Artikel filtreret på dato: Søndag, 11 August 2019

Branden blev begrænset til lejligheden i etageejendommen.

Søndag kort før klokken 17 udbrød der brand i en lejlighed i en etageejendom på Vifdam i Kolding.

Ilden blev hurtigt slukket af Trekantbrand station Kolding. På stedet var desuden lægebil, ambulance og politi.

- En kvinde, der bor i lejligheden i stueetagen, er kørt til tjek på sygehuset, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Kolding Netavis.

Det er endnu lidt usikkert, hvordan branden opstod, men i følge politiet er det angiveligt på grund af rygning.

Udgivet i 112

Folk valfartede til weekendens veteranudstilling og kræmmermarked.

Landbomuseet Kolding arrangerede i weekenden veteranudstilling og kræmmermarked og mange tog turen forbi, for at være med.

Der var både veteranbiler, traktorer og knallerter. Folk kunne se arbejdet i smedjen og der var kræmmermarked med mange gode tilbud.

Veteranudstilling og kræmmermarked på Landbomuseet Kolding slutter søndag klokken 16.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Harte

I disse uger kører tusindvis af danske bilister motorvejene tynde både herhjemme og i udlandet, men andre bilisters kørsel kan hurtigt føre til stor irritation bag rattet, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Det er ikke kun larmende børn på bagsædet, der kan give danske bilister hovedpine, når de i disse uger kører til og fra ferie i Danmark og i udlandet. Også andre bilisters opførsel, kan føre til stor irritation bag rattet, når der køres på motorvej.

Og det er især tre ting, der skiller sig ud, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.

Hver tredje af de adspurgte peger på bilister, der ikke holder til højre på motorvejen, som den mest udbredte kilde til irritation på motorvejen, mens overhalende lastbiler og bilister der presser bagfra kommer ind på de næste pladser med henholdsvis 22 og 21 procent.

Og netop manglende vilje til at holde til højre og manglende afstand er blandt de hyppigste årsager til ulykker på danske veje, og derfor bør man som bilist omsætte sin irritation over andre bilister til sund fornuft og selv sørge for at undgå den form for kørsel, lyder opfordringen fra skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild.

- Alle statistikker viser, at netop de to former for kørsler står bag rigtig mange ulykker, og det at så mange bliver irriterede over bilister, der gør det, viser heldigvis også, at der er en stor bevidsthed om de farer, der er forbundet med det, siger Henrik Sagild i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen svarede seks procent desuden, at langsomt kørende bilister var den største kilde til irritation på motorvejen - en holdning der især er udbredt blandt de yngre bilister. Men selvom man gerne vil frem så hurtigt som muligt, er der kun én ting at gøre.

- Du er som bilist simpelthen nødt til at køre efter forholdene, når du er på motorvejen. Og det indebærer også at holde afstand til de forankørende, selvom du synes, de burde køre hurtigere, ellers er der en alt for stor risiko for at ende i en farlig situation for dig selv og dine medtrafikanter, siger Henrik Sagild.

Udgivet i Syddanmark

Lær mere om Christiansfeld, verdensarven og deltag i aktiviteter for både børn og voksne.

Programmet er tætpakket og der er lagt op til en fest, når man for tredje år i træk fejrer Verdensarvsdag i Christiansfeld. Verdensarvsdagen, der er en del af Trekantområdets Festuge, byder både på Bubbers underholdende børneshow, spændende foredrag med journalist og korrespondent Simi Jan samt Italiensk Gadeteater i særklasse.

Den 4. juli 2015 blev Christiansfeld optaget på UNESCOs verdensarvsliste, som rummer de mest bevaringsværdige kulturmindesmærker og naturforekomster i verden. Kun seks øvrige attraktioner i Danmark er optaget på verdensarvslisten.

Verdensarvsdagen i Christiansfeld er en dag, som sætter fokus på den fælles verdenarv og på formidlingen heraf.

