Artikel filtreret på dato: Mandag, 10 Juni 2019

Tirsdagens vejr kan blive voldsomt.

Tirsdag kan blive lidt voldsom rent vejrmæssigt, advarer DMI.

DMI har mandag aften udsendt en risikomelding. Her fortæller de, at der tirsdag er risiko for kraftig regn og skybrud.

Varslet gælder i Kolding Kommune fra tirsdag klokken 18 og frem til klokken 10 onsdag.

Lokalt kan der falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer. Der er desuden også risiko for skybrud, hvor der kan falde over 15 millimeter på 30 minutter.

Vejret kan give oversvømmelser og kan desuden påvirke trafikken. Det kan også resultere i strømafbrydelser, advarer DMI.

Udgivet i Kolding

2. pinsedag lykkedes det KIF Fodbold, at sikre sig oprykning til 1. division.

KIF Fodbold var bagud i kampen mod Middelfart i 2. division, men anfører Rune Nautrup scorede og fik udlignet til slutresultatet 1-1 - et kvarter før slutfløjt.

Det betyder, at KIF Fodbold nu er klar til at spille i 1. division efter sommerferien.

Spillerne fik danset en sejrsdans eller måske nærmere en glædesdans i omlædningsrummet efterfølgende. Du kan se videoen nedenunder...

Udgivet i Fodbold

Den nye bestyrelse i Vamdrup Byforum er klar.

På årsmødet i Vamdrup Byforum blev der valgt medlemmer til bestyrelsen i Vamdrup Byforum. Efterfølgende har bestyrelsen på et møde den 29. maj foretaget konstituering.

Som formand er valgt Helge Paulin, næstformand er Anne Mette Henriksen og posten som sekretær varetages af Lars Busk. Foreningen har udpeget Niels Thomsen og Helge Paulin som repræsentanter i samarbejdet mellem Kolding Kommune og centerbyerne Lunderskov, Christiansfeld og Vamdrup. Jesper Holst og Simon Tonsberg er suppleanter.

Udgivet i Vamdrup
Mandag, 10 Juni 2019

Kirkefestival i Vamdrup

I Vamdrup er der kirkefestival på søndag.

Kirkefestival er en dag, hvor der sker noget for hele familien.

Dagen begynder med familiegudstjeneste i kirken klokken 10.30 med indvielse af den nye messehagel. Sangkor, spejdere og minikonfirmander medvirker.

Kirken vil danne ramme om udstilling af messehageler, alterduge, kniplede blonder og kniplebræt. Der vil være mulighed for at se, hvordan en præstekrave pibes.

Ved 12-tiden åbner aktiviteter og boder.

Dagens første indslag på scenen er sangerinden Anette Dyrlund, der vil synge for og med alle børn og barnlige sjæle. Senere opfører Teatertruppen Vamdrup 83 et Eventyrspil. Sidste indslag på scenen er endnu en gang sangerinden Anette Dyrlund, der vil underholde det mere modne publikum.

Af andre aktiviteter kan nævnes : Hestevognskørsel og ponytræk, udstilling af motorcykler blandt andet en Harley-Davidson og knallerter.

Der er fiskedam for børn med garanti for gevinst. Lotteri og tombola lover til gengæld ikke gevinst hver gang. Flødebollekastemaskine, Det muntre Køkken og forskellige spil findes udenfor. Bo- og levestedet Horskær har en bod med salg af egne producerede ting. Desuden har spejderne en aktivitet på plænen i haven.

Nogle af aktiviteterne er gratis – andre tages der betaling for.

Der er også lidt til den sultne . Dixens pølsevogn holder på pladsen foran kirkehuset og sælger pølser, burgere og drikkevarer. I kirkehuset har Caféen åbent med salg af forskelligt brød med pålæg, kaffe/te, hjemmebagte kager og lagkager. Der kan bages pandekager over bål eller købes nybagte vafler.

