Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 10 December 2019

Tirsdag, 10 December 2019

-Man kan kun undre sig

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, Vonsild, 6000 Kolding.

Forleden dag gik jeg en tur ned til min gamle arbejdsplads Falck i Trindholmsgade i Kolding. Det er meget tæt på Kolding å. Her har man nu bygget et kæmpe kontorhus.

Jeg tror, at man total har glemt, at det område altid står under vand ved storme, ja vandet har ofte stået helt inde i gården ved Falck-stationen.

Det bliver formentlig, en dyr forsikring på det byggeri. Ikke nok med det  - det er heller ikke noget smukt syn, når jeg tænker tilbage. Det var et meget yndet sted, at komme med både og kajakker op af Kolding å. Nu er diverse broer så lave, at der ikke kan komme nogen både under de lave broer. Kajakkerne kan passerer endnu, men hvor længe.

De kæmpe byggerier der foregår nu, har man næsten bygget helt ud på vejbanen, og gjort det fuldstændigt umuligt, at udvide vejen - ved en eventuelt ombygning af vejnettet nede ved det store kryds i Østerbrogade /Sdr. Havnegade.

Udgivet i Læserbreve

Kommunens økonomiske opbremsning ser ud til at virke.

Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen (V), glæder sig over, at det er lykkedes for kommunen allerede på nuværende tidspunkt at nedbringe underskuddet på driften markant:

- Og jo mindre vores eget underskud er, jo mindre skal vi betale i dummebøde til staten. Hver gang vi nedbringer underskuddet med en mio. kroner slipper vi for en dummebøde på 600.000 kroner, forklarer Jørn Pedersen i en pressemeddelelse, som kommunen har sendt ud.

Dummebøder kaldes den afgift der skal betales til staten, når kommuner overskrider driftsudgifterne i forhold til den beløbsramme, der er aftalt mellem staten og Kommunernes Landsforening.

Borgmesteren siger videre i pressemeddelelsen, at opbremsningen i Kolding Kommunes økonomi, som begyndte før sommerferien, nu ser ud til at virke. Opskriften har været indkøbs- og projektstop:

- Uden opbremsningen i 2019 havde udgangspunktet for 2020 set værre ud. Derfor er de igangsatte besparelser for næste år stadig nødvendige for at budgettet ikke skrider igen, siger han.

Jørn Pedersen siger videre, trods besparelserne kan ses på fakta, at Kolding stadig har et højt serviceniveau på en række områder:

- Men selv om vi er nået langt med opbremsningen, er vi nødt til at fastholde fokus i 2020. Det betyder, at vi ikke bare kan bruge løs de næste år, forklarer han videre.

Alle seks partier i byrådet står bag opbremsningen i økonomien, men ikke alle delelementer i den endelige opbremsning har alle partiers opbakning, hedder det pressemeddelelsen fra kommunen.

Udgivet i Politik
Tirsdag, 10 December 2019

Slipper nok med skrækken

De lokale biblioteker slipper formentlig med skrækken.

Der spares i øjeblikket helt vild på Kolding Kommunes aktiviteter. I den forbindelse har politikerne krævet store besparelser på bibliotekerne. Og det har skabt frygt for lukning af de lokale biblioteker. Deriblandt også bibliotekerne i Vamdrup og Lunderskov, skriver netavisen Sebro Press.

Men nu ser det ud til, at de lokale biblioteker i denne omgang slipper med skrækken. Biblioteksledelsen har nemlig meldt ud, at de nuværende åbningstider, både for hovedbiblioteket i Kolding og lokal-bibliotekerne i Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld, kan bevares.

Dog slippes der ikke for forandringer og omlægninger. Ud fra sagsbehandlingen i kommunens Kulturudvalg kan læses, at sparekravene vil medføre færre medarbejdere. Det betyder for lokal-bibliotekerne, at åbningstiderne for bibliotekerne i Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld fremover vil blive lagt på forskellige ugedage, således at samme personale kan bruges.

Derover vil brugerne komme til at opleve, at bibliotekerne ikke i samme omfang som tidligere deltager i eller udvikler aktiviteter, og fra 2022 vil det blive nødvendigt at skære markant i bibliotekernes tilbud til folkeskolerne.

Udgivet i Vamdrup