Artikel filtreret på dato: Fredag, 26 Juli 2019

Fredag, 26 Juli 2019

Bro-renovering trækker ud

Broen bliver ikke færdig til den 7. august.

Renoveringen af broen over Kolding Å på Kongebrogade i Kolding trækker lidt ud, og broen ventes nu først åbnet for trafik i slutningen af uge 34 - det vil sige i sidste halvdel af august. Det oplyser Kolding Kommune.

- Oprindeligt havde vi håbet at kunne åbne broen igen 7. august, men entreprenøren kommer nok til at bruge et par uger ekstra. Nu taler vi i stedet om åbning 23. august. Det er selvfølgelig ærgerligt, men arbejdet skal udføres, siger fagansvarlig Kim Bauenhøj Jensen i en pressemeddelelse.

Den omfattende renovering af broen er nødvendig. Broen er utæt, og der ophober sig fugt, vand og skidt i konstruktionen.

- Først når man får skrællet belægningen af, kan man helt præcist vurdere behovet for renovering, og her har der altså vist sig flere følgeopgaver, siger Kim Bauenhøj Jensen.

Nu bliver skaderne udbedret, og broen får ny fugtisolering og belægning. Mens arbejdet står på, vil Kongebrogade være spærret for al trafik hen over broen, men der vil stadig være fri adgang til f.eks. Ågade og parkeringspladsen ved Holmsminde.

Trafikken i den sydlige del af Kolding midtby er påvirket af flere vejarbejder i øjeblikket. Foruden broen på Kongebrogade er BaneDanmark i gang med at renovere broen over jernbanen på Buen, og på Tøndervej mellem Warmingsgade og Bjerggade udskifter TREFOR Vand en vandledning.

Udgivet i Kolding

Dansk Legetøjsmuseum i Christiansfeld lukker og slukker.

En æra er slut. Afdøde Bent Eliassens livsværk - Legetøjsmuseet - som 6. december 2015 blev overtaget af Slotssøbadet - lukker og slukker, skriver Jydskevestkysten.

Slotssøbadet mister fra næste år tilskuddet på 100.000 kroner til Dansk Legetøjsmuseum:

- Uden det kommunale tilskud på 100.000 kroner er det ganske enkelt ikke muligt at drive videre. Der har desværre ikke været den opbakning til museet, som man ellers kunne have håbet på, siger medlem af bestyrelsen. Otto Skak, til Jydskevestkysten.

Legetøjsmuseet lukker ved udgangen af august måned, oplyser museet på Facebook.

Kommunen har købt legetøjet

I følge JydskeVestkysten overtager Kolding Kommune den store samling af legetøj, der er købt for 100.000 kroner. Legetøjet skal fordeles mellem institutioner - blandt andet vuggestuer og plejehjem.

Slotssøbadet ender efter lukningen ud med et underskud. Otto Skak fortæller til avisen, at man har 275.000 kroner til gode.

- Men da Bent i sin tid henvendte sig til os, følte vi, at vi var nødt til at gøre en god gerning, og det har vi da heller ikke på nogen måde fortrudt, fortæller Otto Skak til Jydskevestkysten.

Stifteren af Legetøjsmuseet Bent Eliassen, der drev sit livsværk i Kolding, døde 31. december 2016 efter længere tids sygdom. Han blev 74 år.

Udgivet i Christiansfeld

Den 3. august fyrer tv-vært og sangerinde Katrine Bille op for et show for børn og barnlige sjæle. Showet er en del af Danmark for målene-karavanen, som for fjerde gang rammer Kolding for at sætte fokus på FN’s 17 Verdensmål. Denne gang handler temadagen om overflødig emballage.

De fleste kender det nok. Man kommer hjem fra dagens indkøb, pakker varer ud og ender med at stå med en større bunke emballage. Plastic, karton og mere plastic. Det fleste varer på supermarkedets hylder er nemlig pakket grundigt ind - nogen endda unødigt meget, og det belaster klimaet og miljøet. Den udfordring sætter Danmark for målene fokus på, når de kommer til Kolding den 3. august med en temadag om emballage.

Det foregår på Akseltorv fra klokken 11-15. Klokken 14 går Katrine Bille på scenen, hvor hun laver et show for børn og barnlige sjæle om overflødig emballage, plastic i havene og affaldssortering. Katrine Bille er især kendt fra DR Ramasjangs programmer ”Lille Nørd” og ”Luk op, Luk i” og har også lavet ”Cirkus Summarum”.

Ud over Katrine Bille kan du også møde Kolding Kommunes Renovationsafdeling, der gør der dig klogere på, hvordan du kan sortere affald, som fx emballage, så det kan genbruges og blive til en ressource.

På pladsen vil der desuden være forskellige pavilloner med spændende og inspirerende informationer omkring de verdensmål, der handler om emballage-temaet. Der vil være skattejagt for børn, hvor børnene får udleveret en lille præmie ved indlevering, samt konkurrencen Tip en 17’er for voksne.

Derudover kan man skrive sit ’Hverdagsmål’ i gæstebogen, tage en selfie ved den sjove selfievæg, spille på skærmen i Dansk Retursystems pavillon eller få en kop kaffe og et stykke chokolade.

Temadagen 3. august tager tager afsæt i verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion, nr. 9: Industri, innovation og infrastruktur og nr. 14 Livet i havet.

Kommende Danmark for målene-arrangementer

Det er fjerde gang, at Danmark for målene-karavanen er i Kolding. Næste gang er lørdag den 24. august, klokken 11-15 i Kolding Storcenter med Søren Dahl som gæst. Temaet er Energi i By og Bolig. Sjette og sidste stop i Kolding er lørdag den 14. september, klokken 11-15 på Akseltorv i Kolding. Her er temaet Natur og Grøn omlægning og har meteorolog Mikael Jarnvig med som gæst.

Udgivet i Det sker...
Fredag, 26 Juli 2019

Bo i Dirch Passers stuer

For mange er Dirch Passer nok en af de mest genkendelige, danske skikkelser, som vi har haft gennem tiderne. Både på scenen, i film og med sin højde på knap to meter - var han nok heller ikke en person, der forsvandt i mængden.

I slutningen af 50’erne og starten af 60’erne kunne man med stor sandsynlighed rende ind i ham på Gråbrødre Torv i indre København. Det var i hvert fald her han boede i nummer fire sammen med skuespillerinden, Judy Gringer, som han dannede par med.

Det fortæller Rikke Krull fra mæglerforretningen EDC Poul Erik Bech, der netop har fået selvsamme bolig til salg.

- De boede på 2. sal til højre i perioden 1958 til 1963. I dag er lejligheden slået sammen med den nedenunder og vi sælger dem samlet, siger hun til Boliga.dk

Historisk hus i dyrt område

Du kan købe den 194 kvadratmeter store bolig i det grønne hus fra 1765 for 9.975.000 millioner kroner, hvilket svarer til en kvadratmeterpris på lige over 51.000 kroner. Det rammer stort set plet i forhold til, hvad ejerlejlighederne bliver solgt til i København K.

Ifølge tal fra Boliga.dk blev ejerlejlighederne i området i gennemsnit solgt for 51.098 kroner pr. Kvadratmeter i årets første kvartal - og altså landets højeste kvadratmeterpriser.

Ikke nok med, at det folkekære skuespiller-par engang har haft sin gang i det grønne hus fra 1765, så er der også en anden velkendt dansker, der har sat sit præg.

Kunstneren Bjørn Wiinblad har nemlig udsmykket væggene i husets opgang med originale malerier, der netop er blevet restaureret.

Udgivet i Kendte