Artikel filtreret på dato: Lørdag, 07 December 2019

Lørdag, 07 December 2019

Kolding Light Festival godt besøgt

Lørdag aften var der igen masser af mennesker i byen i forbindelse med Kolding Light Festival.

Kolding Light Festival lakker mod enden. Lørdag aften sluttes festivalen af med et fyrværkeri.

Der var også lørdag aften mange mennesker, der tog en tur ned i midtbyen for at opleve lysfestivalen.

Festivalen sluttes af med et fyrværkeri over Slotssøen.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Kolding
Lørdag, 07 December 2019

Kom indenfor i Julemandens Hus

Julemandens Hus er åbent helt frem til den 23. december.

Du kan her i december måned besøge Julemandens Hus i Helligkorsgade. Det gamle bindeværkshus fra 1589 huser hver december måned julemanden. Børnene kan aflevere deres julesok og børnene kan desuden aflevere deres sutter.

Huset emmer af jul og det dufter desuden af æbleskiver og gløgg.

Huset kendes også som Det Gamle Borgerhus.

Julemandens Hus er åben i butikkernes åbningstid og sidste åbningsdag er den 23. december.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Kolding

Tre udsolgte julekoncerter med Stig Rossen løber af stablen lørdag.

Lørdag er der tre udsolgte julekoncerter med sangeren Stig Rossen i Brændkjærkirken i Kolding. Det er faktisk 25. gang, at han giver julekoncert i Kolding.

Borgmester Jørn Pedersen (V), der er medlem af arrangøren - Kolding Flisepudser Laug af 1985, bød velkommen. Lauget kunne donere penge - blandt andet til Hospice Kolding og Sankt Nikolai Kirke.

Og så kunne koncerten med Stig Rossen gå i gang, hvor der blev sunget velkendte julesange - blandt andet "Nu tændes tusind julelys".

I anledning af, at Stig Rossen kunne fejre 25 års jubilæum med julekoncerten i Kolding, blev der også tid til tilbageblik på årene.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Kolding

Lørdag formiddag troppede brandvæsnet op hos julemanden.

Trekantbrand station Kolding måtte lørdag formiddag ved 10.30-tiden rykke ud for at hjælpe julemanden.

Brandalarmen var nemlig gået i gang i Julemandens Hus i Helligkorsgade i Kolding.

Der var dog heldigvis ingen ild, men en blind alarm.

Det var nemlig røgen fra bagningen af æbleskiver, der havde aktiveret brandlarmen. Så Trekantbrand kunne returnere til stationen med uforrettet sag.

Se billederne nedenunder...

OPDATERING

Nissemor oplyser til Kolding Netavis, at det ikke var røg fra æbleskiverne, der satte gang i brandalarmen. Læs mere her...

Udgivet i Kolding

Der var lang kø for de, der ville møde Linse i Kolding Storcenter.

Lørdag var Linse - kendt fra Familien fra Bryggen - en tur i Kolding Storcenter. Her var hun gæst hos Bog & Idé.

Anledningen var, at Linse signerede bøger - hendes seneste bog "Jeg bliver ældre - og det gør ik' noget".

Mange valgte at tage turen forbi storcentret og møde Linse. Der rakte en lang kø fra Bog og Idé og videre ud i centret.

Bogen "Jeg bliver ældre - og det gør ik' noget" er en ærlig og åbenhjertig fortælling om de begivenheder, der har vendt op og ned på Brygge-dronningens liv de seneste år. Det er to år siden, Linse mistede sin mor, og hun savner hende fortsat forfærdeligt. Men Linse er også trådt ind i en ny fase af livet. Hun er blevet ældre, mere moden – familiens høvding – og den nye alder giver flere muligheder og oplevelser. Nu fortæller hun om modet til at realisere sine drømme og gøre det, man skal. Linse fortæller også om den største kærlighed i sit liv, barnebarnet Alba, om at være mormor og om nu at se på sit eget liv og på sin datter, Geggo, med nye øjne.

Linse har med alderen opnået mere ro og indsigt, men hun er stadig konstant i bevægelse – fremad. Passion, mod og kærlighed er nøgleord for hende – og i denne bog inspirerer hun til midtvejs i livet at leve det fuldt ud.

Se billeder og video nedenunder...

Udgivet i Kolding

Ole Sønnichsen gæster det lokale mødested Bjert Gamle Brugs og Vinduet.

2020 bliver indledt med fornemt litterært besøg i Bjert Gamle Brugs og Vinduet, når forfatteren til adskillige bestsellere om nogle af Danmarks største kultur- og sportspersonligheder, Ole Sønnichsen, gæster Sdr. Bjerts lokale mødested.

