og det kan vi gøre bedre. Vi vil gerne gøre det lettere at være frivillig og gør det mere smidigt at komme omkring bøvlet (og lægge pres på for at få ændret lovgivningen).

Vi vil derfor foreslå, at give byggesagsproceduren et eftersyn, hvor både byggesagsbehandlerne og dem der bøvler kommer med deres bud på hvordan det kan blive nemmere i fremtiden.

Det kunne være fælles infomøder først på sæsonen, hvor de telt-ansvarlige får fif, fiduser og faldgruber bliver klædt på til at lave den effektive ansøgning. Det kunne være “drive-in” hvor man bestemte torsdage kunne komme ind og få styr-på-det og få afklaret alt på en gang. Det kunne være ...

Ambitionen kunne være at gøre Kolding til det absolut bedste og letteste sted at være frivillig. Og det vi ikke kan “hack sender vi retur til Christiansborgs to-do-liste med bøvl-der-skal-fixes.

Udgivet i Læserbreve
Lørdag, 31 August 2019

Vonsild rydder op

Private vil rydde op i naturen i Vonsild.

Den 15. september vil private bruge nogle timer i naturen i Vonsild for at rydde op.

Der søges således efter frivillige personer, som gerne vil bruge et par timer på, at samle affald op i naturen i Vonsild.

Man skal medbringe en klar affaldssæk og man kan allerede nu melde sig ind på et område i Vonsild. Vonsild er delt ind i 15 områder og de første tilmeldinger er allerede i hus.

Tilmelding skal ske i Facebookgruppen "Os som bor i Vonsild".

Affaldsindsamlingen foregår søndag den 15. september mellem klokken 10 og 16.

Udgivet i Vonsild
Lørdag, 31 August 2019

Kolding Kræmmermarked flytter

Kolding Kræmmermarked flytter og holder flytteudsalg.

Der er fuld gang i flyttekasserne på Hjarupvej 150 ved Vonsild i disse dage. Over 100 styks er allerede transporteret til Limfjordsøen Fur, hvor ægteparret Jørgen og Kirsten Ruby åbner den nye butik til foråret.

Kolding Netavis har spurgt Jørgen Ruby om, hvornår butikken på Fur åbner:

- Vi købte den gamle brugs på øen for over to år siden, og har løbende istandsat de omkring 1.000 kvadratmeter, så det hele kan være klar, når vi slår dørene op i foråret 2020.

Hvorfor flytter I til Fur?

- Da Kirsten gik på kunsthåndværkerskolen i Kolding for cirka 40 år siden, tog hun til Fur for at tegne og male til sit afgangsprojekt, og her tabte hun hjertet til øen.

Kommer der overhovedet mennesker nok til at drive så stor en forretning?

- Fur har cirka 850 fastboende, men i løbet af en sommer kommer omkring en kvart million turister, der alle sammen kører forbi vores nye butik. Så vi regner med et rigtig godt sæsonsalg. Fur er jo også kendt for Fur Bryghus, med både en fantastisk restaurant, men også mange gode live koncerter i løbet af sommeren. Faktisk er tendensen jo ved at vende, så folk søger mod øerne igen, og det mærker vi tydeligt på Fur. Øens nye brugs, der blev bygget for cirka 10 år siden, har netop udvidet med 400 tilbyggede kvadratmeter for at kunne klare sommerpresset.

Sådan en flytning er vel en større sag. Hvordan løser man sådan en opgave?

- Man starter med at købe 600 flyttekasser og så er det ellers bare med at få pakket. Når man så får fyldt et par store flyttevogne i 12 tons-klassen nogle gange, så begynder det så småt at hjælpe. Men en vigtig ting er at få smidt godt og grundigt ud, og være kritisk med hvad man får flyttet med.

Dropper i så tilknytningen til Kolding helt?

- Nej, slet ikke. Vi har planer om at genåbne vort internet-auktionshus Scandiart.com, som jo også kan bruges af kunderne i Kolding, og rent personlig forsætter jeg mit over 25-årige virke i Kolding Mandskor. Det vil jeg ikke undvære, slutter Jørgen Ruby.

Kolding Kræmmermarked er fortsat åbent fredag, lørdag og søndag fra 10-16, indtil varelageret enten er flyttet eller sluppet op. Absolut sidste dag er søndag den 15 september.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Erhverv

I denne uge bliver der 30 steder i Kolding Kommune opsat skilte, som opfordrer bilisterne til at sænke farten. Budskabet skal få trafikanterne til at lette på speederen.

Sammen med 80 andre kommuner deltager Kolding i Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Sænk farten – bare lidt” de kommende uger.

