Artikel filtreret på dato: Mandag, 02 December 2019

SF vil rulle lov om peberspray tilbage. Peberspray bruges ikke til selvforsvar.

I Syd- og Sønderjylland har peberspray ikke været brugt som forsvar i en eneste sag om hjemmerøveri. SF’s retsordfører Karina Lorentzen vil have loven rullet tilbage, oplyser hun i en pressemeddelelse.

Da loven om at have peberspray i eget hjem blev indført, var et af argumenterne, at borgerne kunne beskytte sig mod hjemmerøverier. Men ifølge DR er de ikke en eneste gang blevet brugt som forsvar i de 11 hjemmerøverier, der har været i Sydøstjyllands Politikreds og de otte, der har været i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Til gengæld har politiet truffet dem ulovligt i 1.500 sager på landsplan. Det får SF’s retsordfører til at kræve loven rullet tilbage.

- Jeg vil opfordre til at rullen loven om pebersprays tilbage uanset hvad evalueringen viser. Nu kan vi se, at højrefløjens argumenter for at tillade peberspray var fup, for de er aldrig blevet brugt til at forsvare sig mod hjemmerøvere, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen.

- Problemet er, at når vi bevæbner befolkningen med pebersprays, risikerer vi også at bevæbne kriminelle, der bruger dem til kriminalitet. Vi ser allerede, at de er brugt mod folk selv i en række tilfælde, og det synes jeg er stærkt problematisk. Samtidig tror jeg også, at når noget er delvist lovligt, appellerer det til, at folk bare anskaffer sig en og medbringer dem ulovligt andre steder. Derfor skal de væk fra gaden.

Politiforbundet mener, at politiet møder dem oftere end tidligere i ulovlig sammenhæng.

Udgivet i Syddanmark

En mand fra Christiansfeld skal fem år i fængsel.

En 40-årig mand fra Christiansfeld er mandag ved Retten i Kolding blevet kendt skyldig i at have været i besiddelse af en skarpladt revolver, fem rifler, 270 gram sprængstof og over 500 styk ammunition. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden har siddet varetægtsfængslet siden den 9. juni i år, hvor politiet dagen inden havde ransaget hans bopæl på baggrund af et tip fra en borger. Sagen blev mandag behandlet som en tilståelsessag.

- Den 40-årige har fra starten erkendt sig skyldig i besiddelsen. Han beskrev sig selv som våbensamler, dog bevidst om at han ingen tilladelse havde og at våben og sprængstof var anskaffet illegalt. Han forklarede også, at han havde prøveskudt revolveren i sin have, og ved en enkelt lejlighed også havde forsøgt at sprænge en del af sprængstoffet i haven, fortæller anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi.

Ved undersøgelsen af de fundne 270 gram sprængstof kunne det konkluderes, at det krævede en sikkerhedsafstand på over 300 meter i det fri, hvis det blev bragt til sprængning.

Anklager Tobias Engby forklarer:

- Det særlige i denne sag var, at tiltalte på ingen måde havde tilknytning til det kriminelle miljø, og at der ikke var andre ting, der pegede på, at våben og sprængstof skulle anvendes udover ved den lejlighed, den 40-årige selv havde forklaret om.

Retten fandt, at alle våben var besiddet under særligt skærpende omstændigheder, og at sprængstoffet var af særdeles farlig karakter og egnet til at forvolde betydelig skade. Straffen blev udmålt til fem års ubetinget fængsel og den 40-årige mand blev varetægtsfængslet efter dom, indtil afsoningen kan påbegyndes.

Manden modtog dommen og protesterede ikke over den fortsatte fængsling.

Udgivet i Christiansfeld

Der var generalforsamling i KIF Tennis. Her blev der udnævnt en æresmedlem.

KIF Tennis har afholdt generalforsamling, hvor der var et pænt fremmøde.

Mangeårigt medlem og tidligere hovedkasserer Niels-Erik Knudsen blev udnævnt til æresmedlem af foreningen.

Tennisklubben kunne endnu engang notere fremgang i antallet af medlemmer. Nu er der mere end 230 medlemmer.

Klubbens aktiviteter spænder bredt fra motionisttræning, junior og familie-hold til 60+ frisk og Erhvervsklub-tennis.

Der var genvalg til bestyrelsen og formand Per Thestrup fortsætter ligeledes i den kommende periode.

Efter spisning og generalforsamling sluttede aftenen med foredraget: "Tillykke med min sygdom" med Jesper Outzen.

Udgivet i Kolding