Artikel filtreret på dato: Lørdag, 15 Juni 2019

Karina Lorentzens genvalg til folketinget baner vejen for, at det nuværende byrådsmedlem Hans Holmer bliver både ny gruppeformand og Socialudvalgsformand for SF i Kolding byråd. Mette Voss overtager Karina Lorentzens plads i byrådet.

SF har gennem tiden haft mange markante socialudvalgsformænd – lige fra Villy Søvndal, Lis Ravn Ebbesen og til sidst men ikke mindst Karina Lorentzen. Nu indtræder Hans Holmer på den post, når Karina Lorentzen skifter til Folketinget, skriver SF Kolding i en pressemeddelelse.

Det er således et par store sko, der skal fyldes ud, når Hans Holmer overtager:

- Jeg glæder mig rigtigt meget til at tage dét ansvar. Jeg mener grundlæggende, at vi skal måle kommunens rigdom på, hvor gode vi er til at tage hånd om udsatte borgere. Interessen for andre mennesker, evnen til at samarbejde på tværs af partierne og være løsningsorienteret, er noget af det jeg bringer med ind i den nye formandsrolle, siger han.

- Kolding Kommunes økonomi er udfordret, og derfor ligger der også en stor opgave for udvalget og for mig i at være særlig opmærksom på, at det ikke rammer mennesker, som i forvejen af udsatte.

Hans Holmer træder således også træder ind i det, magtfulde økonomiudvalg, mens Mette Voss afløser Hans Holmer i Børne- og Uddannelsesudvalget:

- Jeg ser frem til arbejdet i Børne- og uddannelsesudvalget. Det er et område, som jeg har stort fagligt kendskab til, da jeg har arbejdet som pædagog i 22 år. Den viden og erfaring vil jeg gøre brug af i udvalget, forklarer hun.

Mette Voss indtræder desuden i Seniorudvalget, Lokaldemokratiudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og Fritid- og idrætsudvalget. Det sker pr. 1. august, hvor Mette stopper i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg.

Karina Lorentzen takker af

Karina Lorentzen stopper i byrådspolitik og kalder det vemodigt:

- Det er da vemodigt, for jeg har været glad for at arbejde for udsatte og folkesundheden. Men jeg må sande, at mange af løsningerne ligger på Christiansborg, som holder kommunerne i både stramme tøjler økonomisk og lovgivningsmæssigt, og de ting skal ændres der fra. Jeg håber derfor, at kunne give lidt tilbage derfra. Jeg takker ydmygt for de mange stemmer på mig i Kolding-kredsene, det gør, at jeg føler et stort ansvar for at leve op til den tillid, vælgerne har vist mig, siger hun.

Udgivet i Politik

Mandag den 17. juni runder Slotssøbadet de 25 år.

Efter en turbulent periode i starten af badets historie, fandt man endelig sine helt egne ben at stå på og efter Otto Skaks ansættelse i 1996 kom der ro på virksomheden og lige siden, har de mange medarbejdere, forsøgt at komme med tilbud til både lokalbefolkningen, men også, især efter tilblivelsen af Dronning Dorotheas Badstue for 10 år siden, et attraktivt tilbud for hele Danmark.

Slotssøbadet er i jubilæumsåret blevet en forholdsvis stor og omfattende virksomhed med ca. 100 medarbejdere – både løst og fastansatte og forretningsområderne er nu ud over badeland udvidet med spacenter, konference, møde og fester i Sct. Jørgensgaard, overnatning for udenlandske studerende i Slotssøbadet Study House, events i stor stil f.eks. koncerter m.v., samt Kongeåbadet i Vamdrup, som blev overtaget i 2010. Senest er Slotssøbadet blevet udvidet med en Spray Park – en vand legeplads for mindre børn.

I forbindelse med jubilæet, som byder på et væld af tilbud i hele uge 25, starter ud mandag den 17. juni med lidt godt til ganen i løbet af hele mandagen – startende allerede kl. 6.00 om morgenen for de mange morgensvømmere, som hver morgen dukker op og afsluttende om aftenen med kaffe og kage til aftensvømmerne.

Torsdag vil der i forbindelse med stilleaften være livemusik med ”Bøllebanden”, som kommer og spiller lidt afslappende musik – mens gæsterne svømmer i de mange bassiner.

Fredag er der mulighed for at nyde en grillmenu på den store nye terrasse med udsigt til Slotssøen og Koldinghus.  Dette skal dog bestilles på forhånd.

