Artikel filtreret på dato: Søndag, 25 August 2019

Telefonerne i Region Syddanmark virker igen.

Siden klokken 01 natten til søndag har telefonerne til de syddanske sygehuse og lægevagt fungeret, som de skal.

TDC har udbedret den fejl, der førte til, at telefonforbindelserne omkring klokken 14 lørdag blev ustabile. Det betød, at syddanske patienter i perioder ikke kunne komme igennem til lægevagt og sygehuse.

Regionen er ikke bekendt med, at de ustabile telefoner skulle have haft alvorlige konsekvenser for patienter, oplyser Region Syddanmark.

Regionen har gennemført interne test af telefonien, og alle opkald er gennemført med succes.

TDC og Region Syddanmark vil i løbet af de kommende dage lave en grundig gennemgang af, hvad der gik galt, så lignende telefonnedbrud kan undgås en anden gang.

Udgivet i Syddanmark

Agroland i Vamdrup er solgt og får ny ejer 1. oktober.

Fra 1. oktober overtager Vestjyllands Andel aktiviteterne i Agroland i Vamdrup. Grovvareselskabets fysiske butikker ændrer i samme forbindelse navn fra Energi & Hobby til Agroland, oplyser Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

Agroland har siden åbningen i 2002 været ejet af Søren Hviid, som dog snart har sidste arbejdsdag i butikken. Fra 1. oktober overtages alle aktiviteterne af Vestjyllands Andel.

- Vi har nu drevet denne virksomhed siden 2002, og jeg fylder snart 57 år. Så hvis jeg vil prøve noget andet i min karriere, skal det være nu. Derfor er jeg rigtig glad for at kunne afhænde AgroLand til en virksomhed, som tror på konceptet og endda vil udbygge det yderligere – og nu med endnu flere butikker rundt om i landet, hvor der kommer til at stå Agroland på facaden, fortæller Søren Hviid i pressemeddelelsen.

Tilfredse med aftalen

I Vestjyllands Andel er der også stor tilfredshed med aftalen. Grovvareselskabets nuværende fysiske butikker er placeret i Snejbjerg, Tvis, Grønhøj og Næsbjerg, og med overtagelsen af Agroland får man dermed mulighed for også at skabe synlighed i det sønderjyske område.

- I Agroland får vi en fantastisk flot butik, som komplimenterer vores fire Energi & Hobby-butikker rigtigt godt. Både på grund af placeringen, men også fordi den har et lidt andet sortiment. Samtidig er det en stor fordel, at vi overtager en moderne webshop, som giver os mulighed for at servicere vores kunder endnu bedre end førhen, fortæller Kristian Würtz, butikschef i Energi & Hobby.

Agroland fortsætter som hidtil

Han fortæller i samme forbindelse, at AgroLand som udgangspunkt vil fortsætte som hidtil. Derfor har Vestjyllands Andel også valgt at fastholde butikkens tre medarbejdere.

- Planen er, at vi vil bygge ovenpå det solide fundament, som Agroland allerede har skabt. I samspil med vores nuværende butikker vil vi således kunne tilbyde et endnu større sortiment, som taler til kæledyrsejerne, hus- og haveejerne, hobbylandmændene osv. under ét samlet brand, påpeger Kristian Würtz

Han bakkes op af Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel:

- Vi ser købet af Agroland som en naturlig styrkelse af vores landhandel. Ved samme lejlighed får vi et mere mundret navn på vores detailvirksomhed og en større kritisk masse i forbindelse med indkøb. Vi ser frem til at udvikle Agroland-brandet yderligere i de næste år, lyder det fra Steen Bitsch.

Udgivet i Vamdrup

Premieren på BRITTA! udsættes.

Mungo Park Kolding har besluttet at udsætte premieren på BRITTA! til foråret 2021. Forestillingen, som tager udgangspunkt i historien om den svindelsigtede Britta Nielsen, skulle have haft premiere i oktober måned.

