Artikel filtreret på dato: Fredag, 29 November 2019

Der gik ild i taget på Kolding Storcenter.

Kolding Storcenter var fredag aften proppet med mennesker i forbindelse med Black Friday.

Men aftenen blev forstyrret af en tagbrand på storcentret. Der gik ild i taget omkring området ved bistroen.

Trekantbrand station Kolding var hurtigt på stedet og fik hurtigt slukket ilden.

I følge Trekantbrand opstod branden på grund af noget affyret fyrværkeri.

Se videoen og billederne nedenunder...

Udgivet i 112

Spilkæden kaster håndklædet i ringen og lukker alle butikker i Danmark - herunder også i Kolding.

Spilkæden Gamestop er snart fortid. Kæden har nemlig fyret alle 187 medarbejdere i Danmark og alle butikker i Danmark lukkes ned, skriver Ekstra Bladet.

Det sker også i Kolding - efter planen i september 2020. Gamestop har en butik i Kolding Storcenter.

- Baggrunden for lukningen er et ønske om at optimere Gamestops globale virksomhed og at ophøre med al aktivitet i Danmark senest pr. 28. februar 2021 grundet økonomisk underskud de seneste fem år, skrev selskabets irske direktør, Michael Van den Berg, allerede 7. oktober blandt andet i den lovpligtige orientering, som firmaet skal give ved en kollektiv afskedigelse. Det kan læses i de interne papirer, som Ekstra Bladet har fået adgang til.

Fagforeningen HK Handel bekræfter over for avisen, at Gamestop lukker i Danmark. Firmaets forslag til en fratrædelsesaftale med medarbejderne indeholder i følge Ekstra Bladet nogle krav om fuld og endelig fraskrivelse af deres rettigheder:

- Vi vil fraråde dem at skrive under på, hvis de ikke har søgt rådgivning i deres fagforening først, siger faglig chef Stephan Agger til Ekstra Bladet.

Gamestop varsler også lukninger af nogle butikker i blandt andet Sverige og Norge.

Udgivet i Erhverv
Fredag, 29 November 2019

UngeKultur, der dur...

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), næstformand kulturudvalget, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Kolding er kultur. Kolding er studieby. Men vi har et kæmpe potentiale i at få endnu mere fokus på kultur for unge - både sammen med de etablerede kulturtilbud og dén kultur de selv skaber, så vi får endnu flere unge til at vælge Kolding og gerne blive boende. Vi har derfor sat UngeKultur på som ét af vores fire fokusområder i Kulturpolitikken.

Vi har netop afholdt workshop i Bygning 5 med en række unge, der skulle kickstarte arbejdet - naturligvis med pizza - vi er jo Slicetown. De unge kan, vil og gør. De gider bare ikke lige så meget bøvl, bureaukrati og benspænd - de vil bare igang. Og så gider de i øvrigt ikke lige kalde det kultur, da det lugter lidt gammelt.

Når de skal udpege kulturspots i Kolding er det fx grafittitunnellen, råværket, skaterbanen, biblioteksparken - og events som Kulturnatten, Stella Polaris, Hounted Castle og Lightfestivallen. Altså demokratiske mødesteder og fællesskaber end mursten.

Vi bør nu derfor også sætte 25% af kulturpuljen af til at satse på de unge og sætte handling og kroner bag ordene.

Udgivet i Læserbreve

Julen blev for alvor skudt i gang på Viaplay og TV3 for tre uger siden med Masterchef Jul. Her startede 12 dygtige og julefriske deltagere fra tidligere sæsoner med at imponere i køkkenet.

Igennem sæsonen har dommerne Jesper Koch, Thomas Castberg og Jakob Mielcke med hjælp af prominente gæstedommere - heriblandt Per Thøstesen, Francis Cardenau, Jesper Vollmer, Andreas Bagh og ”flæskekongen” Umut Sakarya - spist sig igennem alt fra traditionelle juleretter, franske jule-klassikere og grøntsagsbaseret julemad.

De dygtige og erfarne Masterchef-deltagere blev udsat for maksimalt pres fra første dag dørene til årets julesæson åbnede. Én efter én blev de sendt ud af det smukke julepyntede køkken.

