Artikel filtreret på dato: Torsdag, 13 Juni 2019

Torsdag aften ved 21.20-tiden udbrød der brand hos virksomheden Rolf Schmidt Industriplast på Jernet i Kolding.

Det brændte i et nyetableret udsugningsanlæg/ventilationsanlæg - dog var der fra gaden ikke megen røg at se.

Trekantbrand station Kolding havde fire brandbiler på stedet, mens politiet assisterede med to patruljebiler.

Alle medarbejdere var kommet ud af bygningen ved branden.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i 112

Superbrugsen i Vonsild har taget et af Coops nye tiltag i brug.

Nu kan kunder i Superbrugsen i Vonsild spare ventetiden ved at stå i kø ved kassen. Det kan man med Coops nyeste tiltag "Scan og betal".

"Scan og betal" fungerer med Coops app på mobiltelefonen, hvor kunden scanner sine varer undervejs, mens man handler ind.

Medarbejderne i Superbrugsen i Vonsild hjælper gerne kunderne, hvis man har brug for hjælp, hvis man vælger at bruge den nye indkøbsløsning.

Du kan se Superbrugsen i Vonsilds videoopslag på Facebook her...

Udgivet i Vonsild

Med en næsten lodret indlæringskurve har Lukas Staub haft nok at se til i den første halvdel af motorsportssæsonen 2019.

Den Fiat Abarth 500, som han deltager med i Yokohama 1600 Challenge, har voldt koldingenseren og hans Dankemi Racing-team utallige udfordringer. Senest på FDM Jyllandsringen, hvor den seneste afdeling af mesterskabet blev kørt:

- Det er ikke så lige til med den bil, griner Lukas, som kvalificerede sig som bare 19. hurtigste mand i det 24 biler store felt i Yokohama 1600 Challenge. Langt fra målet, men der var en grund til den manglende fart, fortæller Lukas Staub i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Bilen styrer bare ikke som den skal. Jeg kan slet ikke komme ind i svingene, og vi har prøvet forskellige ting, der ikke giver nogen effekt. Vi er ikke et professionelt team, men det er frustrerende at intet rigtigt ser ud til at virke, selvom vi prøver med alt, vi har.

Efter løbet på Ring Djursland, hvor en defekt gearkasse frarøvede Lukas et fornuftigt resultat, havde teamet håbet at en stabil weekend med et par gode placeringer på Jyllandsringen var opnåelig. Det var ikke tilfældet. Hele weekenden måtte Lukas kæmpe med den understyrende bil, som gjorde det besværligt at følge feltet. I de to heat kæmpede han sig til en 17. og 13. plads.

- Det var som om, jeg var nødt til at styre dobbelt så meget som jeg plejer, for at komme igennem svingene. Siden har jeg fået at vide fra flere andre kørere, at hele forenden på min bil hoppede gennem svingene, så der har været noget helt galt med opsætningen af undervognen. Det er virkelig træls.

Den hvide Fiat Abarth 500 skal først i aktion igen til Night Race på Padborg Park sidst i august, så teamet har god tid til at iværksætte den plan, som skal bringe Lukas Staub tilbage til toppen af 1600 Challenge-klassen. Det indebærer hårdt arbejde - og flere racerløb:

- Vi har allerede taget fat i folk, som skal hjælpe med at få styr på opsætningen af bilen, så den kommer til at køre som den skal. Og så skal vi sammen med Tommy Schröter (professionel motorsportscoach, red.) have forbedret vores samarbejde i teamet, for der ligger helt sikkert også nogle forbedringer dér, forklarer Lukas Staub, der også prioriterer at få kørt racerløb mens 1600 Challenge-klassen holder sommerferie:

- Jeg stiller op i Danish Endurance Championship på Ring Djursland om små to uger, i min gamle Suzuki Swift-racer. Det er en stor fordel at jeg kan køre løb og udvikle mig, mens en del af mine konkurrenter holder sommerferie. Det er ikke kun bilen, der skal blive bedre, slutter Lukas Staub.

Andet heat fra FDM Jyllandsringen kan ses på Youtube her.

Udgivet i Motorsport

Skamlingsbanken har fået nye firbenede beboere. En flok geder af racen Dansk Landraceged skal hjælpe køerne med at holde buske, brombær og anden opvækst nede på de arealer, hvor der tidligere blev dyrket pyntegrønt i den nordlige del af Skamlingsbanken.

Det er nu to år siden, at Bjerget – som området hedder – blev ryddet for pyntegrønt. Efterfølgende er arealet blevet indhegnet, så græssende kvæg og nu også geder kan hjælpe til med at omdanne arealerne til ny attraktiv natur.

- Køerne æder græsset, men opvækst af brombær og andet krat er ikke deres førsteprioritet. Det er til gengæld lige omvendt for gederne, så samgræsning med begge arter giver fin naturpleje, fortæller projektleder Mette List, Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Ikke klappedyr

Du kan sagtens gå tur i området uden at komme ind til dyrene, men indhegningerne er åbne for besøgende:

- Hvis man går ind i indhegningerne, skal man huske, at det ikke er tale om hverken klappegeder eller klappekøer, og undlad venligst at fodre dyrene. Ideen er, at gederne og køerne selv skal finde deres føde i området og på den måde bidrage til, at vi får en spændende natur, siger Mette List.

