Artikel filtreret på dato: Onsdag, 28 August 2019

Fredag den 13. september spiller The Antonelli Orchestra for 16. gang op til dans, når der er sæsonpremiere på 'Vild med dans', men hvem danser med hvem? Det blev afsløret på et pressemøde onsdag.

Når hele Danmarks dansegulv åbner til september, er det igen to kvinder, der danner årets værtspar i 'Vild med dans', nemlig Christiane Schaumburg-Müller og Sarah Grünewald. Det var også de to, der i dag præsenterede sæsonens 12 par på et pressemøde i København.

De 12 par er:

Anne Dorte Michelsen og Marc Mariboe Christensen
Birgit Aaby og Frederik Nonnemann
Christel Pixi og Thomas Evers Poulsen
Christopher Læssø og Karina Frimodt
Coco O og Morten Kjeldgaard
Jakob Fauerby og Silas Holst
Marie Bach Hansen og Martin Parnov Reichhardt
Michael Maze og Mie Martha Moltke
Mikkel Kessler og Mille Funk
Neel Rønholt og Michael Olesen
Oscar Bjerrehuus og Asta Björk
Umut Sakarya og Jenna Bagge.

- På TV 2 glæder vi os til at præsentere en festlig og farvestrålende sæson 16 af 'Vild med dans' - som altid båret af et fremragende hold af medvirkende, der allerede nu knokler løs i træningslokalerne. Men også et 'Vild med dans', som vi aldrig har set det før. Der er for første gang en helt ny og i øvrigt meget smuk scenografi, som dansekonkurrencen kan udspille sig i. 'Vild med dans' flytter nemlig fysisk, så vi nu får glæde af at have træningslokaler, kostumeafdeling og tv-studie under samme tag, siger Thomas Richardt Strøbech, underholdningsredaktør på TV 2, i en pressemeddelelse.

Eihilt er tilbage

På pressemødet blev også de fire 'Vild med dans'-dommere præsenteret - denne gang med en debutant. Anne Laxholm, Jens Werner og Nikolaj Hübbe får nemlig selskab af Marianne Eihilt, der i år afløser Britt Bendixen.

- Vi er meget glade for, at Marianne har takket ja til at vende tilbage til 'Vild med dans' som dommer. Hun har været med som danser helt fra starten i 2005, vundet to gange og har præcis den kærlighed og passion for programmet, vi har brug for i dommerpanelet. Og så er hun en, der gør tingene på sin helt egen måde. Ingen kan erstatte Britt Bendixen, hun er helt sin egen, men det er Marianne heldigvis også, siger Thomas Richardt Strøbech.

Tre par i finalen

'Vild med dans' vil i denne sæson også have forskellige dansetemaer på programmet, ligesom hele produktionen rykker 'i byen' et par gange: Til oktober for at samle ind til 'Knæk Cancer' i Det Kongelige Teaters historiske rammer, og til finalen, der endnu engang foregår i Forum Horsens.
- Og så krydser vi fingre for et efterår uden store skader, så vi i år kan få hele tre par at se i finalen, siger Thomas Richardt Strøbech.

'Vild med dans' 2019 har premiere fredag den 13. september klokken 20.

Udgivet i Kendte

42 boliger skal renoveres. Tirsdag aften gav byrådet i Kolding Kommune grønt lys til projektet.

42 boliger på Grønvang 13-18 i Vamdrup kan nu blive renoveret. Byrådet i Kolding Kommune godkendte tirsdag aften, at Vamdrup Boligselskab optager et lån på seks millioner kroner med en 100 procent kommunegaranti.

Boligerne skal have nyt badeværelse.

Renoveringen omfatter opbrydning af gulve og nedbrydning af vægge. Opførelse af nye vægge. Nyt gulv – herunder klinker, fliser og vådrumssikring. Vægge med væv og maling. VVS-installationer og el-installationer. Sanitet, WC, gulvafløb, håndvask, armaturer og bruse-armatur. Nyt gulv i entre. Toilet-/badvogne i renoveringsperioden samt omkostninger til byggeplads, uforudsete udgifter og honorar.

Renoveringen vil også give en huslejestigning til beboerne.

På Grønvang 13-18 er der seks lejligheder på 53 kvadratmeter. Her stiger huslejen med 337 kroner til 3.384 kroner om måneden. Og der er 36 lejligheder på 92 kvadratmeter. Her stiger huslejen med 585 kroner til 5.874 kroner.

