Artikel filtreret på dato: Fredag, 30 August 2019

En fotovogn fotograferede blandt en bilist, der kørte vanvittige 161 km/t på motortrafik ind mod Kolding.

En bilist kan se frem til lidt større hilsen fra politiet. Bilisten blev nemlig fotograferet af fotovognen, der onsdag holdt på motortrafikvejen på Fynsvej ind mod Kolding. Bilisten kørte hele 161 km/t, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Kontrollen startede klokken 07.10 og flere bilister kan se frem til en hilsen fra politiet i deres e-boks. Flere trafikanter kørte nemlig langt over 100 km/t. Man må køre 90 km/t på motortrafikvejen på Fynsvej.

Kontrollen resulterede i mindst fem klip og en betinget frakendelse af kørekortet. Kontrollen mundede ud i over 100 sager om hastighedsoverskridelse.

- Det er altså pivfarligt og en væsentlig tilsidesættelse af andres sikkerhed, når man vælger at lave så massive overskridelser af hastigheden. Pas nu lidt på hinanden, skriver Sydøstjyllands Politi blandt andet på Facebook.

Udgivet i 112

Kolding Kommune fraråder badning ved stranden efter et kloakudslip.

Badning ved Rebæk Strand i Kolding frarådes efter et kloakudslip fra Kolding Å tidligere på ugen.

- Da der kan være risiko for forurening med spildevand ved stranden, fraråder vi for en sikkerheds skyld badning ved Rebæk Strand. Kommer man til at sluge forurenet vand, kan det typisk give dårlig mave samt hoved- og mavepine, fortæller miljøtekniker Timm Jäger.

Kommunen har bestilt en hasteanalyse af badevandet. Resultatet fra denne prøve vil foreligge i starten af næste uge, og indtil da frarådes badning ved stranden.

Udgivet i Kolding

DMI har udsendt en risikomelding for lørdag.

Lørdag bliver ganske lun, men vejret kan også vise sig fra den lidt mere - for nogen barske og andre fascinerende - side.

Således har DMI udsendt en risikomelding. Lørdag er der nemlig i følge DMI risiko for torden og lokale skybrud i hele landet. Det betyder, at der på 30 minutter kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn. Risikomeldingen gælder fra lørdag klokken 18 og frem til søndag morgen klokken 06.

Ved skybrud og torden skal du være opmærksom på, at lavtliggende områder som eksempelvis kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet. Du skal tilpasse farten til sigtbarheden og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre.

Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer.

Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.

Vejret lørdag

Først en del sol, men i løbet af dagen flere skyer og fra sidst på dagen mulighed for enkelte byger, der lokalt kan være kraftige og med torden. Temp. op mellem 22 og 28 grader og svag til jævn vind fra sydlige retninger, ved kysterne stedvis op til frisk vind. Om aftenen og natten mulighed for lokale regn- eller tordenbyger, ellers først stedvis klart, men ud på natten mere skyet i Jylland. Temp. ned mellem 15 og 20 grader, og svag til frisk vind fra syd og sydøst, oplyser DMI.

Udgivet i Syddanmark

Kolding Stadsarkiv sætter fokus på Anden Verdenskrig set med lokale øjne - og du kan være med.

Som en opvarmning til 75-året for Danmarks befrielse i 2020 sætter Kolding Stadsarkiv fra mandag d. 2. september et længerevarende fokus på Anden Verdenskrig set med lokale øjne. Dette sker på Historisk Værksted i Bryggeriet, hvor du frem til udgangen af 2020 blandt andet får mulighed for at dykke ned i aviserne fra dengang samt generelt at få mere kendskab til arkivets samlinger fra besættelsestiden.

Alle kan dog bidrage aktivt med viden og erindringer fra den lokale historie. Kolding Stadsarkiv hører meget gerne fra dig, hvis du gemmer på en familiehistorie eller andre fortællinger fra besættelsestiden, og man hjælper også med at scanne gamle billeder fra gemmerne eller tager en snak, hvis du har en særlig interesse i emnet.

I Historisk Værksted understøttes også brugere, der selv ønsker at starte egne projekter eller samle andre omkring krigens historie – eller bare har en god ide.

I september vil du for eksempel blive introduceret til det frivilligt drevne projekt: ’Krigen dag for dag’, der fra 1. september 2019 og frem til 2025 løbende vil opdatere nyheder fra Kolding under Anden Verdenskrig. Projektet er drevet af socialhistorie.dk og igangsat af Billy Sørensen, der til daglig er lærerstuderende, men som i mange år har arbejdet med både lokalhistorie og slægtshistorie.

Med udgangspunkt i samtidens aviser kan du her blandt andet få indblik i, hvordan man i Kolding reagerede på Anden Verdenskrigs udbrud i september 1939. Fx skrev Kolding Folkeblad på dagen for krigsudbruddet: ”Spændingerne ude i Europa kan mærkes, selv her i Kolding, hvor pulterkammerne nu er blevet ryddet. Det er noget af en tvangsforanstaltning, men vi nødt til det.”

Hvis man ønsker at blive en del af projektet ”Krigen dag for dag” eller har materialer/kilder, man ønsker at dele, kan man kontakte arkivet eller Billy, som står bag socialhistorie.dk, på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Fakta

Historisk Værksted er mere end bare et sted. Det er et samlingssted, hvor man kan mødes, finde fællesskab omkring historien – særligt lokalhistorien. Dermed får brugerne ikke kun mulighed for at snuse til de mange muligheder, som et arkiv råder over, men det er også et sted, hvor nysgerrigheden kan pirres og lysten til at dykke dybere ned i historien forstærkes.

Historisk Værksted foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek. Følg med på arkivets facebookside for yderligere information.

Udgivet i Kolding
Fredag, 30 August 2019

Samlingssted holder åbent hus

Floraklubben Kolding arrangerer åbent hus.

Floraklubben Kolding inviterer til åbent hus onsdag den 4. september.

Floraklubben Kolding blev stiftet den 15. marts 1966 og har haft til huse på adressen Ny Vestergade 8 siden 1989. Floraklubben, som er Koldings samlingssted for seniorer, pensionister og efterlønsmodtagere. Floraklubben drives udelukkende ved frivilligt arbejde.

Formand for Floraklubben i Kolding, Annie Terp Thomsen, byder velkommen og orienterer om Floraklubbens mange tilbud.

Floraklubbens nye årsprogram for perioden september 2019 til maj 2020 vil også blive præsenteret. Der er mange gode traditioner som man holder fast i programmet, men der er også plads til nye tiltag.

Floraklubbens dagcenter har åbent hver dag - dog holder man lukket om lørdagen. Om mandagen kan må få motion enten med stolegymnastik eller stoleyoga. Der er et fast emne i hver måned som er Kend din by. Hver søndag og torsdag mødes strikkeholdet for at hygge. Strikkeholdets indtægter går til at hjælpe børnene på Julemærkehjemmet i Kollund.

Floraklubbens åbent hus er både for medlemmer og nye medlemmer. Det finder sted i lokalerne i Ny Vestergade 8 i Kolding fra klokken 13-16. Der er gratis kaffe og kage til arrangementet. Alle er velkommen. 

Udgivet i Det sker...