Artikel filtreret på dato: Onsdag, 06 November 2019

Kolding-virksomheden Nowocoat Industrial A/S er bogstavelig talt gået fra ingenting i omsætning til 100 millioner kroner på fem år. -Det er helt efter planen og vi vil vækste meget mere de kommende år, siger bestyrelsesformand, Nina Reinert.

Farve- og lakfabrikken Nowocoat på Stålvej i Kolding runder i år en milepæl i regnskabet, når de passerer en årsomsætning på 100 millioner kroner. Bag fabrikken står familien Reinert, som for fem år siden solgte hovedparten af deres aktiviteter fra. Derefter stod de tilbage med passion, vilje, kapital og et CVR-nummer. Det ville de investere i at opbygge en drømmevirksomhed.

- Vi ville bygge en virksomhed med de bedste medarbejdere fra branchen og den bedste teknologi. Vi ville skabe en virksomhed, hvor kundernes behov for coating var omdrejningspunktet for alle vores aktiviteter. Innovation, vækst og fleksibel service skulle være vores DNA. Det har vi investeret massivt i, siger Nina Reinert i en pressemeddelelse.

Hun er bestyrelsesformand i selskabet.

Nina Reinert er meget tilfreds med, at gevinsten ved den strategi nu kan ses på omsætningen.

- Vi er glade for, at det lykkedes. Det bekræfter, at vores strategi er den rigtige, og vi forventer at vækste meget mere i de kommende år.

Strategien bygger på investeringer og vækst

I 2018 indviede Nowocoat den 10.000 kvadratmeter store fabrik på Stålvej i Kolding med state-of-the-art produktions- og udviklingsfaciliteter. Kapaciteten i produktionen er langt fra fuldt udnyttet endnu – men der er også gode vækstmuligheder inden for funktionel coating, vurderer virksomhedens administrerende direktør, Ole E. Jensen:

- Vi udvikler hele tiden nye produkter med henblik på at optimere vores kunders produktion og forretning. Der er kommet mere fokus på miljøvenlige løsninger, og det øger behovet for funktionel coating. Vi har en enestående mulighed for at tilpasse vores produkter til vores kunders behov og produktionsapparat. Vi har eksempelvis udviklet og leveret coating, der er nemmere at påføre og tørrer hurtigere. Det kan blive til rigtig mange penge på vores kunders bundlinje, og det gør os til en meget attraktiv samarbejdspartner på markedet.

Udover produktionsfaciliteterne og laboratoriet, så bygger den fleksible og agile tilgang til markedet også på dygtige medarbejdere:

- Vi har sammensat ”landsholdet” til alle pladser inden for farve og lak. Lige fra blanderiet til laboratoriet, regnskabsafdeling og salgsafdelingen. Vi begyndte med at være ca. 10 medarbejdere, og i dag er vi ca. 35 – og vi ansætter stadig kun de bedste af de bedste i branchen. Det giver os en knowhow og innovationsevne, som er helt unik i branchen, fortæller Ole E. Jensen og fortsætter:

- Det er sjældent set der er et patent på en maling men vi har allerede udviklet flere patenterede produkter, som eksempelvis Coolingpaint, hvor vi lige har fået udstedt et patent i USA der løber til 2037, der reflekterer varmen og dermed både reducerer den globale temperaturstigning og den enkelte bygnings behov for køling, der som bekendt er en energikrævende proces. Coolingpaint er udviklet til både træ, facader og tage, og der findes ingen tilsvarende coatings på markedet. Derudover har vi også udviklet Danmarks første miljøgodkendte algefjerner.

Nowocoats produktion er desuden Iso-certificeret og miljøcertificeret, så kunderne kan være sikre på at få en ensartet og miljøvenlig løsning hver eneste gang.

Målet i 2025 er klar

Omsætningen på 100 millioner kroner er en milepæl for virksomheden, men både direktør og bestyrelse er enige om, at virksomheden skal vækste meget mere i de kommende år.