Rig natur

Målet er et åbent, bakket græsningslandskab med spredte grupper af træer og med tiden en rig flora med arter som blåhat, lancet-vejbred, timian og skovgøgelilje. En sådan flora vil være til gavn for nogle af de mere sjældne insekter som f.eks. blåhat jordbi og sommerfuglen okkergul pletvinge, som der gerne skulle blive en meget større bestand af.

Der er også en del æbletræer på arealerne. Barken herfra kan gederne desværre rigtig godt lide, så derfor har flere af æbletræerne fået et beskyttende net omkring stammen, så besøgende stadig får mulighed for at snuppe et vildt æble, når de til efteråret går tur i området.

Truet dansk husdyrrace

Det er ikke kun de arealer, som gederne er med til at passe, som huser nogle sjældne arter. Geden i sig selv er også lidt af en sjældenhed som repræsentant for de gamle danske husdyrracer.

Den Danske Landraceged har rødder tilbage til den tidlige bondestenalder for ca. 6.000 år siden og er på den internationale liste over truede danske husdyrracer.

Udgivet i Sjølund

Der er landet en påfugl på det nordsjællandske boligmarked.

For selvom området er vant til de helt store prisskilte og tilsvarende flotte salgsbeskrivelser fyldt med gloser som ”havudsigt”, ”sildebensparket” og ”stuer en suite”, er det alligevel ikke hverdagskost, at der står ”slot” ud for boligtypen.

Men det er nu tilfældet; Danmarks p.t. sjettedyreste hus, der netop er kommet til salg, er nemlig i den royale kategori. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Gurrehus Slot er således adressens tilnavn, og vil man rykke ind på den over 43.000 kvadratmeter store grund, koster det 52 millioner kroner.

Slottet er til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der i salgsannoncen beskriver adressen som ”en meget unik og sjælden mulighed for at erhverve et historisk jagtslot så tæt på København”.

Flere kendte ejere

Gurrehus Slot ligger i den nordsjællandske by Kvistgård ud til Gurre Sø og med Helsingør som den nærmeste større by.

Ifølge Boliga.dks oplysninger rummer bygningen 2.590 boligkvadratmeter fordelt over 30 værelser, og dertil kommer godt 1.000 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er bygget i 1883, og siden da har slottet både været i Forsvarets og private ejeres varetægt. Det mest iøjnefaldende navn på listen over tidligere residerende må dog nok være Prins Georg af Grækenland, der ejede de eksklusive kvadratmeter frem til slutningen af 50’erne.

Ifølge salgsopstillingen fra Ivan Eltoft Nielsen foretog prinsen flere ændringer på slottet, der i dag fremstår renoveret, men dog med de fleste gamle, herskabelige detaljer bevaret.

Blandt de dyreste ejendomme til salg

Villamarkedet – særligt i Nordsjælland – ser jævnligt udbudspriser i samme leje som det, Gurrehus Slot er udbudt til salg for, ligesom der fra tid til anden også kommer boliger til salg med prisskilte en del over de 50 millioner kroner.

For øjeblikket er det således en strandvejsvilla i kystbyen Vedbæk lige nord for København, der til en pris på 75 millioner kroner, kan kalde sig landets dyreste villa udbudt til salg.

Udgivet i Kendte
Torsdag, 13 Juni 2019

Børn deler læseoplevelser

Du kan blive inspireret til sommerens læsning og vinde flotte præmier i landets største læsekonkurrence for børn.

Sommerferien er lige om hjørnet, og så er det tid til at læse en masse bøger ude i solen. Du kan hente inspiration og selv give andre børn anbefalinger af gode bøger ved at være med i Sommerbogen. Sommerbogen er folkebibliotekernes og Biblo.dk’s store læsekonkurrence for børn i alderen 7-14 år, hvor tusindvis af børn kan vinde bogpræmier ved at anmelde deres sommerferielæsning. Sidste år blev der på landsplan lavet ikke mindre end 16.301 anmeldelser.

Læs og vind i sommerferien

Hent en anmeldelsesblanket på et af bibliotekerne i Kolding eller på www.koldingbib.dk og vis den til en bibliotekar, når du har læst tre bøger. Så modtager du en gratis gavebog, som du selv vælger i det store udvalg. Anmeldelserne bliver hængt op på bibliotekerne, så du kan få idéer til din næste sommerferiebog.

Du kan også dele din anmeldelse på Biblo.dk, folkebibliotekernes trygge onlinebibliotek og læsefællesskab for børn. Du kan både skrive din anmeldelse eller lægge den op som en video. Der er masser af præmier at vinde hver eneste dag – og hvis din anmeldelse kåres som en af de bedste, får du lov til at tømme en boghandel.

Sommerbogen foregår fra den 14. juni til den 24. august.

Udgivet i Kolding