Artikel filtreret på dato: Lørdag, 24 August 2019

Tåge var årsag til tre uheld på den sønderjyske motorvej.

Der skete lørdag morgen kort før klokken 08 tre uheld på den sønderjyske motorvej mellem Christiansfeld og Vonsild.

Det første uheld skete, da en motorcyklist fra Tyskland ramte bagenden på en lastbil. Motorcyklisten har pådraget sig alvorlige skader på benet, men i følge vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Klaus Hansen, er det ikke livstruende.

Omkring samme tidspunkt kørte to personbiler sammen.

Og kort efter skete der endnu et uheld - lige nord for tilkørselsrampen ved Christiansfeld mod Kolding. Her kørte fire biler sammen. Her kom fem personer til skade. Ingen skulle dog være kommet alvorligt til skade.

Årsagen til uheldene skyldtes i følge Sydøstjyllands Politi den tætte tåge i området.

Motorvejen var spærret i en times tid. Ved 10.10-tiden er der et spor åbent i nordgående retning, men stadig lange køer. Vejdirektoratet forventer først, at trafikken normaliseres omkring middagstid.

Udgivet i Christiansfeld

Iben Østergaard Fog blev fredag kåret som Årets Klimahelt 2019 på Kolding Kulturnat for at gøre en ekstraordinær indsats for vores klima.

Der var tre stærke kandidater i spil til titlen som Årets Klimahelt 2019 i Kolding kommune, og blandt dem valgte en jury at kåre Iben Østergaard Fog, som står bag den frivillige organisation Food:RE:Formers, der arbejder for at skabe opmærksomhed, debat og fællesskab omkring madspild, grøn ansvarlighed og overforbrug.

Formålet er, at skabe en social platform, hvor Koldings borgere kan mødes, diskutere og blive inspireret til at ændre deres adfærd og derved være med i klimakampen om at nedsætte vores CO2 aftryk, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Min idé til at fokusere netop på madspild kommer fra mine personlige erfaringer med at skralde som yngre. Her blev jeg opmærksom på de store mængder mad, der bliver smidt ud – mad, som kan spises og egentligt ikke bør ende i en skraldespand, fortæller Iben Østergaard Fog.

Iben Østergaard Fog blev kåret til klimahelt af borgmester Jørn Pedersen, som samtidig også hyldede de to andre kandidater til titlen: Line Øskov Knudsen for initiativet til Facebook-gruppen ’Den selvforsynende have’ og Irma Borch for at tage initiativ til klimademonstrationer i Kolding. Det er tredje år i træk at prisen uddeles, og den bliver uddelt igen næste år.

Svært valg

Årets Klimahelt 2019 blev fundet af en fagjury fra Kolding Kommunes Klima- og Bæredygtighedsafdeling.

- Det var et rigtig svært valg, da alle tre nominerede på hver sin måde har vist, at man som enkeltperson også kan være med til at gøre en forskel – og selvom ingen kan redde klimaet alene, så kan vi alle gøre noget, og summen af det kan gøre en kæmpe forskel. Derfor synes vi også, det er så vigtigt, at hylde dem der på deres egen måde forsøger at ’redde verden’, udtaler klima- og bæredygtighedskoordinator i By- og Udviklingsforvaltningen og medlem af fagjuryen Torsten Zink Sørensen, og siger videre:

- Når det blev Iben Østergaard Fog, der løb med titlen, så var det blandt andet fordi hun fokuserer på et meget vigtigt emne i bæredygtighedsdebatten. Madspild og madproduktion er centrale temaer, som vi bliver nødt til at forholde os til, hvis vi skal i mål med en bæredygtig verden. Madspild er desuden et tema, som alle kan relatere sig til og gøre noget ved, med projektet Food:RE:Formers formår Iben Østergaard Fog at sprede ringe i vandet og videregive helt konkrete redskaber og værktøj, som man kan gå hjem og kopiere i sit eget køkken.

Udgivet i Kulturnatten