Artikel filtreret på dato: Søndag, 18 August 2019

Søren Dahl, legendarisk radiovært gennem 16 år på det populære radio-talkshow Cafe Hack, bliver sammen med formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh, den næste gæst, når Danmark for Målene-karavanen igen rammer Kolding lørdag den 24. august. Denne gang handler det om bæredygtige og grønne energiformer.

Danmark for Målene er på turné i hele landet for at sætte fokus på FN’s 17 Verdensmål. Den 24. august kommer turnéen forbi Kolding og denne gang er temaet ’Energi i by og bolig’. Det kommer især til at handle om gode idéer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen.

Arrangementet foregår klokken 11-15 uden for Kolding Storcenter ved indgang G, også kaldet biografindgangen. Og kommer man forbi pladsen, vil der være masser af inspiration til, hvordan man selv kan komme i gang med energibesparelser derhjemme, og der vil være aktiviteter for både børn og voksne, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Klokken 14.30 går tidligere Café Hack-vært Søren Dahl på scenen, hvor han i bedste Café hack-stil vil interviewe formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh om bæredygtige energiformer.

- I Kolding har vi gennem mere end 25 år haft fokus på at reducere vores CO2 –udledning. I Kommunen har vi fx en energihandleplan og vi har reduceret vores elforbrug i de kommunale bygninger med 19 procent i gennem de seneste 12 år og det er fortsat en område, vi har et stort fokus på, fortæller Birgitte Kragh, der glæder sig til samtalen med Søren Dahl.

Det er femte gang, at Kolding får besøg af Danmark for målene-karavanen. Næste og sidste gang er den 14. september 2019, på Akseltorv i Kolding, hvor Mikael Jarnvig, meteorolog, TV-vært, foredragsholder og klimaekspert, er gæst.

Udgivet i Kolding

Der er rig mulighed for at få luftet sangstemmen, når Nicolai Kultur igen byder indenfor til en aften i højskolefællessangens tegn.

Torsdag den 29. august kan du igen være med til fællessang, når der er Nicolai synger i Nicolai Scene klokken 19.30.

Aftenens vært er Mads Rykind-Eriksen, der er forstander på Rødding Højskole. Han udvælger en række sange fra Højskolesangbogen, de sangen vil han fortælle om, og så skal vi naturligvis synge dem.

Mads Rykind-Eriksen har de sidste tolv år været forstander på Rødding Højskole sammen med sin kone Anja Rykind-Eriksen.

Han er uddannet cand.mag. i historie og filosofi fra Aarhus Universitet, og er kendetegnet ved humor, galskab og engagement. Mads Rykind-Eriksen er opvokset på stenbroen, men skæbnen har ført ham til Sønderjylland.

På højskolen værdsætter han også fællesskabet udenfor undervisningen, hvad enten det angår samtalen over middagsbordet, weekenderne eller traveturene langs Vadehavet. I det hele taget mener han, at spontaniteten og galskaben en uundværlig del af højskolelivet.

Udgivet i Nicolai
Søndag, 18 August 2019

Kaptajn Bimse flyver til Vamdrup

Filmen kan ses i Vamdrup Kino.

Bjarne Reuters klassiske børnebog om Kaptajn Bimse og Goggeletten er blevet til en ny biograffilm. I den anledning er Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek gået sammen om at tilbyde en hyggelig fælles oplevelse for de 5-9 årige og deres voksne.

Filmen vises i Vamdrup Kino i september, og inden da kan du nå at læse bogen, så du er helt klar til at flyve med Kaptajn Bimse på eventyr, på det store lærred. Det skriver Koldingbibliotekerne i en pressemeddelelse.

Ekstra bøger på biblioteket

”Kaptajn Bimse” er en hyggelig højtlæsningsbog for de 5-9 årige. Bogen, som er særligt velegnet som godnathistorie, kan lånes på biblioteket og vil du læse den med dine børn eller børnebørn, så har Vamdrup Bibliotek indkøbt ekstra bøger, så der skulle være nok til alle.

Book en oplæsning

Som noget nyt kan skole og børnehaver eller grupper på 10-12 børn booke Vamdrups lokale bibliotekar, Jette Kjær til at læse et uddrag af ”Kaptajn Bimse” højt. Jette Kjær tilbyder at læse højt i en halv times tid, enten på Vamdrup Bibliotek eller i børnehave/skole på hverdage fra den 2.9. til den 23.9. Interesserede kan kontakte Jette Kjær på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Filmen vises i Kino på følgende datoer:

Lørdag den 14.9
Søndag den 15.9
Lørdag den 21.9
Søndag den 22.9

Vamdrup Kino har filmen til rådighed fra den 14.9. til den 22.9. I denne periode kan man - hvis man er en gruppe - aftale særforestillinger. Kontakt Gunnar Hørlyck på telefon 2531 8580 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Udgivet i Vamdrup