Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 25 Juni 2019

Charlottenlund er området, hvor mange velhavende og ligeledes velkendte mennesker slår sig ned.

Nord for hovedstaden ligger imponerende villaer side om side og repræsenterer et boligmarked, hvor ejendommene bliver handlet til store millionbeløb.

Det kan også vise sig at blive tilfældet med den tidligere administrerende direktør i Danske Bank, Thomas Borgens, liebhavervilla, der netop er kommet til salg for 18,5 millioner kroner. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Den knap 250 kvadratmeter store villa ligger - ifølge mæglerfirmaet bag salget, Ivan Eltoft Nielsen - i et af bydelens mest eftertragtede kvarterer - ikke langt fra Charlottenlund Slotspark. Huset spreder sig over tre plan, hvor man blandt andet finder et køkken-alrum, højloftede stuer og udgang til en stor træterrasse.

Milliongevinst i vente

Udover, at boligpriserne i Charlottenlund er blandt landets højeste, så er det også et af de områder, hvor kvadratmeterpriserne på villaerne stiger støt hvert år.

I årets første kvartal blev husene således i gennemsnit handlet til omkring 52.300 kroner pr. kvadratmeter*, mens en tilsvarende kvadratmeter i samme periode sidste år kostede lige over 51.600 kroner. Til sammenligning er den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris på landsplan faldet fra omkring 16.100 kroner i første kvartal 2018 til 15.300 kroner i samme periode i år.

Hvis Thomas Borgens hus bliver solgt til udbudsprisen, står han til at kunne komme videre med en større milliongevinst. Han og hustruen, Torill Borgen, købte nemlig villaen tilbage i 2010 for ni millioner kroner. Det viser oplysninger fra Boliga.dk.

Thomas Borgen var administrerende direktør i Danske Bank fra 2013 til 2018. Inden da besad han blandt andet samme rolle i Fokus Bank i hjemlandet Norge, der ejes af Danske Bank-koncernen.

Udgivet i Kendte

Oplev hvordan den vilde natur bogstaveligt talt vokser op gennem plænen tæt ved mindestøtten på Skamlingsbanken, når Naturpark Lillebælt og Kolding Kommune inviterer på en guidet tur hen over højderyggen.

Med udsigt til Naturpark Lillebælt fortælles Skamlingsbankens vilde historier om Skovgøgeliljen, Mælkeurten og Hjertegræs. Tidligere blev de fine sjældenheder sat tilbage af plæneklipperen, men nu får de alle lov til at blomstre til glæde for blandt andet den sjældne lille blåhatjordbi med de lyserøde bukser, som kun fouragerer i Blåhat.

- Når man oplever vores uplejede område på toppen af Skamlingsbanken, kan man i høj grad tale om, at det summer af sol over engen. Det kan deltagerne på turen glæde sig til, fortæller projektleder Mette List fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Da et område ved mindestøtten blev fredet fra regelmæssig græsklipning sidste år, var det egentlig et eksperiment. Men resultatet har været så opmuntrende, at Kolding Kommune i år har udvidet fredningen med et vildt areal ved talerstolen på Højskamlingen.

- Skamlingsbanken rummer en artsrigdom, hvad angår planter og insekter, som man kun finder ganske få steder i Danmark. I de nye vilde områder på toppen af Skamlingsbanken kan vi på et koncentreret område vise en del af rigdommen, men turen byder naturligvis også på en smuk travetur ud i det gamle græsningslandskab med storslåede udsigter og gode fortællinger om natur, naturpleje og planerne for Skamlingsbanken, siger Mette List.

Turen starter kl. 17.30 ved mindestøtten og varer cirka halvanden time. Du kan parkere på P-pladsen Skamlingvejen 123, 6093 Sjølund. Turen er gratis og tilmelding er ikke nødvendigt, men du er velkommen til registrere dig på naturparkens hjemmeside.

Turledere på turen er botaniker Bent Vestergaard Petersen, projektleder Mette List og naturvejleder Birgitte Braa Andresen.

Udgivet i Sjølund