Verdensarvsdagen i Christiansfeld skydes i gang af Kolding Kommunes Kulturudvalgsformand, Jesper Elkjær, der altid glæder sig til at besøge Verdensarvsbyen:

- Christiansfeld er et enestående sted med en unik historie og en helt særlig stemning. Jeg glæder mig altid til at besøge byen, og jeg ser frem til at byde velkommen på Verdensarvsdagen, fortæller Jesper Elkjær i en pressemeddelelse.

Verdensarv i børnehøjde

Verdensarvsdagen er et børnevenligt arrangement med formidling og underholdning i børnehøjde. I år kan børn og voksne se frem til at den folkekære og altid underholdende TV-vært ”Bubber” kommer på besøg med sit børneshow. Showet er gratis, men pga. begrænsede pladser kræves billet.

Verdensarvsdagen får også internationale gæster, når det Italienske gadeteater Compagnia La Fabiola gæster Christiansfeld med forestillingen ”Fabiola og Hunden”. Forestillingen, som er en del af sTREet - den internationale gadeteaterfestival, er gratis og spilles i Søstrehusets gård.

På job i verdens brændpunkter

Også Simi Jan gæster Verdensarvsdagen, hvor hun giver et helt enestående indblik i livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden. Hør de historier, som ikke bliver vist på tv. Der er lagt op til et medrivende foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, som brænder for sit arbejde.

- Vi glæder os til – igen i år – at byde velkommen til årets verdensarvsdag i Christiansfeld, en festdag, der fejrer og formidler Verdensarven. ”Christiansfeld er noget helt særligt og det, at vi er på UNESCOs verdensarvsliste har stor betydning for byen og vores identitet, siger Birgitte Lamp, Leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager.

Lokale kan få sparring og en god idé

I år vil det være muligt at få sparring og en snak ved standen ”Huse, byrum og haver i UNESCO-byen” ved landskabsarkitekt Thomas Thinghuus og byplanlægger og arkitekt Jakob Revsbech fra Kolding Kommune.

- Så hvis lokale går med en god idé i maven, kan de vende det med de to arkitekter, som har indgående kendskab til Verdensarvsbyen og den smukke arkitektur, fortæller Birgitte Lamp.

Kom på gratis byrundvisning

Dagen byder også på gratis historiske byvandringer rundt i UNESCO-byen. Her vil der være mulighed for at høre endnu mere om Christiansfelds historie, særlige byplan og arkitektur, når byens dygtige guider byder på halvanden times tur rundt til byens spændende kroge, pladser og bygninger.

Praktisk info

Hele arrangementet er gratis på nær foredraget ”På job i verdens brændpunkter” med Simi Jan, som koster 100 kr. pr. person.

Der er et begrænset antal pladser til Bubbers Børneshow, billetter er derfor nødvendige.

Billetter købes og afhentes i Christiansfeld Centret.

Reservér dine billetter allerede nu på tlf. 7979 1773 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Arrangementet foregår i Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld.

Arrangementet er en del af Trekantområdets Festuge 2019.

Udgivet i Christiansfeld
Søndag, 11 August 2019

Foredrag på Hotel Vamdrup

Nu kan du komme til et foredrag om, hvorfor folk bliver radikaliseret af Islamisk Stat (IS).

Hvorfor bliver både mænd og kvinder radikaliseret af Islamisk Stat (IS)? Det giver journalist og forsker ved Syddansk Universitet Deniz Serinci et foredrag om på Hotel Vamdrup. Denne gang med fokus på de danskere af begge køn, der tilslutter sig denne organisation. Hvorfor blev de radikaliserede?

Deniz Serinci har foretaget adskillige rejser til krigszonerne i Syrien og har på denne baggrund skrevet flere bøger. Han holder løbende foredrag om baggrunden for krigen, især med sigte på at gøre os alle klogere på radikalisering.

Foredraget finder sted den 11. september klokken 19 på Hotel Vamdrup. Billetter sælges fra Vamdrup Optik og hos Trim Service eller kan rekvireres på sms 7131 7059, der også modtager MobilePay. Det koster 50 kroner, at deltage i arrangementet og der kan købes kaffe og kage.

Foredraget er arrangeret af Rotary Vamdrup.

 

Udgivet i Vamdrup