Artikel filtreret på dato: Onsdag, 12 Juni 2019

Læserbrev af Bo Vesterlund (SF), Rosenholm 18, Tved, 6000 Kolding.

Der er i Tved meget modstand mod AP-Pensions byggeplaner på Tvedvej 145 mellem Strandparken og Rosenholm/Vangen.

På et område, der ikke er større end Rosenholm (med 10 små boliger), vil AP-pension bygge 30 – 35 boliger. Bygningerne skal være på 2 - 4 etager, sådan at bygningen på 4 etager placeres tæt på Skamlingvejen.

I AP-pensions skitse overholdes reglen om bebyggelsesgrad ikke. Ca. 70 % skal, i flg. reglen, være opholdsareal, men det skitserede opholdsareal er langt mindre. Der vil være bygninger, vej og parkeringspladser men næsten ingen grønne opholdsarealer. Skal børn lege på en vej med biler ell. på en parkeringsplads? Da Rosenholm blev bygget, var kravet at huse og carporte ikke udgør mere end 30 % af arealet. Skal reglen om bebyggelsesgrad ikke overholdes for et byggeri lige ved siden af?

Kystzoneloven respekteres ikke; man vil bygge meget tættere på kysten end højhusene ligger.

I området vil vi komme til at bo meget tæt. Ved siden af højhuset (det østligste af Strandparken) med 120 lejligheder vil man placere mange boliger så der bygges tæt på både Strandparken og Rosenholm/Vangen.

Der tages altså ikke meget hensyn til boligmiljø, indbliksproblemer, fjordudsigt eller regler om bebyggelsesgrad og kystbeskyttelse. En del af Strandparkens, Rosenholms og Vangens beboere vil miste udsigt.

Der er kommet indsigelser fra Vangen, Rosenholm og Strandparkens beboerrepræsentation, og 176 beboere i Strandparken har underskrevet en protest.

Da indsigelserne fra Rosenholm forsvandt på byforvaltningen, har boligudvalget besluttet at sagen går om i boligudvalget og byrådet. Byrådet var på sidste byrådsmøde ikke orienteret om Rosenholms indsigelser og fik den forkerte oplysning at udsigten fra Rosenholm ikke påvirkes. Der har fejlagtigt i orienteringen til byrådet stået at der ingen udsigt er, hvad Birgitte Kragh og Molle fra boligudvalget ved selvsyn har konstateret at der faktisk er ved et nyligt besøg hos beboerne i området.

Skal boligmiljø, bebyggelsesgrad og kystzonebeskyttelse ikke længere respekteres?

Hvad mener AP-pension, boligudvalget og byrådet om beboernes kritik og de tilsendte indsigelser?

Udgivet i Læserbreve

En renovering af genbrugspladsen i Lunderskov er nu på tegnebrættet.

Nu er ombygningen af genbrugspladsen i Lunderskov rykket et skridt nærmere. På møde i Teknik- og Klimaudvalget onsdag blev det besluttet at sætte projektet i gang. Dermed er genbrugspladsen på vej mod bedre pladsforhold, længere åbningstid og bedre afskærmning af støj fra pladsen, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I april i år vedtog byrådet i Kolding Kommune en ny lokalplan og kommunalplantillæg. Det banede vejen for, at Renovation kunne udarbejde tegninger og planer for ombygningen af genbrugspladsen i Lunderskov.

En del af forarbejdet er en ny støjberegning, som er lavet med udgangspunkt i en mulig daglig åbningstid fra kl. 7-19. Åbningstiden er blevet til som kompromis mellem ønskerne fra naboer, lokalråd og kommunens renovationsafdelingen.

Mere plads og mindre lyd

På møde i Teknik- og Klimaudvalget 12. juni er politikerne blevet præsenteret for tegningerne til, hvordan pladsen kan indrettes. Her er der blandt andet lagt op til at etablere støjvægge og støjskærme for at nedbringe lydgenerne.

Samtidig stilles containerne i hestesko-opstilling: den tunge driftstrafik skal køre indvendigt – og borgerne færdes på den udvendige side af hesteskoen.

Ombygningen indeholder også separering af regn- og spildevand. Samlet vurderes projektet at koste 3,8 mio. kr. og finansieres af de midler, der i forvejen er afsat til Affaldsplanen 2014-2024. Genbrugspladsen står klar med den nye indretning i foråret 2020.

Udgivet i Lunderskov

Babytallerkenen trækkes tilbage.

Done By Deer A/S tilbagekalder Blå ”Yummy” tallerken med motivet ”Happy Dots.” Der er konstateret for høj migration af melamin i produktet. Det betyder, at tallerkenen ikke er egnet til fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen.

Tallerkenen har varenummeret 10542 og ar batchnummer 108950918, der står på bagsiden af babytallerkenen. Den er solgt fra januar i år til april.

Tallerkenen er solgt i BabySam, Butik Unik, Børnenes Kartel, Done by Deer A/S, Engby Barnevogne, Illums Bolighus, Invi2, Kære Børn, Salling, Tinsoldat.dk, Ønskebørn, Kids-World.dk.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

 

Udgivet i Tilbagetrækninger

Kolding Kommune er klar til at fjerne de sidste valgplakater.

Langt de fleste valgplakater fra EU-valget og folketingsvalget er pillet ned i Kolding Kommune. Men sørger partierne ikke selv for at fjerne de sidste plakater, gør kommunens driftsfolk det i starten af næste uge. Regningen for nedtagningen bliver sendt til de pågældende partier, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Reglerne siger, at valgplakaterne fra begge valg senest skal være pillet ned torsdag den 13. juni ved midnat. Fredag danner kommunen sig et overblik over, hvor der stadig hænger valgplakater. Borgere, som bliver opmærksom på ikke-nedtagne valgplakater, må også gerne melde ind via app’en Giv et praj, når fristen er overskredet.