Her i kommunen bliver der sat skilte op på strækninger i det åbne land, hvor man må køre 80 km/t, og hvor bilisterne let kommer til at køre lidt for stærkt, oplyser Kolding Kommune.

- Skiltene er spredt ud over hele kommunen, så det gode budskab når bredt ud. Mit håb er, at skiltene vil få trafikanterne til at kaste et blik på speedometeret og overveje, om de kører for stærkt. Forskningen peger jo entydigt på, at selv mindre fartoverskridelser betyder meget for, hvor galt det går, hvis der sker en ulykke, siger Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget.

I en undersøgelse, som Promonitor har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i 2018, siger 30 procent af de danske bilister, at de altid, ofte eller en gang i mellem kører 100 km/t på en strækning, hvor de kun må køre 80 km/t.

Og det er et problem. For det er ikke kun de meget høje hastighedsoverskridelser, der giver ulykker på vejene. I 62 procent af de dødsulykker, hvor der er for høj fart involveret, var hastighedsgrænsen overskredet med mindre end 20 km/t. Så de små fartoverskridelser koster altså også mange liv.

- Det kan være svært at forstå, hvorfor selv en lille hastighedsoverskridelse kan gøre stor skade. Mange bilister kører på erfaringen og har ikke tidligere oplevet, at farten i sig selv er en trussel for trafiksikkerheden. Men den dag de pludselig skal bremse op, fordi der sker noget uventet, har hastigheden afgørende betydning for, om der sker en ulykke, og hvor alvorligt udfaldet bliver, siger seniorprojektleder Michelle Laviolette fra Rådet for Sikker Trafik.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 31 August 2019

Forfatter besøger Kolding

Oplæsning og debat om Kolding med forfatter Rebecca Bach-Lauritsen.

Forfatter Rebecca Bach-Lauritsen gæster Kolding Bibliotek til en debat om novellen ’Det orange’ og Kolding.

Hun skrev novellen efter sit besøg i Kolding tidligere i år i forbindelse med projektet #Hvem er Danmark.

Debat om Kolding

Onsdag den 18. september klokken 19-20 inviterer Kolding Bibliotek til et gratis debatarrangement med den 42-årige forfatter Rebecca Bach-Lauritsen. Det sker i forbindelse med afslutningen på Dansk Forfatterforenings projekt #Hvem er Danmark?

Inden debatten starter, vil Rebecca Bach-Lauritsen læse fortællingen ’Det orange’ op og fortælle om den særlige proces, hun har været en del af. Bagefter er der debat om teksten. Der vil være fokus på temaer som stolthed og mindreværd, og plads til at diskutere, hvad der gør Kolding til noget helt særligt.

Alle er velkomne til at deltage i debatten og blive klogere på byen og det samfund, de bor i. Aftenen slutter med en kop te/kaffe og en småkage.

Jenny og de orange ungdomsboliger

”Jenny kigger på Koldinghus, der er drysset med kakaopulver i mælkeskummet. Det er en god cappuccino. Hun får lyst til en rundvisning på slottet.”

Sådan lyder noget af teksten i Rebecca Bach-Lauritsens novelle. Den handler om 28-årige Jenny, der er flyttet til Kolding, og har lidt svært ved at finde sig til rette. Teksten er spækket med referencer til steder i Kolding. Og selve titlen ’Det orange’ henviser til de orange ungdomsboliger i Åparken, hvor Jenny er flyttet ind.

’Det orange’ kan allerede nu læses her.

Glæder sig til gensyn

Da Rebecca Bach-Lauritsen var i Kolding i marts besøgte hun blandt andet Pakhuset, kaffebaren Tobbers og de orange ungdomsboliger i Åparken. Hun var på gåtur med Finn Johannsen, der er guide i Christiansfeld, en nybagt mor og en 8. klasses elev.

Det var et besøg fuld af indtryk, og Rebecca Bach-Lauritsen oplevede, at koldinggenserne er stolte af deres by.

- Jeg fik mange fine indtryk, da jeg besøgte Kolding og talte med koldinggenserne. Det var spændende at gå på opdagelse og møde byens arkitektur, historie og beboere. Jeg glæder mig meget til at komme tilbage, få respons på min tekst, debattere om byen, og gense nogle af de folk, jeg mødte i marts, siger Rebecca Bach-Lauritsen.

Om Rebecca Bach-Lauritsen

Født i 1976 i Charlottenlund nord for København. Uddannet på Journalisthøjskolen i Aarhus og på Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2010, programmedarbejder i DR. Har udgivet flere ungdomsromaner.

Udgivet i Kolding