Kendte danskere og emigranter

Siden 2010 har han, udover kendte danskere, beskæftiget sig med historier om danskere, der udvandrede til USA mellem 1850 og 1920. Og det er netop en af de mest medrivende historier fra den æra, historien om One Dollar Man, Ole Sønnichsen tager fat på i Brugsen.

I bogen One Dollar Man fortæller han historien om den danske cykelsmed, William S. Knudsen, der udvandrede til USA i 1900 med 30 dollars på lommen. Her arbejdede han sig til tops som chef for General Motors og endte som tre-stjernet general og ansvarlig for den amerikanske krigsproduktion.

Historikere siger, at den danske cykelsmed simpelthen var med til at afgøre Anden Verdenskrig. Ikke desto mindre er historien om ham relativt ukendt. Indtil nu. Ole Sønnichsens bog om One Dollar Man har ligget 30 uger på bestseller-listen og er den seneste i en lang række af salgssucceser for forfatteren og hans forlag Storyhouse.

Fra Binderup til Bjert

Ole Sønnichsen bor nær Binderup, og den 30. januar kan han opleves på hjemmebane i Bjert Gamle Brugs og Vinduet, hvor han fortæller den medrivende historie om William S. Knudsen.

Forfatteren har valgt at donere overskuddet fra foredraget til Støtteforeningen Vinduets Venner, der arbejder for at vedligeholde og bevare det lokale samlingssted og trække endnu flere koncerter, foredrag og andre arrangementer til Vinduet og Bjert Gamle Brugs.

I det to timer lange foredrag fortæller Ole Sønnichsen historien om den amerikanske drøm i ord og billeder. Foredraget finder sted torsdag den 30. januar, 2020 fra kl. 19 til 21 i Bjert Gamle Brugs, Vinduet. Billetter koster 80 kroner og kan købes på www.bjertgamlebrugs.dk. Bemærk at der er begrænset antal.

Udgivet i Sdr. Bjert
Lørdag, 07 December 2019

Nu får Kolding en tandlægevagt

Beboere i Trekantområdet får fremover kortere vej til akut tandlægebehandling i weekender og på helligdage. Nu kommer der tandlægevagt i Kolding.

Tandpine kommer altid ubelejligt. Men sker det i en weekenden eller på en helligdag, så kan det virke helt uoverskueligt at skulle vente med behandling, til det bliver hverdag igen. Derfor søger mange syddanskere til tandlægevagten, som yder akut tandlægehjælp i weekender og helligdage.

I dag er der kun tandlægevagt i Esbjerg og Odense, og det kan give lang transport, hvis man bor Trekantområdet. Derfor vil Region Syddanmark udvide den syddanske tandlægevagt, så det fremover også bliver muligt at få akut tandlægehjælp uden for normal behandlingstid på en klinik i Kolding.

I Sønderjylland kommer der en afdeling i Sønderborg, oplyser Region Syddanmark.

Sagen blev behandlet i Udvalget for det nære sundhedsvæsen, og udvidelsen af tandlægevagten skal endeligt godkendes i regionsrådet i begyndelsen af 2020.

Tandlægevagten i Kolding kommer til at ligge på Sygehus Lillebælt i Kolding. Det sker i starten af 2020.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 07 December 2019

Pas på til julefrokost

Pas på til julefrokosten, advarer forsikringsselskab. Se her, hvad forsikringen kan dække.

En julefrokost handler ofte om snaps, halsbrækkende dansetrin og festlige udskejelser, og vi kender vel alle en, som er vågnet op med nogle skrammer dagen derpå. Som udgangspunkt kan du være ganske rolig, for du vil normalvis være dækket af din arbejdsgivers forsikring, men der har dog været tilfælde med undtagelser, oplyser Alm. Brand.

Djævlen ligger gemt i detaljerne

- Hvis du er inviteret til julefrokost på dit arbejde, så dækker din arbejdsgivers forsikring, men der er dog stadig forbehold. Vi har set flere afgørelser, hvor arbejdsgivers forsikring ikke dækker. Der skal kunne peges på forhold ved arbejdet som årsag til en skade, og her kan djævlen godt ligge gemt i detaljen, fortæller skadedirektør i Alm. Brand Brian Wahl Olsen i en pressemeddelelse.

Hvor langt kan du gå?

Knuser du brillerne i en dans eller spilder du rødvin på chefens kjole, så dækker arbejdsgivers forsikring. Det gør sig også gældende, hvis du brækker benet i en dans – og dog. Østre landsret har tidligere underkendt erstatning til en kvinde, som besvimede under en julefrokost og fik ødelagt sin menisk. Østre Landsret vurderede, at skaden var sket, inden hun ramte jorden, og derfor ikke en arbejdsskade.