Udsættelsen sker på baggrund af, at Anna Malzer grundet sygdom i familien har måtte trække sig som instruktør af forestillingen, oplyser Mungo Park i en pressemeddelelse.

- Jeg er dybt berørt af Annas situation. Sammen med Anna har jeg samlet de gode tanker og disse bliver givet videre. Annas nye rolle som direktør hos Mungo Park i Allerød giver ikke mulighed for at hun kan instruere den nu udsatte forestilling, fortæller Sophie Lauring, direktør for Mungo Park Kolding og fortsætter:

- Personlige årsager gør, at vi ikke kan gennemføre BRITTA! med det drømmehold, vi havde sat. Nu har vi påbegyndt arbejdet med at finde et nyt drømmehold. Vi er i en branche, der er meget sårbar, når det gælder udskiftninger. Nogle gange vælger man, at det kan lade sig gøre at fortsætte efter en udskiftning, men i det aktuelle tilfælde har jeg vurderet, at det vil have for store konsekvenser for kvaliteten af det kunstneriske produkt og, vigtigst af alt, dét, vi har lovet vores publikum. Derfor er premieren på BRITTA! udsat til foråret 2021.

Mulighed for en anden stor teateroplevelse

Med udsættelsen af BRITTA! er der opstået mulighed for at Mungo Park Kolding kan tilbyde publikum en anden stor teateroplevelse. Der arbejdes lige nu på højtryk for at finde et spændende gæstespil.

Publikum, der har købt billet til BRITTA! kan vælge at få refunderet pengene eller få ombyttet billetterne til spilleperioden i 2021, lige som berørt publikum vil få fortrinsret til bestilling af billetter til det kommende gæstespil. Publikum vil få direkte besked.

Udgivet i Det sker...

Der er markante forskelle på, hvilke medbilister danskerne har mest tillid til, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn.

Hvem ville du helst have til at køre bilen i vejbanen ved siden af dig, og hvem så du helst lod bilnøglerne blive derhjemme i skuffen?

Bilsynskæden Applus Bilsyn har spurgt 2.458 bilejere, hvilke bilister de er mest trygge ved i trafikken.

Hele 67 procent har mest tillid til bilister i alderen 34 til 55 år, mens hver fjerde peger på de lidt ældre mellem 55-70 år.

Er man derimod ung eller over den pensionsmodne alder, ja, så hører man til blandt de medtrafikanter, der er mindre tillid til.

Kun to procent er mest trygge ved bilister over 70 år. Knap fem procent svarer, at yngre bilister mellem 18 og 34 år skaber mest tryghed, fremgår det af undersøgelsen.

Trafikskadetal fra Vejdirektoratet i 2018 viser, at flest unge af alle kommer til skade i trafikken.

Kør med sund fornuft

- Jeg tror, at de fleste bilister - og respondenter i undersøgelsen - er bevidste om, at især unge mænd er involveret i trafikulykker, hvilket også bekræftes af Vejdirektoratets tal. Det er altid befordrende for trafiksikkerheden, at man som bilist bruger sin sunde fornuft. Det vil sige orientere sig grundigt, følge hastighedsbegrænsningen og flowet i trafikken samt ikke tage unødige risici som f.eks. at tale i mobiltelefon. Ser vi på det mere mekaniske, opfordrer vi til, at bilen er undersøgt for fejl. En slidt bremse eller f.eks. fejl på positionslyset kan have afgørende betydning for sikkerheden, siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus Bilsyn.

Tilbage står det måske sjoveste spørgsmål: Hvem er der mest tillid til bag rattet, kvinder eller mænd?

Her peger 58 procent på mænd. Dog er der markant flere mænd blandt de adspurgte, der peger på kvinder, end omvendt.

Ifølge ulykkestallene fra Vejdirektoratet sidste år var 71 procent af de dræbte og 61 procent af de alvorligt tilskadekomne i trafikken mænd.

Udgivet i Syddanmark