Artikel filtreret på dato: Fredag, 22 Marts 2019

En bil stod fredag aften i flammer på motorvejen.

En bil i nødsporet ved rasteplads Hylkedal - i sydgående retning - stod fredag aften ved 20.45-tiden i flammer på den sønderjyske motorvej ved Kolding.

Trekantbrand station Kolding fik slukket ilden, der gav en del røgudvikling fra bilen.

Årsagen til bilbranden er endnu ukendt.

Udgivet i E45
Fredag, 22 Marts 2019

Vision, der virker

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand/Kolding Byråd, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Visioner kan være ligegyldige eller langhårede. Visioner er ofte noget, der i bedste fald hænger i en ramme på direktionsgangen og i værste fald er gået hen over hovedet på alle medarbejderne. Sådan er det ikke i Kolding Kommune - vi har en vision der virker.

I 2011 valgte vi, at skabe en vision for Kolding. Vi tog afsæt i de autentiske styrker, der var interview med interessenter og masser af borgere var involveret. Visionen blev: Vi designer livet.

En vision bliver ikke til virkelighed fra den ene dag til den anden. Men den satte en retning og vi kan se tydelige afsæt i den måde vi arbejder på i kommunen, den måde borgere involveres på, den måde vi skaber løsninger på.

Vi har netop givet visionen et eftersyn og tilføjet SAMMEN designer vi livet. Det er nemlig pointen, at vi SAMMEN skaber løsninger, der giver mening, at vi SAMMEN udvikler kommunen, at vi SAMMEN finder.

Det er sket i en intern proces med ledelse og byråd, hvor vi har brugt kommunens egne dygtige designkonsulenter (så nej, det har ikke kostet kassen). Vi har ikke rullet ud og rettet den alle steder fra biler til tryksager (det gør vi, når det alligevel skal udskiftes).

Udgivet i Læserbreve
Fredag, 22 Marts 2019

Kolding går i sort

Koldinghus går i sort, gadebelysningen slukker på udvalgte strækninger i kommunen, Kolding Bibliotek og Hotel Scandic slukker for lyset.

Alt sammen i anledning af den verdensomspændende klimakampagne Earth Hour, som er en ’mørk’ opbakning til den grønne omstilling.

Den globale klimakampagne Earth Hour finder i år sted lørdag den 30. marts kl. 20.30 til 21.30. Og alle kan være med. Det eneste man skal gøre er at slukke for lyset i én time.

Kolding Kommune går forrest og slukker som tidligere år lyset flere steder i byen. Ud over Kolding Bibliotek og Koldinghus, slukker Kommunen for lyset på udvalgte vejstrækninger i en time.

- Vi deltager i denne internationale markering, fordi vi håber, at det kan være en anledning til at skabe opmærksomhed om behovet for at arbejde mod en mere grøn og bæredygtig verden, fortæller Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.

- Kommunen har et stort fokus på både FN´s 17 verdensmål og Cirkulær Økonomi, men vi kan ikke nå i mål alene. Vi har brug for at få alle med og det er vigtigt at sige, at vi alle kan bidrage på forskellige planer. Det kan både være i husholdningen derhjemme, ved at cykle lidt mere, isolere vores huse og sortere affaldet bedre. Hvis alle gør lidt, kan vi sammen gøre meget, understreger Birgitte Kragh.

Gode idéer er velkomne

Kolding Kommune har igangsat mange projekter og initiativer, der skal gøre kommunen grønnere, og hører gerne høre fra borgere, der har input eller forslag til nye tiltag.

Sidder man med en god idé, kan man kontakte Kolding Kommunes programleder for Cirkulær Økonomi Stella Steen Jensen på mobil 2035 1661 eller klima- og miljømedarbejder Karin Raaby på mobil 2937 1289.

Kloden kæmper for livet

Klimaforandringernes vidtrækkende konsekvenser er for alvor kommet på dagsordenen. Rundt om i de danske stuer får bevidstheden om stigende temperaturer, truede dyrearter og smeltende indlandsis stadig flere danskere til at leve mere bæredygtigt.

- Klimaforandringer forværres år for år af vores overforbrug og rovdrift på naturressourcerne. Verdens vilde dyr mister deres levesteder, drikkevand bliver en mangelvare, og vejret bliver mere ekstremt. Vi har et fælles ansvar for at genskabe balancen i naturen. Et ansvar som Earth Hours mørke time er med til at manifestere både hjemme i folks dagligstuer og på kommunalt niveau. Der er mange løsninger derude, så det handler om at tage dem i brug nu, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, som står bag klimakampagnen Earth Hour.

Fakta

Hvert år i marts engagerer WWF millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder, kommuner og byer verden over for at sætte fokus på klimaet. Earth Hour startede i Australien i 2007 og er siden blevet et globalt event.

Udgivet i Kolding

Den gamle smukt beliggende tidligere møllevirksomhed, Drabæks Mølle, i Lunderskov kommer ved udgangen af måneden på nye hænder.

Bygningsværket overtages af det lokale par Tinna Jakobsen og Michael Hjort. Sælger er firmaet Läntmannen/Møllen i Vejle, skriver netavisen Sebro Press.

- For at komme rygter og historier i forkøbet vil jeg bare bekræfte, at Tinna og jeg overtager Drabæks Mølle fredag den 29. 3. 2019. Vi har lavet en god handel med Läntmannen/Møllen i Vejle, og vores planer går på at bevare Møllen og Møllehuset og bringe det i flot stand. Gården er sanering værdig og bliver fjernet, og derefter vil vi bygge vores privatbolig ved søen, skriver Tinna og Michael Hjort, som er bor privat på Storegade i Lunderskov, om handlen.

Vartegn for byen

Den gamle mølle i Lunderskov er et slags vartegn for byen. Derfor er det en handel som virkelig interesserer mange lokale. Bygningerne har længe stået tomme, og var derfor så småt ved at gå i forfald, men det skulle der efter det nye ejer pars planer nu være sat en stopper for - sikkert til glæde for rigtigt mange i byen.

- Det bliver et stort projekt, som kommer til at strække sig over de næste to til tre år. Vi laver et strategisk samarbejde med Lunderskov Nybyg om projektet. Vi glæder os til at gennemføre det, og vi vil hen af vejen informere om, hvad der kommer til at ske, skriver det nye ejer par videre om handlen.

Indtil mølleåproduktionen standsede for nogle år siden betegnedes Drabæks Mølle som værende Danmarks ældste erhvervsvirksomhed. Den oprindelse er sporet helt tilbage til 1100-tallet.

Der er ikke oplyst noget om prisen, men møllen har været udbudt til salg et stykke tid gennem Nybolig til 3,5 millioner kroner.

Udgivet i Lunderskov