Artikel filtreret på dato: Fredag, 23 August 2019

Tusinder af mennesker nød vejret og Kulturnatten i Kolding.

Kulturnatten i Kolding var endnu engang godt besøgt. Og vejrguderne var da også med arrangørerne, hvor solen skinnede over Kulturnatten.

Der var mange ting at opleve - blandt andet dans på Vestertorv, man kunne få testet sine smagssanser og der var masser af musik. Og så havde byens butikker mange gode tilbud.

Du kan se billeder fra Kulturnatten nedenunder...

Udgivet i Kulturnatten

Flere par blev gift på dette års Kulturnatten til såkaldt drop in-bryllup.

Sankt Nicolai Kirke inviterede fredag aften til bryllup i den lidt mere utraditionelle udgave. Der var tale om såkaldt drop in-bryllup - altså, hvor par bare kunne møde op i kirken og blive gift.

I følge jv.dk tog mindst seks par imod dette tilbud.

28-årige Sabrina Riisager fra Kolding var blandt brudeparrene. Hun blev gift med kæresten Brian Lund, skriver jv.dk. Avisen skriver desuden, at brylluppet blev fejret sammen med den nærmeste familie. Det skete med en middag ude i byen.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Kulturnatten
Fredag, 23 August 2019

Ny bydel klar til investorer

En helt ny bydel på ca. 30.000 kvadratmeter direkte ud til Kolding Å udbydes til salg.

Forslagene til udformningen af den nye bydel bliver blandt andet vurderet på at få åen som et centralt omdrejningspunkt, skabe nye forbindelser gennem byen samt ikke mindst at få bygget nye boliger. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Den nye grund vil med sin placering skabe afgørende forbindelse Koldinghus, åen og havnen, og gøre det endnu mere attraktivt at bo og opholde sig i bymidten. Kolding Å løber midt i gennem området og udgør en naturlig herlighedsværdi. Den nye bydel skal have gode forbindelser med tydeligt definerede knudepunkter, hvor den nye bydel møder den eksisterende by. Der skal skabes et levende byrum, der skal give kvalitet for både beboere og andre, der kommer gennem området.

Arealerne Riberdyb og Holmsminde ligger som en kile mellem jernbanen og Kolding Å, i tæt tilknytning til Koldings historiske bymidte, handelscentrum, erhvervshavn og uddannelsesinstitutioner.

Boliger til alle

Byrådet ønsker, at der bliver bygget boliger. Det skyldes den centrale beliggenhed, hvor du er tæt på alt i Kolding, ønsket om at tilføre bymidten byliv året rundt, samt den høje efterspørgsel efter centralt beliggende lejligheder.

Den nye bydel skal være et godt sted at bo for flere generationer med de åbenlyse kvaliteter langs åen og adgangen til bymidtens liv og atmosfære. De foreløbige analyser peger på, at der kan bygges boliger i størrelsesordenen 45.000 m2, hertil kommer parkering. Det er planen at etablere 582 offentligt tilgængelige parkeringsplader i et parkeringshus, som erstatning for de pladser der er i dag. Desuden etableres et antal parkeringspladser til den nye bebyggelse.

Fællesskab

Bevica Fonden, Elsass Fonden, Lejerbo og Realdania er gået sammen om at udvikle en ny type inkluderende boligbebyggelse, der rummer familieboliger, seniorboliger og studieboliger for unge med og uden bevægelseshandicap, som målgruppen kan betale. Fællesskab er nøglen til inklusion, og visionen er at skabe stærke nye fællesskaber på flere niveauer, i både de nære fællesskaber i de enkelte boligenheder, det store fællesskab for hele bebyggelsen samt fællesskabet i hele det nye kvarter ved Kolding Å.

Udbuddet er bygget anderledes op end et standard grundsalg. Det betyder i praksis, at arealerne sælges med vilkår om, at køberen i et tæt samarbejde med Kolding Kommune, skal udarbejde en helhedsplan for området og efterfølgende har pligt til at realisere planen.

Fakta

Områdets historie

Riberdyb er et gammelt navn, der optræder på skitse over Kolding fra 1587. Nogle af de ældre bøger om Kolding nævner, at navnet stammer fra handelsskibe fra Ribe, der lagde til i området. Siden 1939 har Riberdyb været navnet på stykket fra Kolding Å til Sydbanegade.

I mere end 100 år har det været et industriområde bla. med FDB’s fabrikker. Efter udflytningen af industrien fra bymidten, har der været parkering på både Riberdyb og Holmsminde.