Til sidst stod der i finaleprogrammet tre ekstremt dygtige amatørkokke tilbage: Klejnsmeden Danni Rask med de lette og enkle retter, blogger og dessert-entusiast Julia Olsen og sidst men ikke mindst driftleder Jason Valentin Christensen, der med sin eksperimenterende tilgang i køkkenet også har leveret den ene ret efter den anden til perfektion.

Efter en intens og tidspresset finale, hvor en overdådig nytårsmenu skulle kreeres, endte det med, at dessert-dronningen Julia Olsen med en teknisk dygtig og delikat nytårsdessert kunne hæve trofæet og kalde sig for vinder af Masterchef Jul 2019.

Udgivet i Kendte
Fredag, 29 November 2019

Tænk jer om

Læserbrev af Henry Clausen, formand for Kolding Ældreråd, Hvedemarken 69, 6000 Kolding.

Et enigt Teknik- og Klimaudvalg besluttede på deres møde den 21. oktober 2019, at udgiften til kommunens Flextur-ordning skal reduceres med 0,5 mio. kr. i budgetperioden 2020 til 2023. Yderligere besluttede et flertal, at udgiften til den kollektive trafik skal reduceres med 1,3 mio. kr. i 2022 og 2023.

Kolding Ældreråd vil gøre opmærksom på, at ændring i flextursordningen for centerbyerne finder vi meget uheldigt og det kan vi bestemt ikke anbefale.

Det er helt uacceptabelt, at der skæres i flexordningen, som i forslaget berører ca. 1.600 turer om året og derved rigtig mange brugere. Dette skal også ses ud fra, at der ikke i Lunderskov og Vamdrup er mulighed for busforbindelser til Kolding fra fredag aften til mandag morgen. Adgang til tog er ikke muligt for gangbesværede bl.a. på grund af trapper.

Ældrerådet anbefaler, at der kigges på optimering af ruterne. F.eks. reduceringen af rute 6 i aftentimerne kunne mindskes ved at bruge rute 7, som det sker på søn- og helligdage i dag.

Ældrerådet opfordre indtrængende Teknik- og Klimaudvalget til, at overveje om der ikke kan findes en anden måde, at finde finansieringen på. Kolding Byråd arbejder for en positiv udvikling, det kan ikke ske ved en afvikling af den offentlige transport.

Udgivet i Læserbreve

I årets Julegavekonvoj er det lykkes Ladies Circle 3 (LC3) Kolding at indsamle legetøj, tøj, spil og mange andre ting til indpakning af 423 gaver.

En stor andel af de i alt 9273 gaver, som Danmark bidrager med til konvojen, og pigerne i LC3 er meget stolte af bidraget.

- Vi har haft forskellige opsamlingssteder, hvor tingene til pakkerne kunne indleveres, og lokale firmaer har været med til at sponsorere indpakningspapir, gavebånd og fragten på 20 kr. pr. pakke, som det koster i vejafgift og transport. Vi er enormt stolte og overvældede over den massive opbakning vi har fået til projektet, fortæller tandlæge Pernille Stampe.

Det er både klubbens medlemmer og frivillige, som har forestået det store stykke arbejde at hente og sortere alt det donerede, hente tomme skotøjsæsker fra forretninger, lave kreative pakker og stå for det store arbejde med at pakke alle pakkerne ind i fint papir med sløjfe om.

- Red Office i Kolding (samarbejdspartner i Julegavekonvojen, red.) var blevet varskoet om en stor sending pakker til Julegavekonvojen, som ville blive indleveret en torsdag formiddag, men de blev alligevel noget overraskede over synet, da en kæmpe boogietrailer og to store biler fyldt med pakker trillede ind foran kontoret, siger projektleder ved Prime Cargo, Anita Nielsen, mens Anna-Luisa Alonso, Servicecenterchef hos Agri-Norcold fortsætter:

- Vi er helt høje på glæde over, at hver eneste gave giver et barn et lille glimt af glæde i julen. En glæde mange af os tager for givet.