Den samlede anlægsudgift for selve renoveringsprojektet udgør 5,7 millioner kroner. Dertil kommer omkostninger og kurstab ved finansieringen, som først kan fastsættes endeligt, når lånet hjemtages.

Udgivet i Vamdrup

Det må ikke ske - men det gør det en gang imellem.

Når bremsepedalen går i bund uden at bringe bilen til standsning, er selv den bedste racerkører prisgivet. For Lukas Staub var det præcis hvad der skete, da han i sin Fiat 500 Abarth deltog i 1600 Challenge ved Night Race på Padborg Park i weekenden.

Der var ellers kommet godt med fart i den hvide italienske racer i løbet af sommeren. En justeret undervogn gav langt om længe koldingenseren en god fornemmelse af bilens opførsel, og på trods af en uheldig tidtagning var Lukas Staub blandt de ti hurtigste kørere.

Måtte sætte tempoet ned

De gode takter fortsatte til dels i første heat, hvor en god start sendte Lukas frem i feltet. Efter få omgange måtte han dog sætte tempoet ned, da bilen blev sværere at køre for hver omgang:

- Den trak voldsomt til højre, og det føltes som om den kun bremsede på det ene forhjul - det fandt vi også ud af var tilfældet, fortæller Lukas Staub, der alligevel kørte en syvendeplads hjem, og teamet måtte i gang med at løse bremseproblemerne.

Rutschebanetur

Andet heat blev til gengæld en rutschebanetur af de helt store. Syvendepladsen blev ifølge reglementet konverteret til en startplacering som nummer to, så den hvide Fiat Abarth var klar i forreste række da starten gik. Og kort efter var den i front.

- Jeg fik en rigtig god start, og så var det bare at give den gas. Det lykkedes mig at køre et lille forspring ud, men bilen kørte stadigvæk mærkeligt. På syvende omgang kom jeg ud ad langsiden, og da jeg trykkede på bremsepedalen gav bilen et ryk - og så bremsede den ikke mere, husker Lukas, som fik travlt bag rattet.

- Jeg gjorde hvad jeg kunne for at få den ned i fart, og så skulle der tages en beslutning om hvor bilen skulle hen. I et øjebliks optimisme forsøgte jeg at få bilen med rundt i svinget, men det var der for meget fart til, forklarer Lukas, som endte sit løb i sandfanget.

For sent at reagere

En opmærksom sponsor havde på omgangen forinden spottet at der var noget helt galt med den hvide Fiat, men på trods af hans opkald til teamet i pitten, var det for sent at reagere.

- Min sponsor så at der var ild i bremsen på højre forhjul, men det nåede vi ikke at reagere på. Det er ærgerligt, men jeg er glad for at han holdt så godt øje med mig. Nu har vi et stykke arbejde foran os, for vi har en fornemmelse af, at det her problem har været der hele sæsonen. Vi har bare haft andre udfordringer, som har været med til at sløre det.

Næste løb for Lukas og Dankemi Racing er allerede om halvanden uge, når årets største løb i dansk banesport, Grand Prix Danmark, køres på FDM Jyllandsringen. Bilen skal nok nå at blive klar, forsikrer han:

- Selvfølgelig bliver den klar. Vi er allerede godt i gang på værkstedet, og jeg glæder mig til at komme afsted og give den gas i Fiat'en igen, slutter Lukas Staub.

Udgivet i Motorsport

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget har igangsat arbejdet med at lave nye lokalplaner for boligudstykninger i Almind og Sdr. Stenderup.

Det er ikke kun i Kolding by, at byggeprojekterne står i kø. Også i kommunens landsbyer er der byggeplaner og mange nye boliger på vej, oplyser Kolding Kommune.

De to seneste skud på stammen er nye udstykninger i Almind i den nordlige del af kommunen og i Sdr. Stenderup i den sydlige del.

- Det er helt afgørende for vores landsbyer, at vi skaber de bedst mulige rammer for udvikling, og det kan vi blandt andet gøre ved at sikre mulighederne for nye boliger og dermed potentielt nye tilflyttere, forklarer formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Birgitte Kragh, i en pressemeddelelse.

I første omgang har udvalget givet grønt lys til, at forvaltningen kan lave lokalplanforslag for de nye udstykninger i Almind og Sdr. Stenderup. Forslagene forventes at blive præsenteret for udvalgets i løbet af efteråret og bliver herefter sendt i fire ugers høring.