Der har gennem årene været forskellige ideer til området. I 1980'erne var der lagt op til et park- og kulturområde, mens der i de tidlige 0'er var ideer om at etablere små boliger og senere planer om at bygge boliger og outletbutikker.

Udgivet i Kolding
Fredag, 23 August 2019

Nu er der kulturnat i Kolding

Kulturnatten bliver officielt sat i gang fredag eftermiddag.

Fredag klokken 16 åbnes Kulturnatten 2019 i Kolding. Det er borgmester Jørn Pedersen, der traditionen tro åbner Kulturnatten på pladsen i Nicolai. Herefter er der underholdning med børnenes Onkel Reje.

Dette års tema på Kulturnatten er "Flyt dig". Man kan flytte sig på mange måder. Man kan flytte sig fysisk, bevæge sig rundt og det vil jeg netop opfordre alle, der deltager i Kulturnatten til at gøre. Gå på opdagelse i gader, stræder, baggårde og åbne huse sammen med din familie og venner og oplev, hvordan Kolding summer af oplevelser, aktiviteter, musik og god stemning. Man kan også flytte sig mentalt og det er det, som kunsten og kulturen kan. Vi bliver udfordret i vores vanetænkning og gængse forestillinger, hvis vi åbner op for kulturen og kunsten.

Selve midtbyen er spærret af for trafik. Her er de gader, som er afspærret:

Kl. 08.00-02.00 Hyrdestræde og Låsbybanke P-plads
Kl. 13.00-24.00 Jernbanegade
Kl. 13.00-24.00 Slotsallé
Kl. 13.00-02.00 Låsbygade v. ensretningen
Kl. 13.00-02.00 Bredgade ved Borchs Gård
Kl. 13.00-02.00 Blæsbjerggade ved Skolegade

Kulturnatten slutter til midnat.

Udgivet i Kulturnatten

Slotssøbadet udvider nu dette års tri stævne.

Det skyldes, at arrangementet er blevet en del af Midtjyllands Tri Cup. Midtjyllands Tri Cup arrangeres af en del af tri klubberne hjemmehørende under DGI og dermed forventes stævnet at tiltrække flere fra de aktive klubber i området og i særdeleshed børn i flere aldersgrupper, oplyser Slotssøbadet i en pressemeddelelse.

Deltagerne vil blive udfordret på flere mulige distancer – nemlig børne-tri med korte afstande i både svømning, cykling og løb – til 1/10 tri samt den hårde på 950 m. svømning, 45 km. cykling samt til slut 10 km. løb svarende til ca. ¼ Ironman.

- Tri er blevet en populær udfordring for rigtig mange - også mennesker som blot ønsker afveksling i deres træning og ikke kun vil eksempelvis løbe. Senest så vi Ironman i København i sidste weekend, som tiltrak rigtig mange deltagere., siger Edvard Køhrsen fra Slotssøbadet.

Slotssøbadet er meget glade for den interesse, som motionister på både motions- og eliteplan har udvist i særdeleshed sidste år, hvor mere end 250 deltagere fra hele landet deltog.

Edvard Køhrsen oplyser, at det faktisk ikke er et ønske at blive et af de store løb:

- Men vi vil gerne være kendt for at være eksperter på området og i særdeleshed fortælle, at man faktisk har rigtig gode muligheder for også i dagligdagen at træne alle tre discipliner med udgangspunkt i Slotssøbadet.

Svømning under trygge forhold

Svømmedelen foregår i bassinerne under trygge forhold og løberuten er en rundstrækning omkring Slotssøen i de flotte omgivelser i Kolding By.

Seneste tiltag er at der er præmiepenge til de hurtigste i ¼ ironman – kr. 1.500,- til vinderne.

Det påpeges, at Slotssøbadet Spar Nord Tri 2019 henvender sig til alle, der godt vil prøve sig selv af – altså alle deltagere er velkomne, også dem der blot træner lidt løb/cykling derhjemme og ikke er medlem i nogen klub.

Tilmelding til SlotssøBadet Spar Nord Tri 2019 kan ske via SlotssøBadets hjemmeside www.ssbad.dk/nyt. Tilmeldingsfristen er helt op til stævnet – men man forventer udsolgt før stævnet.

Løbet afholdes ved Slotssøbadet søndag den 15. september fra klokken 10.

Udgivet i Slotssøbadet