Stop i tide

Vær opmærksom på at forsikringen slutter på samme tid som festen. Hvis du ikke har fået nok, og du lige vil have den sidste dans på den nærliggende beverding, så skal du være ekstra påpasselig.

- Jeg tror, de fleste har prøvet, at man lige vil ud og have den sidste, men det er her, du skal tænke dig ekstra om. Så snart du har forladt festen, så kan uheldet ikke karakteriseres som en arbejdsskade, slutter Brian Wahl Olsen.

Udgivet i Syddanmark
Lørdag, 07 December 2019

Idrætstalenter søger mod Kolding

Eliteidrætten i Kolding er inde i en flot udvikling, hvor flere klubber begynder at blande sig på højt nationalt seniorniveau.

Den flotte udvikling gør sig ligeledes gældende på ungdomsniveau og Kolding er efterhånden et attraktivt sted at søge mod for idrætstalenter. Blandet andet er der fra januar fem idrætstalenter boende i kommunens nyligt etablerede botilbud, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Succeserne for talent- og eliteidrætten i Kolding har det seneste år være mange. Kolding IF Fodbold rykkede i sommers op i landets næstbedste seniorfodboldrække, ligesom ungdomsafdelingen i foråret fik en historisk licenstildeling med adgang til U17 og U19 divisionen.

Kolding Badminton Klub rykkede op i landets næstbedste række med klubbens førstehold til stor gavn for ungseniormiljøet i klubben, og KIF Håndbold er tilbage i de bedste ungdomsrækker på drengesiden.

Også i individuelle idrætter som brydning og karate er Kolding godt med. KIF Brydning har to kæmpere med på U23-landsholdet, mens Kaizen Karate Do netop har fået en nordisk mester.

Sammenholdt med det fortsat flotte talentudviklingsarbejde i pigefodbold, Kolding Q, og bowling, BK Trekanten KIF, er Kolding efterhånden et attraktivt sted at søge hen for unge idrætsudøvere i en lang række idrætsgrene.

- Stærke klubmiljøer er altafgørende for, at unge idrætsudøvere fra Kolding Kommune kan udvikle sig til nationalt seniorniveau, og det store engagement og arbejde der bliver lagt i klubberne i disse år er imponerende, fortæller elitekoordinator i Kolding Kommune, Bjarne Foged Henriksen, og fortsætter:

- Som Team Danmark elitekommune er det vores opgave, at skabe rammerne for at klubberne kan drive sund talentudvikling. Vi arbejder meget for, at man som ung udøver kan færdiggøre sin uddannelse samtidig med sportskarrieren, og har over de seneste år rykket meget på denne front, siger han.

Indsatsen omkring de unge talenter, som står på spring til at tage springet til seniorniveau, er øget markant det seneste år. Ansættelsen af Lene Terp, tidligere talentchef på pigesiden i DBU, som sports- og uddannelseskoordinator, samt etableringen af Talenternes Hus med bomulighed for talenter er bare nogle af de nye initiativer. Desuden har IBC og Munkensdam Gymnasium fra august oprettet sportsklasser, hvor udøvere fra flere idrætsgrene er samlet. Og de nye initiativer begynder så småt at bære frugt.

Talenter samlet under ét tag

I november 2018 blev det besluttet i Talentrådet for idræt, at Kolding Kommune fra august 2019 skulle huse idræts- og musiktalenter i samarbejde med Metropolis by the marina. Fire måneder efter opstart er tre idrætstalenter bosiddende i tilbuddet og flere er på vej til januar.

En af dem er 17-årige Maria Møller, som til dagligt går i sportsklassen på Munkensdam Gymnasium og spiller badminton i Kolding Badminton Klub. Hun har det seneste halve år pendlet til skole og træning fra Fredericia.

- Jeg har en cykel, som står ved enten ketchercenteret, banegården eller skolen. Det er lidt af et cykelpuslespil, at få den til at stå det rigtige sted, fortæller hun.

- Jeg bliver ofte i Kolding efter skole indtil jeg skal træne. Her sidder jeg enten med en veninde på biblioteket, tager i hallen eller på hyggetur i Kolding. Det har også resulteret i, at jeg bor i en kuffert og kun er hjemme til aftensmad en gang om ugen. Det er et fedt liv, men det trækker tænder ud, fortsætter hun.

Til januar flytter Maria ind i Kolding Kommunes botilbud for idrætstalenter, og hun ser frem til specielt to ting som vil lette hendes hverdag.