Lørdag vil der være ”sjov lørdag” fra kl. 12.00 – hvor Delfino kommer på besøg samt Gurli Gris kommer og underholder de forhåbentlig mange børn fra kl. 14.00.

Lørdag aften den 22. juni slutter jubilæumsugen af med et stort anlagt Aqua disco for børn mellem 10 og 15 år. Man møder blot frem inden forud tilmelding.

Udgivet i Kolding

Hornbæk er toppen af poppen, når det gælder sommerhuse - især hvis man har lidt mønter på kistebunden.

Det er måske også derfor, at Mads Langer, der selv er toppen af poppen i den danske musikbranche, i sin tid købte sommerhus her. Men nu er det ved at være slut med ferier i det sort-hvide træhus i den nordsjællandske ferieby. Langer har nemlig netop sat sit store sommerhus til salg. Det oplyser Boliga.dk.

Seks år er det således blevet til med Langer som ejer af kvadratmeterne, han købte nemlig sommerhuset tilbage i 2013, hvor hans plade med ørehængerne Heartquake og Elephant også udkom.

Det 141 kvadratmeter store hus har en stor terrasse og ligger på en grund omkranset af træer, hvor man ifølge salgsopstillingen fra liebhavermægleren Brix Westergaard, der har huset til salg, "får fornemmelsen af at være midt i skoven".

Landets dyreste sommerhusområde

For at overtage Mads Langers sommerhus skal du finde 6,9 millioner kroner. Det svarer til lige omkring 48.900 kroner pr. kvadratmeter.

Hornbæk, der ligger på den sjællandske nordkyst, er da også det område i landet, hvor sommerhusene i første kvartal gik til de højeste priser. Ifølge data fra Boliga.dk kostede sommerhusene nemlig i gennemsnit for 30.335 kroner pr. kvadratmeter i starten af 2019. Til sammenligning lød de gennemsnitlige salgskvadratmeterpriser for hele landets sommerhuse i samme periode på 15.640 kroner.

Mads Langer er opvokset i Skive, hvor hans interesse for musik startede. Siden har han gjort karriere som sangskriver og musiker med hits som 3AM og Flawless.

Udgivet i Kendte

Danmark for Målene-karavanen har igen stop i Koldingområdet - denne gang den 15. juni i Christiansfeld, hvor TV-kok og kogebogsforfatter Anne Hjernøe giver inspiration til, hvordan vi alle kan ændre madvaner og på den måde være med til at støtte en mere bæredygtig fremtid.

De fleste har nok på et eller andet tidspunkt stødt på Anne Hjernøe - måske bedre kendt under navnet AnneMad - der i gennem de sidste 12 år har medvirket i over 100 tv-programmer. Hun har det meste af sit liv arbejdet med mad og udgivet et hav af kogebøger om blandt andet børnemad, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft, salater og grøn mad.

Når Anne Hjernøe står på scenen i Christiansfeld vil hun blandt andet sætte fokus på at tænke lokalt, bruge sæsonens råvarer og give gode råd og tips, hvordan du smagsoptimerer sit måltid ved hjælp af de fem grundsmage. Det hele tilsættes en smule økologi, et strejf af hvordan du undgår madspild og en knivspids røverhistorier fra de seneste TV-produktioner i Mellemøsten. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Arrangementet foregår lørdag den 15. juni på Prætoriustorv i Christiansfeld, fra kl. 11 til 15. Anne Hjernøe går på scenen kl. 14.

Mød Madmarkedet Bjert Gl. Brugs

Temaet for dagen er ’Fødevarer i balance’ og ud over Anne Hjernøe, kan du møde Madmarkedet i Bjert Gl. Brugs, der informerer om deres salg af lokale fødevarer direkte fra bonde og avler til forbrugeren. Hele dagen vil der også være mulighed for at få en snak med repræsentanter fra lokale foreninger og virksomheder, fx Scandic Hotels, og Re:Food, der begge fortæller om deres arbejde med at mindske madspild.

I de øvrige pavilloner på pladsen kan du tage på skattejagt, deltage i en konkurrence om at tegne den mest bæredygtige fremtid, tage en selfie med verdensmålene, slå din kammerat eller familie i smidighed i en specialudgave af spillet Twister, deltage i forskellige konkurrencer og vinde store præmier, tippe en 17´er med Danmark for Målene, og dermed deltage i konkurrencen om et gavekort til Aldi på 5000 kr. og meget mere.

Der er gratis, bæredygtig fairtradekaffe til alle på pladsen. Alle er velkomne til arrangementet.

Udgivet i Christiansfeld