Ladies Circle 3 Kolding takker for alle gaver, indpakningspapir, gavebånd og frivillige timer, der er lagt i projektet og ikke mindst sponsorerne til at dække transportomkostningerne: Home Hanne Fåborg, Home Lynggaard Hansen, Frøs Kolding, Danske Bank Kolding, Prime Cargo, Rema 1000 Industrivej Kolding, Føtex Helligkorsgade, Seest Huse og Round Table 16 Kolding.

I løbet af 2020 vil LC 3 Kolding igen være med til at støtte forskellige godgørende formål. Allerede i marts er klubben vært ved et arrangement for distriktets Ladies Circle klubber fra Fyn og Trekantsområdet med ca. 100 deltagere. LC 3 Kolding håber at kunne generere et overskud til et lokalt projekt, bl.a. ved at udlodde gavekurve, sponsoreret fra byens butikker, i et stort lotteri.

Udgivet i Kolding

Juletiden er over os, og traditionen tro slår Kolding Storcenter dørene op til et juletorv med et magisk twist, som gør oplevelsen spændende for hele familien.

I december måned kan du både møde julemanden, opleve et 4D-dukketeater med Prop og Berta, tænde kyssetræet og aktivere det fortryllende snevejr i julelandet, alt imens julegaverne ordnes og julefreden sænker sig.

Julen er hjerternes fest. Det mærker man i Kolding Storcenter, som i år har pyntet op til en højtid fuld af kærlighed. Der er masser af rendyrket julehygge i vente, når Kolding Storcenter igen i år byder indenfor til et juleprogram spækket med aktiviteter for hele familien. Programmet skydes i gang, når selveste julemanden lander i centeret lørdag den 30. november.

- Centeret er altid velbesøgt i juletiden, og vi er glade for, at vi også i år kan hjælpe vores kunder i julestemning, alt imens ét af julens helt store gøremål ordnes; julegaveindkøbene, siger Gitte Lindbo, centerchef i Kolding Storcenter, i en pressemeddelelse.

Julegaveindkøbene bliver ekstra spændende med årets julekampagne, der giver dig mulighed for at give en ekstra gave til en, du holder af. Når du handler i butikkerne i Kolding Storcenter, får du et gratis til-og-fra kort med mulighed for en gevinst på op til 1.000 kroner. De mange heldige vindere findes i januar.

Traditionel julestemning med et magisk og moderne twist

På Store Torv finder du det eventyrlige juleland, som ved første øjekast ligner en traditionel juleudstilling, som vi kender den med røde julehjerter, et 12 meter højt juletræ, mini-julebyer og en julekarrusel til de mindste. Men lad dig ikke narre. Når først du går på opdagelse i julelandskabet, vil du hurtigt opdage de mange moderne tiltag, som inviterer de besøgende til at lege med.

Tænd hinandens hjerter og hjerterne på kyssetræet med et enkelt kys under det store juletræ. Skab liv i minibyerne og pynt skærmene i skoven med dit personlige billede, når du bruger hashtagget #koldingstorcenter. Eller få opfyldt ønsket om en hvid jul og se sneen dale ved at sende en SMS med teksten SNE til 1272 og vær med til at sprede lidt ekstra julestemning.

Et juleprogram spækket med aktiviteter for hele familien

Julen skydes for alvor i gang, når selveste julemanden lander sin kane i Kolding Storcenter lørdag den 30. november kl. 14 ved indgang G, og alle barnlige sjæle er inviteret med til fest. Julemanden får følgeskab af de prisbelønnede gardere fra Vejen Garden, som vil spille julen ind med søde og velkendte juletoner.

Herefter kan du møde julemanden hver dag frem til jul, hvor han tager imod juleønsker og fortæller gode julehistorier. Som det eneste sted i landet kan børn og barnlige sjæle opleve Prop og Bertas jul, et spektakulært 4D-juledukketeater, som helt sikkert vil bringe julestemningen frem.

På Luciadag har du også muligheden for at være en del af Danmarks måske største Luciaoptog. Hop i dit fineste hvide tøj og bliv en del af det smukke Luciaoptog. Mød op på Store Torv fredag den 13. december kl. 17. Er du blandt de første 700, kvitteres der med en biografbillet.

Udgivet i Kolding