Naturskønne grunde

Både i Almind og Sdr. Stenderup er der tale om udstykninger med naturskøn beliggenhed med udsigt til det åbne landskab. I Almind er der to områder, ét nord og ét syd for Vestergade. På den nordlige side ønsker en privat udvikler at bygge 67 boliger, fordelt på 38 rækkehuse eller lignende og 29 parcelhuse. I området syd for Vestergade er det udviklerens plan at give plads til 24 boliger, primært dobbelthuse.

I Sdr. Stenderup har Kommunen planer om at udstykke et 2,5 hektar stort område øst for Moshusevej til 15 parcelhusgrunde.

Populære landsbyer

Byggegrundene i kommunens landsbyer har de senere år været særdeles eftertragtede og flere udstykninger er tæt på at være udsolgte, som fx i Vester Nebel, Eltang og Viuf. I alt har Kolding Kommune lige nu 43 parcelhusgrunde i kommunens landsbyer til salg. Den nyeste udstykning er det igangværende offentlige udbud af 12 byggegrunde på den nye Markvænget i Sdr. Bjert.

I løbet af efteråret er der et nyt udbud på vej i Ødis med 12 byggegrunde. Herudover bliver der i øjeblikket udarbejdet en ny lokalplan for en kommunal udstykning i Skanderup. Så også her er der nye byggegrunde på vej. Hertil kommer salg fra private udstykninger.

Udgivet i Almind

Læserbrev af René Aalling Jensen, Esbjergvej 111, Harte, 6000 Kolding.

Der går sjældent mange dage mellem, at der kommer en ny udmelding om den økonomiske situation i Kolding kommune. De fleste er baseret på halve sandheder, da kun få har adgang til hele sandheden som det var tilfældet med økonomien omkring Obama besøget og hvor og hvordan besparelser på det sociale område skulle foretages.

Den seneste udvikling er fyring af socialdirektøren Lars Rasmussen som en en af mange økonomichefer og direktører. Det er svært set udefra, at vurdere om alle økonomerne med et er blevet dårlige til deres job eller om fyringerne dækker over et ledelsesproblem med borgmesteren i spidsen.

Lige nu har vi kun borgmesterens udlægning og vi har behov for en uvildig undersøgelse af kommunens økonomi, så vi alle kan få fuld indblik i hvorfor de beslutninger der blev taget førte til et underskud på 190 millioner.

Lars Rasmussen havde ikke noget personlig at vinde, men satsede sit job og tabte. Ikke den bedste måde at stoppe en lang karrierer i Kolding Kommune. Jeg vil have svar på hvorfor han tog den beslutning og om der gemmer sig mere.

En uvildig undersøgelse der offentliggøres i et forståeligt sprog er den bedste måde.

Borgerne skal have de svar de fortjener, når de mest udsatte borgere i Kolding skal betale den højeste pris for det her rod, så bør vi vide hvorfor.

Udgivet i Læserbreve
Onsdag, 28 August 2019

Byudviklings-butik er åbnet

Hvad skal der ske i Jernbanegade mellem Buen og Banegårdspladsen?

Går alt efter planen, bliver Kolding Kommune inden nytår færdig med at renovere Jernbanegade mellem Buen og Banegårdspladsen. Renoveringen tager afsæt i Kommunens nye bydesign-guide og omfatter både belægning, gadebelysning, inventar og skiltning. I processen med at udvikle et endeligt design har gadens beboere, butikker, spisesteder, interesserede borgere og erhvervsdrivende været involveret og netop den proces har inspireret By- og Udviklingsforvaltningen til at åbne en butik.

- Når vi udvikler nye projekter, er det helt afgørende for os, at vi får input fra de personer og virksomheder, der bliver berørt af projekterne. Men der kan være langt ind til Kommunen i den forstand, at det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvem man skal tale med, at ringe op, lave aftaler, afsætte tid til møder, osv. Med butikken gør vi det nemt for alle at kigge forbi helt uformelt, fortæller stadsarkitekt Michael Pagaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Samtidig er det også tanken, at butikken skal være et udstillingslokale for andre byudviklingsprojekter som Marina City, udviklingen af havnen og nye mødesteder i byen, for bare at nævne nogle få eksempler.

Butikken ligger i Jernbanegade 33, der har stået tomt et godt stykke tid, og får navnet bytikken. Butik som kontor og mødelokaler. By- og Udviklingsforvaltningen har lejet butikken i Jernbanegade i et år og der vil være åbent tirsdag fra klokken 12-15 og torsdag klokken 14-17.

Det er medarbejdere fra By- og Udviklingsforvaltningen, der på skift kommer til at passe butikken, og når der ikke er besøgende, vil medarbejderne have en pc med og bruge butikken som en vanlig kontorplads.

Udgivet i Kolding