- At jeg er tæt ved skole og træningscenteret mindsker transporten en hel del. Jeg vil skyde på, at jeg bruger 2 timer på transport dagligt. Tirsdag og torsdag træner jeg til 22:30, og tager derefter hjem, for kun at sove 6,5 time inden jeg skal til Kolding igen. Så søvnen er også en stor faktor, fortæller hun.

At flytte til en ny by kan måske være en smule nervepirrende, men 18-årige Patrick Hedegaard fortæller at han oplevede miljøskiftet som lettere end forventet, da han i sommers flyttede til byen fra Hobro.

- Det har været over alle forventninger, at flytte til Kolding, hvor jeg ikke kendte nogle i forvejen. Det har været en kæmpe gave, at så mange på fodboldholdet går på IBC. De var gode til, at tage imod mig i starten, og allerede første dag var der et par spillere, som kom og fulgtes med mig ind på skolen. Så det har bare været perfekt lige fra starten. De har også været gode til de første par uger, at vise mig rundt i byen, fortæller Patrick.

At skabe et fællesskab blandt udøverne i botilbuddet og på uddannelsesinstitutionerne er noget af det man forsøge at skabe med de mange nye initiativer. Sports- og uddannelseskoordinator, Lene Terp, fortæller, at det som ungt talent, med alle de fravalg der medfølger, kan være rart at danne relationer til andre, som er i samme båd.

Botilbuddet giver nye muligheder for klubberne i Kolding, og kan være med til at løfte talentudviklingen til et nyt niveau.

- At vi kan fastholde talenter, som måske havde benyttet en lignende mulighed et andet sted, og samtidig tiltrække dygtige og ambitiøse udøvere, som kan løfte træningsmiljøerne yderligere, er et stort skridt i den rigtige retning. Samtidig gør tilbuddet det muligt, at have en mere sammenhængende hverdag, som vi ved er afgørende når vi snakker dual career, fortæller elitekoordinator Bjarne Foged Henriksen.

Udgivet i Sport
Lørdag, 07 December 2019

Würth vinder Handicappris

Würth modtog tirsdag Handicapprisen, der uddeles af Handicaprådet i Kolding Kommune.

Kørestolsbruger Søren Thune, der er ansat hos Würth, indstillede sin arbejdsplads til at modtage årets Handicappris for deres mangeårige indsats med at rumme borgere med fysisk eller psykisk handicap. Tidligere i denne uge blev det så offentliggjort, at netop Würth modtager Handicaprådets Handicappris 2019.

-Vi har respekt for alle mennesker

Würth var mødt talstærkt op i rådhussalen på Kolding Rådhus, da de modtog prisen. HR-chef, Karen Lebahn Bentzen, er glad og stolt over, at Würth vandt prisen.

- Würth Danmark A/S vil gerne tage ansvar for, at der er plads til og respekt for alle mennesker – også mennesker med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Vi har medarbejdere, der har fået enten et fysisk eller psykisk problem efter ansættelsen, men for at fastholde disse medarbejdere, vil vi gerne vise hensyn, hvor det kan forenes med jobbet. Enten at lave en aftale om nedsat tid eller anden jobfunktion, siger Karen Lebahn Bentzen og fortsætter:

- Vi har ligeledes et godt samarbejde med Kolding Kommune om at hjælpe personer, der skal vende tilbage til arbejde efter et længere varende sygeforløb og skal ud i praktikforløb. Disse praktikforløb er i helt almindelige jobfunktioner ud fra den enkles kvalifikationer.

En lokal ildsjæl

Handicapprisen gives hvert år til en lokal ildsjæl, der har ydet en særlig indsats på handicapområdet; en lokal virksomhed, som har fokuseret på potentialet hos mennesker med handicap; en lokal forening, som har arbejdet aktivt for personer med handicap; eller et lokalt byggeri, hvor man ud over de lovgivningsmæssige krav om tilgængelighed især har medtænkt problemløsninger for personer med handicap.

Formanden for Handicaprådet i Kolding Kommune, John Arne Sørensen, begrunder deres valg af netop Würth.

- I sit arbejde lægger Handicaprådet meget stor vægt på, at personer med handicap kan få en så normal tilværelse som muligt. Dette indebærer blandt andet en meningsfuld beskæftigelse. Derfor faldt vores valg i år på Würth, der igennem flere år har skabt mulighed for dette, siger John Arne Sørensen.

Der var blevet indstillet i alt 7 til at modtage handicapprisen 2019.

Sidste år modtog Super Brugsen i Bramdrupdam Handicapprisen 2018, fordi de altid giver sig tid til mennesker med et udviklingshandicap og fysiske handicap.

Udgivet i Kolding