- Udefra set kan den hurtige vækst i Nowocoat måske se voldsom ud, men den sker ganske kontrolleret. Vi har haft en helt unik mulighed for at opbygge en moderne fabrik med en kapacitet, som passer til vores ambitioner. Langt hen ad vejen har vi de nøglemedarbejdere, vi har brug for – også selv om vi fortsætter væksten op mod de 300 mio. i de kommende år, siger Ole E. Jensen, som forventer at Nowocoat runder den milepæl i 2025.

Udover den organiske vækst, har Nowocoat i 2019 overtaget virksomheden Lurrell Industries A/S, der især er kendt for sin overfladebehandling til havemøbler og køkkenredskaber af træ.

Fakta

• Nowocoat Industrial A/S blev etableret i 2014.
• Virksomheden har hovedkontor og produktion i Kolding.
• Nowocoat eksporterer mere end halvdelen af sine produkter – primært til det nordeuropæiske marked og asien.
• På listen over kunder findes underleverandører til nogle af verdens førende møbelproducenter som bl.a. IKEA, Jysk, WallMart og K-Markt.
• Virksomheden har specialiseret sig i miljørigtige produkter til industriel påføring og kan som en af de få i branchen fremvise ISO-certificeringer på både produkter og processer.

• Fabrikken er på 10.000 m2 og har kapacitet til at producere op til 20 mio liter maling om året.
• Udover produktionsanlæg indeholder fabrikken i Kolding også uddannelses- og forskningsfaciliteter.
• Virksomheden har specialiseret sig i at fremstille effektive og miljørigtige produkter til industriel påføring.

Udgivet i Erhverv

Efter mange år som fast inventar på flere af de store danske teaterscener og i film og tv-serier, er skuespilleren Hans Henrik Voetmann en kending i det kunstneriske miljø.

Noget, der i høj grad præger liebhaverboligen på Amagerbro, som han og hustruen, skuespillerinden Christina Krøll, netop har sat til salg, skriver boligsitet Boliga.dk.

Den rigt dekorerede penthouselejlighed ligger på toppen af et nybyggeri fra 2014 og har en stor tagterrasse med en "suveræn udsigt ud over byens tage og Voldene ved Christianshavn", som ejendomsmægler Adam Schnack beskriver det i boligens salgsopstilling.

Indvendigt spreder de 190 kvadratmeter bolig sig over et stort køkken-alrum og tre værelser, som du kan købe - inklusiv yderligere tre altaner og elevator - for 12,5 millioner kroner.

Boliger på toppen af markedet

Udbudsprisen på skuespiller-veteranens lejlighed værdisætter hver kvadratmeter til lige omkring 65.700 kroner, og det gør boligen til den næst dyreste ejerlejlighed i postnummeret; 2300 København S.

Generelt ligger salgspriserne i området, der dækker Amager, på omkring 38.300 kroner pr. kvadratmeter, hvis man ser på, hvad ejerlejlighederne i gennemsnit er handlet til i årets første halve år. Det skriver Boliga.dk.

Men det er et af de områder i hovedstaden, hvor der engang imellem ryger nogle rigtig store handler over disken.

Som for eksempel den hidtil dyrest handlede ejerlejlighed i år: en penthouse med fem værelser på Islands Brygge, der blev solgt for 15 millioner kroner og en kvadratmeterpris på hele 81.000 kroner.

Udover sin tid på scenen på Det Kongelige Teater og Aarhus Teater er Hans Henrik Voetmann blandt andet kendt fra roller i publikumssucceser som Fasandræberne, Klassefesten 2 og tv-serierne Lærkevej og Nynne.

Udgivet i Kendte

Epicent, der blev grundlagt i Kolding i 1999, har fra 2014 til 2018 mere end firedoblet omsætningen og er netop for fjerde gang kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen.

Siden Epicent Public Relations A/S søsatte en ekspansiv kommerciel strategi, er omsætningen mere end firedoblet fra 2014 til 2018. Ifølge bureauet bunder væksten i en kombination af tilfredse kunder og en aktiv salgsstrategi.