Dagens program

Kl. 10.30 Gudstjeneste i kirken
Kl. 12.00 Boder og aktiviteter åbner
Kl. 12.45 Sang v/Anette Dyrlund for børn
Kl. 13.30 Hønsebingo
Kl. 13.45 Teatertruppen Vamdrup 83 opfører Eventyrspil
Kl. 14.30 Lodtrækning
Kl. 15.00 Sang v/Anette Dyrlund for voksne
Kl. 15.30 Afsluttende fælles sang. Boder lukker

Udgivet i Vamdrup

Michael Markussen kørte sig til en fjerdeplads i DTC-finaleheatet på FDM Jyllandsringen efter en weekend hvor familieteamet for alvor begyndte at få fart i bilen.

Det kræver mere end bare en masse arbejde over vinteren, når man starter et professionelt racerteam op. Det er et faktum, som ikke er kommet bag på Michael Markussen, og han glæder sig over at formkurven nu er opadgående:

- Jeg er godt tilfreds, ja! Vi er et nyt team med nye folk og mange nye arbejdsopgaver, og når vi skal slås mod etablerede teams med flere års erfaring - og mesterskaber - bag sig, så er det et langt, sejt træk før vi er der, fortæller Michael Markussen, som kunne glæde sig over at udfordringerne fra årets første løb ser ud til at være løst:

- Vi flytter os hele tiden i den rigtige retning. Nu har vi fået has på de problemer, som har drillet os i de første to løb, og det er tydeligt at vi lukker hullet op til de allerhurtigste i klassen, siger han i en pressemeddelelse.

De otte kvalifikationsheat bød ellers på vanskeligheder for koldingenseren, der aldrig tidligere har prøvet kræfter med Jyllandsringens korte - oprindelige - banelayout, som blev brugt til kvalifikationsløbene.

- Den korte bane er meget anderledes i forhold til det baneforløb, vi er vant til at køre. Den har en anden karakteristik og kræver en anden opsætning af bilen. Den opsætning ramte vi ikke helt, og det kostede på resultaterne.

Til Michael Markussens held var resultaterne i de otte kvalifikationsheat så konstante, at han alligevel kunne starte finaleløbet fra fjerdepladsen. Den plads holdt han hele vejen til mål i et ganske udramatisk løb.

- En fjerdeplads er bestemt godkendt mod så dygtige chauffører og teams. At vi som team allerede er nået til det niveau, synes jeg er helt vildt godt. Jeg kan se hvordan alle mand i teamet er blevet til én enhed, der arbejder sammen for at nå et mål.

På vej til Le Mans

Det er altså med et sundt resultat i bagagen, at Michael Markussen tirsdag rejser til Le Mans, hvor han skal deltage i Road to Le Mans-løbet, der køres som opvarmning til det rigtige 24 timers-løb lørdag. To løb på hver 55 minutter køres henholdsvis torsdag og lørdag eftermiddag, og Michael deler den hurtige Ligier JS P13 LMP3-racer fra KEO Racing med svenske Jocke Frid.

- Det er kæmpestort, og jeg glæder mig helt vildt til at få lov at køre på Le Mans-banen. Det er noget helt særligt for mig og noget jeg har drømt om i mange år, så jeg kan næsten ikke vente til jeg skal afsted, slutter Michael Markussen.

Udgivet i Motorsport

Fodboldholdet kan godt bruge lokal opbakning til kampen.

2. pinsedag kan KIF Fodbold nå en milepæl i bestræbelserne på at nærme sig toppen af dansk fodbold.

Middelfart kommer på besøg og med en sejr i dag, 2. pinsedag, og efterfølgende kun tre point at spille om, samt tre point ned til Brabrand på 3. pladsen, vil Kolding være mere end tæt på målstregen.

Sejr til Kolding og nederlag til Brabrand i dag, vil betyde at Kolding IF er i 1. division efter sommerferien.

Kampen starter klokken 14.

Udgivet i Fodbold