Artikel filtreret på dato: Søndag, 24 Marts 2019

Foreningen efterlyser lokaler - gerne i Kolding midtby.

Foreningen Kolding Garden, der blev stiftet 6. september 2016, står her to og et halvt år stadig uden lokaler:

- Vi har brugt de første år på, at samle penge ind. Det er blevet til 48.000 kroner, fortæller formand for Kolding Garden, Holger Bjerre, til Kolding Netavis.

Men nu er foreningen klar til, at få medlemmer:

- Men det er lidt svært, når folk ikke har et sted at komme hen, forklarer Holger Bjerre.

Kommunen kan ikke hjælpe i øjeblikket

Kolding Garden har forsøgt sig hos Kolding Kommune, men her har man ingen ledige lokaler i øjeblikket.

Kolding Garden vil helst have lokaler i centrum af Kolding:

- Det skal være et sted, hvor det er nemt at komme til - også med offentlige transportmidler. Men vi er heller ikke afvisende over for lokaler uden for centrum. Der skal være et stort rum til fælles øvning samt to lokaler til enkeltmands undervisning, siger Holger Bjerre til Kolding Netavis.

En del af de penge, som Kolding Garden har indsamlet, skal bruges til instrumenter.

Hvis nogle har ledige lokaler, kan man rette henvendelse til formand Holger Bjerre på mail: "Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.".

Udgivet i Foreninger
Søndag, 24 Marts 2019

Flere penge til kommunerne

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Ja! – Selvfølgelig skal der flere penge fra Christiansborg til kommunerne, men kære borgmester lad det ikke blive en sovepude.

Og ja - Så har vi set det med, nemlig at 22 af landets borgmestre på tværs af politiske parti skel, blander sig i folketings valgkampen, og opfordrer nuværende kandidater, kommende folketingsmedlemmer og dermed den kommende regering til, at sende flere penge til kommunerne, formålet er at forbedre forholdene for de mange ældre og børnene, der forventes at blive i årene fremover.

Jeg er helt enig med borgmestrene, selvfølgelig skal der flere penge i retning af kommunerne, specielt når den demografiske udvikling kræver det, og der er efter min mening ingen tvivl om, at der også er mange muligheder for omfordeling af penge til formålet.

Vi kan jo starte med at ”aflive” de mange personlige aftryk som danske politikere kæmper for at sætte, i deres politiske liv, her tænkes f. eks. på nye øer i Østersøen eller en helt unødvendige omfartsveje ved Mariager.

Men kære borgmestre – Lad det ikke blive en sovepude når der kommer flere penge fra Christiansborg, for der er rigtig meget i som borgmestre selv har mulighed for at ændre på, og der er ingen tvivl om at der i kommunerne endnu er rigtig mange steder der kan spares og effektiviseres, også uden det går ud over kvaliteten i pleje og omsorg for ældre og undervisning af børn.

Udgivet i Læserbreve

Ligestillingsministeren kommer forbi landsmødet på lørdag.

Para-Hockey afholder sit landsmøde lørdag den 30. marts.

Der åbnes med en åben debat om Hal-Hockeyens fremtid, så deltagerne på mødet kan få indflydelse på handlingsplanen, der skal vedtages på selve mødet. Det vil også være orientering om det tøjprojekt som idrætsudvalget arbejder på sammen med Macron.

Mødet starter klokken 10 og åbningstalen holdes af ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V). Desuden er Jeppe Søe ordstyrer på landsmødet, der finder sted i Elbohallen i Fredericia.

- Vi er glade for, at få så fint besøg, og glæder os til at holde landsmøde i Elbohallen, siger landsformand for Idrætsudvalget i Para-hockey, Ruben Beck Madsen, der bor i Kolding.

Udgivet i Sport
Søndag, 24 Marts 2019

Gå på æggejagt på Trapholt

Trapholt har haft besøg af påskeharen, som i år dekorerer påskeæggene som små kunstværker fra Trapholts udstillinger. I påskedagene inviterer Trapholt og påskeharen alle børn til at finde de kunstværker, som påskeharen er blevet inspireret af.

I påskedagene kan børn og deres familier få en hyggelig oplevelse med en æggejagt i en verden af kunst og design. Børnene skal finde de kunstværker, der matcher de påskeæg, som påskeharen har dekoreret. Når kunstværkerne er fundet og svararket udfyldt og afleveret, deltager man i konkurrencen om en kreativ gave og et årskort til Trapholt.

Når æggejagten er gennemført, må familien endelig ikke snyde sig selv for at se eller gense Kay Bojesen – Humøret i dansk design. Udstillingen inviterer alle aldre ind i det spændende univers bag et af Danmarks største designnavne. Et helt rum er fyldt med 25.000 byggeklodser, og her kan fantasien få frit løb. Et andet sted i udstillingen er et originalt Kay Bojesen-klatrehus klar til en rutsjetur, og et tredje sted kan man klæde sig ud med bjørneskindshue og uniform og stå vagt foran Amalienborg med alle Kay Bojesens gardere.

Har man lyst til at udforske endnu mere, så er det muligt at lave sin helt egen udstilling med Trapholts værker i DIN Udstilling. Her kan man finde de malerier, skulpturer eller designmøbler, som man synes bedst om, og sammensætte en helt unik udstilling.

Praktisk info

Trapholts åbningstid i påsken. Tirsdag-søndag kl. 10-17. Onsdag kl. 10-21. Mandag lukket, med undtagelse af mandag d. 22. april, hvor der er åbent kl. 10-17.

Der er fri entré for børn og unge under 18 år, og det er gratis at deltage i æggejagten. Æggejagten finder sted alle dage fra den 13. april til og med 22. april 2018 – undtaget mandag d. 15. april, hvor museet er lukket.

Udgivet i Trapholt