– Den positive udvikling skyldes dels anbefalinger fra tilfredse nuværende kunder, dels vores salgsteams fokus på selv at identificere og opsøge virksomheder, som kan få stor værdi af omtale i redaktionelle medier, eller som har behov for hjælp til at forebygge og håndtere shitstorms, mener Christian Fink, CEO og kontaktdirektør hos Epicent, der specialiserer sig i presseopgaver og krisekommunikation.

Fra generalister til specialister

Siden bureauet i 1999 blev grundlagt i Kolding, har Epicent også åbnet kontorer i Aarhus, Aalborg og København, og virksomheden har i dag omkring 20 ansatte. Samtidig med væksten har bureauet indsnævret sit fokus til journalistik og redaktionelle medier.

– I starten hjalp vi kunderne med de fleste former for skriftlig kommunikation. Men vi fandt hurtigt ud af, at vi kan levere markant størst værdi til kunderne, når det gælder presseopgaver. At opnå positiv redaktionel omtale er en noget overset disciplin hos de fleste virksomheder, både store og små, så her findes et kæmpe potentiale. Det gælder på tværs af alle medieplatforme, både tv, radio, trykte medier og online, og hvad enten man ønsker omtale i brede massemedier eller i tekniske fagmedier inden for eksempelvis industri, byggeri eller logistik, siger Christian Fink i en pressemeddelelse.

Epicent har i dag flere hundrede kunder, der spænder fra iværksættere til nogle af landets største kæder og mest velkendte brands.

– Bredden i vores kundekreds viser, at de fleste firmaer har gode historier at fortælle, uanset hvor stor eller lille virksomheden er, uanset hvilken branche man tilhører, og uanset om man henvender sig til private forbrugere eller en snæver, professionel målgruppe, fastslår direktøren.

Epicent Public Relations A/S har omkring 20 ansatte i Kolding, Aarhus, Aalborg og København, som primært varetager presseopgaver og krisekommunikation.

Udgivet i Erhverv

Trille Nikolajsen (V) og Elvis Comic (S) besøgte Folkekøkkenet i Kolding forud for 2. behandling af budgettet i kommunen.

Torsdag 31. oktober behandlede Kolding Byråd, 2. behandling af budget 2020. Et budget, der har været omtalt meget i medierne og som er udfordrende. Der skulle spares mange penge, rigtig mange penge.

På socialområderne har Trille Nikolajsen (V) og Elvis Comic (S) været forhandlere på vegne af forligspartier som er V, DF, R og S.

Der skulle tages hårde beslutninger. Mange kompromiser skulle landes og man skulle finde ud af, hvad den rette beslutning egentligt var.

Elvis Comic (S) siger i en pressemeddelelse:

- Det har været et hårdt forløb og det har været stærkt presset område, på socialområdet. Jeg har kæmpet den Socialdemokratiske sag gennem hele forløbet og derfor har det været vigtigt for mig, at ingen væresteder lukkes.

- Vi har haft fokus på, ikke kun at spare varme hænder, men også at spare på mursten og drift ved at flytte tilbud til andre lokaler eller lægge tilbud sammen. Vi ved det giver udfordringer hos de borgere som bliver berørte.” og Trille Nikolajsen (V) fortsætter: ”Der skal nedsættes en arbejdsgruppe som består af repræsentanter bl.a. medarbejdere og brugere fra de to væresteder. De skal sammen finde en løsning med fokus på, hvad der giver mening for brugerne af det nye værested, fortæller Trille Nikolajsen (V).

For Elvis Comic (S) har det været vigtigt, at både Regnbuen og Folkekøkkenet fortsat er et tilbud for de socialt udsatte:

- Jeg har været særlig optaget af, at man kommer til at inddrage brugerne af væresteder til fælles løsninger. Det er det der gavner allermest, siger Elvis Comic (S) og fortsætter:

- Jeg glæder mig, til at følge udviklingen tæt og samtidig glæder mig til at høre, hvad brugerne får ud af det. Nogle er mere skeptiske end andre. Men der er en generel positiv stemning også fra ledelsen i Folkekøkkenet, som vi besøgte torsdag forud for 2. behandling af budget 2020.

Udgivet i Politik