- I begyndelsen af næste uge kører vi rundt og tager de sidste plakater ned. Da det er partiernes arbejde, vi udfører, bliver der efterfølgende sendt en regning til de partier, som har undladt at tage deres plakater ned. Hvor meget det kommer til at koste, gør vi op bagefter, når vi har overblik over, hvor meget tid vi har brugt på at registrere, nedtage og bortskaffe plakaterne, men det kommer sikkert til at ligge i størrelsesordenen 175-200 kr. pr. plakat, fortæller driftschef Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Generelt vurderer han, at partierne har været rigtigt gode til at fjerne deres valgplakater efter de to valg.

- Det er mit indtryk, at partierne har været hurtige og omhyggelige med at få pillet deres valgplakater ned. Forhåbentlig kommer de sidste plakater ned før torsdag ved midnat, så vi helt slipper for at bruge tid på opgaven og efterfølgende sende regninger ud til partierne, siger Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Valgplakater skal være nedtaget senest torsdag klokken 23.59.

Udgivet i Kolding

Nu kommer der nyt liv i de gamle længer på den smukke gamle gård, Westerbygård i Sdr. Bjert ved Kolding. Gården bliver samlingspunktet for fællesspisning og arbejdsfællesskab og omkring gården bliver der etableret bæredygtige moderne boliger.

I Sdr. Bjert tæt på Kolding ligger den smukke gamle proprietærgård, Westerbygård. Gården er bevaringsværdig og emmede engang af liv. Her både boede og arbejdede man på gården med alt fra høst i marken til reparation af værktøj og produktion af mad, så gårdens mange beboere var stort set selvforsynende.

Snart kommer gården igen til at emme af liv, når 28-35 familier kommer til at bo og arbejde på gården. I selve den eksisterende gård kommer der til at være værksteder, kontorfællesskab, fælles køkkenhave, produktion, professionelt køkken og fællessal, som kan huse både kurser og bofællesskabets familier til fællesspisning.

Moderne boliger

På arealet rundt om gården bliver der bygget moderne boliger på 50-150 kvadratmeter. En stor del af bofællesskabets beboere er selvstændige eller arbejder som freelance, og de arbejder også på gården til daglig – nogle arbejder sammen, nogle deler faciliteter og andre nyder blot at blive inspireret i deres arbejde af andre kreative sjæle.

I fællesskabet deler man passion, kreative idéer og bæredygtig livsstil. Nogle arbejder fuld tid på gården, andre arbejder deltid på gården med håndværk og kunst. Andre igen bruger gårdens faciliteter til at kunne dyrke deres hobby som kunsthåndværker eller fritidslandmand.

Beboersammensætningen på gården bliver blandet. Der bliver mange børn, som kan boltre sig i den store have, og et miks af unge og gamle gør det nemt at hjælpe hinanden med hverdagens gøremål. Bo- og arbejdsfællesskabet bliver udviklet over det kommende år, hvor interesserede bliver inviteret med til at definere, hvordan livet skal leves på gården og hvilke faciliteter, der skal etableres.

Ejerformen på boligerne og erhvervet bliver ligeledes defineret igennem den kommende proces. Processen bliver varetaget af firmaet Almenr, som arbejder med at udvikle bæredygtige bofællesskaber.

Åbent hus på Westerbygård

Den 20. juni klokken 15-18 er der åbent hus på Westerbygård. På dagen vil der være workshops, talks og rundture. Og der vil være mulighed for indledningsvist at skrive sig op som kommende beboer.

Udgivet i Sdr. Bjert

Et nyt uvejr er på vej ind over Danmark og kan også ramme Kolding-området.

DMI har udsendt et nyt varsel. Denne gang er der risiko for torden, hagl og skybrud.

Lokalt kan der falde mellem 25 og 35 millimeter regn på 30 minutter, fortæller DMI i varslet.

Varslet gælder fra onsdag klokken 09.15 til 21.

Udgivet i Kolding

Den 6. september byder Kontur endnu en gang de studerende velkommen til et nyt studieår, og planlægningen af årets koncert er allerede i fuld gang.

I forbindelse med studiestarten for byens videregående uddannelsesinstitutioner byder festivalen igen på koncertoplevelser, streetfood, installationskunst og hyggelige loungeområder, skriver StudiebyFestival i en pressemeddelelse.

Der har været afholdt workshops, hvor de studerende har haft mulighed for at komme med deres gode idéer til både musikprogrammet og aktiviteter på pladsen.

Derfor kan festivalen allerede nu afsløre det første navn på plakaten. Det bliver det nye stjerneskud på den danske musikscene Alexander Oscar, der med storhits Complicated og Number kaster stjernestøv over Kontur.

Den blot 20-årige danske sangskriver Alexander Oscar har med rekordfart etableret sig som en af de mest lovende popartister i Danmark.

Med debutsinglerne Ocean View og Number sparkede Alexander døren ind med et brag – og med mere end 10 millioner streams blev Complicated et af årets mest spillede danske sange på Spotify og i radioen.

Som liveartist har Alexander udviklet sig helt utroligt i de seneste år, og fik i forbindelse med sin optræden på Spot Festival, store roser for sin stærke soul-pop vokal og for det gode sammenspil med bandet, der af musikmagasinet Gaffa fik prædikatet “internationalt format”. 

Kontur er gratis og finder sted i campusområdet ved SDU Kolding den 6. september fra klokken 16 til 23. Alle er velkomne til koncerten – uanset, om man er studerende eller ej.

Udgivet i Det sker...