Artikel filtreret på dato: Onsdag, 03 Juli 2019

Helle Dupont fra Dupont Art fremstiller unikke vægudsmykninger på eget værksted.

Når væggene skal udsmykkes, behøver det nødvendigvis ikke at være i form af et maleri, hvis det står til den koldingensiske glas- og billedkunstner, Helle Dupont. Som noget nyt skaber hun unik glaskunst til vægge.

På blandt andet kunstmesserne, Kunst for alle i København og Eventyrlig Kunstmesse i Bogense, har Helle Dupont vist hendes nye form for glaskunst som har fået mange rosende ord med på vejen fra både private, firmaer og institutioner.

Muligheder for, at få denne form for glaskunst på væggene, er mange. Man kan vælge at erhverve kunstværker, som Helle Dupont selv skaber på en væg af malet træfiner, eller man kan – efter en dialog – få et glaskunstværk efter egen inspiration og til montering direkte på væggen.

- Der er ikke noget i vejen med at udsmykke rummet med et traditionelt maleri. Men det kan være både spændende og nytænkende at føre glaskunsten ind i rummet udsmykket på en baggrund eller placeret direkte på væggen både inde som ude. I alle tilfælde vil der være tale om unika kunst, fortæller Helle Dupont i en pressemeddelelse.

- Kunst skaber rum og identitet, lyder det videre fra Kolding-kunstneren, som startede sin virksomhed, Dupont Art, i 2000. Siden er det blevet til flere udsmykningsopgaver – både ude og inde, og nu håber hun, at hendes nye form for glaskunst også bliver efterspurgt.

Den nye glaskunst kommer til verden i Helle Duponts værksted i landlige omgivelser på Strårupmarkvej mellem Kolding og Sdr. Bjert.

Udgivet i Erhverv

Veterantoget er klar til sommerturene.

Damptrykket er oppe på damplokomotiv TKVJ nummer 12 fra morgenstunden på søndag. Lokomotivet trækker fra morgenstunden toget fra remisen og værkstederne i Lunderskov til sommerdestinationen.

Alle søndage i juli måned kører Sydjyllands Veterantog, SJVT, veterantogsture gennem den smukke Grejsdal fra Vejle til Jelling.

Med på turen er udover Troldhedebanens tidligere damplokomotiv nummer 12 også toakslede trævogne med åbne endeperroner, de daterer sig fra 1898 til 1916, disse vogne kommer fra forskellige af landets privatbaner, bl.a. Troldhedebanen og Kolding Sydbaner, men også fra Vendsyssel, Djursland og fra Odderbanen. Damplokomotivet aflastes senere på sæsonen af et diesellokomotiv fra netop Odderbanen – et såkaldt ”Marcipanbrød” fra 1952.

Banen, veterantoget kører på, mellem Vejle og Jelling kan i år fejre jubilæum.

Den 2. august er det 125 år siden Vejle Give Jernbane åbnede. Bladet Togfløjten har i den anledning 13 temasider med historier fra banen. Veterantoget fejrer jubilæet ved at bladet, sommeren over, kan købes til specialpris i toget i toget. På køredagen tættest på selve jubilæet, den 28. juli, uddeles bladet til togets rejsende.

Fakta

Veterantoget kører to dobbeltture Vejle Jelling hver søndag i juli.
Turen er 14 km. lang og tager ca. 25 minutter hver vej.
Jelling er landets højest beliggende station (104 moh.),
Toget skal derfor overvinde en, efter danske forhold, en kraftig stigning.
Veterantoget drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft, og har
remise og værksteder i Lunderskov.

Udgivet i Aktiviteter

En af Sydøstjyllands Politis opgaver er at behandle og efterforske dyrevelfærdssager. Det er der ikke noget nyt i, men nyt er, at der 1. juli blev oprettet en ny dyrevelfærdsenhed i politikredsen, der skal behandle tungere dyrevelfærdssager.

Dyrevelfærdsenheden, der er placeret i Sydøstjyllands Politi, er en ud af tre enheder på landsplan, der er specialiseret i at behandle sager, som omhandler dyrevelfærd. De øvrige to enheder er placeret i henholdsvis Nordjyllands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi, hvor der ligesom i Sydøstjyllands Politi også er placeret et Tungvognscenter.

- Det giver mulighed for at lave et effektivt samarbejde omkring sager, der vedrører dyretransporter, og det forventes at give en synergieffekt i det samlede dyrevelfærdsarbejde, fortæller politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sydøstjyllands Politis dyrevelfærdsenhed dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.

De specialiserede enheders opgaver er bl.a. i højere grad at sikre en proaktiv og opsøgende indsats på dyreværnsområdet med henblik på at forebygge og opfange flere sager om mishandling, vanrøgt og anden uforsvarlig behandling af dyr i opløbet.

De nye dyrevelfærdsenheder blev til i forbindelse med finansloven for 2019.

Tungere sager behandles i den nye enhed

Dyrevelfærdsenheden skal særligt opspore, efterforske og sagsbehandle komplekse dyrevelfærdssager. Det vil sige sager, hvor der er tale om organiserede og systematiserede overtrædelser, hvor overtrædelserne har medført en betydelig økonomisk vinding for de involverede, eller hvor sagen har kreds- eller landegrænse-overskridende aktiviteter.

Som eksempler på sager kan nævnes:

Sager om ulovlig opdræt og handel med hunde

Sager om import eller eksport af dyr

Sager om handel med levende truede dyrearter

Fokus på sager, der er udtryk for nye tendenser på dyreværnsområdet, som dyreværnsenhederne i politikredsene endnu ikke har erfaring med

Præventiv indsats med henblik på at forebygge eller opfange vanrøgtsager i opløbet

Udgivet i Syddanmark