Artikel filtreret på dato: Fredag, 06 December 2019

Fredag, 06 December 2019

Kolding Light Festival i fuld gang

Lysfestivalen kører nu på sin anden dag.

Kolding Light Festival er i fuld gang. Festivalen åbnede torsdag klokken 17 og fredag aften er der atter lys over Kolding - blandt andet omkring havnen og naturligvis i midtbyen.

Kolding Light Festival slutter lørdag aften med fyrværkeri.

Se billeder fra havneområdet, Kolding Åpark og ved Syddansk Universitet nedenunder...

Udgivet i Kolding

Der er gjort status på den opbremsning i Kolding Kommune, der blev sat i værk op til sommer.

Efter den opbremsningen og sidenhen den voldsomme sparerunde i Kolding Kommune har tilsyneladende allerede gjort underværker. I hvert fald er det den melding, der kommer fra Kolding Kommune.

Der blev bremset op i kommunens økonomi før sommerferien og det ser således ud til at virke.

Aktuelt er der udsigt til et samlet underskud på driften på 16,5 millioner kroner for 2019. Før politikerne indførte ansættelses-, indkøbs- og projektstop op til sommerferien, var der udsigt til et underskud op i nærheden af de 100 millioner kroner. Opbremsningen har ikke kun den virkning, at underskuddet bliver mindre - det mindsker også risikoen for at skulle aflevere penge til staten, oplyser Kolding Kommune.

Opbremsningen er de reelle tal for regnskabet i 2019. Uden opbremsningen i 2019 havde udgangspunktet for 2020 set værre ud. Derfor er de igangsatte besparelser for næste år stadig nødvendige for at budgettet ikke skrider igen.

- For at sikre kommunens fremtidige udvikling, er det godt opbremsningen har virket – og vi kan se på fakta, at vi stadig har et højt serviceniveau på en række områder. Men selv om vi er nået langt med opbremsningen, er vi nødt til at fastholde fokus i 2020. For opbremsningen betyder jo blot, at underskuddet er blevet væsentligt mindre, og ikke at vi nu kan bruge løs de næste år, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V) i pressemeddelelsen.

Skal undgå dummebøder

Alle landets kommuner aftaler hvert år med staten, hvor mange penge der samlet må bruges på service til borgerne i alt i de 98 kommuner (serviceudgiftsrammen). På landsplan forventes kommunernes udgifter til service også at overskride de aftalte rammer, hvilket vil udløse såkaldte dummebøder fra staten.

- Den del af dummebøden, der rammer alle 98 kommuner kan vi ikke gøre meget ved – men de 16,5 millioner kroner, som vi selv er skyld i, kan vi handle på, siger borgmesteren og fortsætter:

- Vi har formået at nedbringe underskuddet til driften markant allerede. Jo mindre vores eget underskud er, jo mindre skal vi betale i individuel dummebøde til staten. Hver gang vi nedbringer underskuddet med en mio. kr., slipper vi for en dummebøde på 600.000 kr. – og det er vel at mærke penge, som vi intet får ud af, fortæller Jørn Pedersen, der glæder sig over, at underskuddet er reduceret væsentligt og måske helt kan undgås.

Alle seks partier i byrådet stod bag opbremsningen, men ikke alle delelementer i den endelige opbremsning havde alle seks partiers opbakning.

Udgivet i Politik