Artikel filtreret på dato: Onsdag, 27 November 2019

Bryske mænd skal også passe på sig selv.

EWII-koncernen holder øvelse med fokus på sikkerheden for deres teknikere og montører.

- Det kan jo godt være, der er nogen, der synes, det er lidt pinligt, siger servicetekniker Peter Damsgaard, og fortsætter:

- Men der er ikke ret mange af os, der ikke har en eller anden skavank.

Han står sammen med 50 af sine kolleger i gule veste med en grøn elastik i hånden, og skal lave øvelser, der kan styrke ryg og nakke. Selv om der er et par skæve smil over den uvante situation, er de fleste med på, hvorfor de står der.

EWIIs teknikere og montører arbejder i akavede stillinger, kravler i stiger, ned i udgravninger, op i lifte eller løfter tunge ting – og det kan kroppen ikke holde til i længden, hvis ikke, der er høj fokus på arbejdssikkerheden. Derfor holder EWII Koncernen sikkerhedsevent hele dagen, med indlæg fra chefkonsulent Anette Hoffmann fra Dansk Industri og fire forskellige stande, alle 50 mand skal besøge. Målet er at medarbejderne forebygger de gener, der kan opstå ved deres hårde fysiske arbejde.

Og det bliver taget godt imod hos medarbejderne. Ved håndsoprækning står det klart, at flere døjer med ondt i ryggen:

- Det er jo nok lidt en øjenåbner at afholde en event som det her. Jeg har selv ondt i ryggen, og skal træne hver dag, men det er ikke så meget, der egentlig skal til. Alle kan nok få de 5-10 minutter ind i hverdagen, og få trænet lidt, mener Peter Damsgaard.

Der er cirka 100 montører i alt i EWII Koncernen, fordelt på el, vand, varme , fiber og teknik.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Erhverv

Drop gavepapir og pak julegaverne ind i avispapir og skotøjsæsker. Sådan lyder et af budskaberne, når Redux – Affald og Genbrug på lørdag slår dørene op til deres julecontainer på Tombolapladsen.

Pakket ind som en stor julegave og med rød sløjfe på toppen bliver den seks meter lange julecontainer på Tombolapladsen i Kolding nem at få øje på.

Og det er også meningen, for Redux – Affald og Genbrug vil gerne invitere kommunens borgere ind til en snak om julens og nytårets affald, korrekt sortering og bæredygtig julegaveindpakning. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Gratis og bæredygtig julegaveindpakning

Hvert år køber vi metervis af almindeligt gavepapir og gavebånd, når årets julegaver skal pakkes ind. Desværre kan hverken gavepapiret eller gavebåndet genbruges pga. af store mængder farvestoffer og overfladebehandling. I stedet sendes det til forbrænding.

- Vi vil gerne vise borgerne, at der er andre og mere bæredygtige måder at pakke julegaver ind på. Vi har derfor fundet på tre anderledes indpakningsmuligheder, hvor det almindelige gavepapir er byttet ud med eksempelvis avispapir og skotøjsæsker, som efter juleaften kan sendes direkte til genanvendelse, fortæller Niels Kallesøe Sørensen, eventkoordinator i Redux – Affald og Genbrug.

Julecontaineren indrettes med arbejdsborde, indpakningsvejledninger og de genbrugsmaterialer, der skal til for at borgere gratis og med god samvittighed kan pakke deres julegaver ind.

Hvordan skal juledekorationen sorteres?

Selvom gavepapiret fylder en del i skraldespanden, så bliver der i julecontaineren også sat fokus på korrekt sortering af julens og nytårets øvrige affald.

For hvad stiller man for eksempel op med en defekt lyskæde? Hvordan sorteres en juledekoration? Eller hvordan bortskaffes fyrværkeri, der ikke blev skudt af nytårsaften? Gennem leg og dialog håber Redux – Affald og Genbrug at rykke lidt ved borgernes forståelse og lyst til at sortere endnu mere.

- Det kan være svært at gennemskue, hvordan de mange typer af affald skal sorteres. For at gøre det mere håndgribeligt har vi blandt andet lavet en sorteringsleg, hvor børn og voksne kan dyste om at blive Kolding Kommunes bedste og hurtigste til at sortere. Man kan også komme forbi og hente en vejledning til sortering af de mest almindelige affaldstyper i julen og nytåret, hvis man hellere vil det, slutter Niels Kallesøe Sørensen.

Lørdag den 30. november klokken 10 åbner julecontaineren på Tombolapladsen, Rendebanen 16. Den er åben for borgere hver weekend op til jul i butikkernes åbningstid.

I julecontaineren kan borgere:

• Gratis og bæredygtigt pakke deres julegaver ind. Alle indpakningsmaterialer er fundet på Kolding Nord Genbrugsplads.
• Få råd og vejledning til sortering af julens og nytårets affald.
• Deltage i en sorteringsleg og måske blive kåret som Kolding Kommunes bedste og hurtigste til at sortere affald.

Udgivet i Kolding

Nu kan du opleve "Gullaschbaronen", der er en satirisk kabaret.

Kolding Teaterforening får besøg, når ”Gullashbaronen” indtager Godset onsdag den 4. december i form af en satirisk kabaret.

Om forestillingen:

- Danmark fik en ny adel under 1. verdenskrig. Gullaschbaronerne tjente store summer på at lave gullasch til den tyske hær. Det var penge, som de nyrige ofte brugte til spekulation på børsen og til ekstravagante fester og store paladser. Formuer blev vundet og ligeså mange blev tabt. Mange gullaschbaroner gik fra at være konger over børsen den ene dag til at være bankerot den næste.

Forestillingen har blandt andet ladet sig inspirere af historier som den om tobaksfabrikanten og spekulanten, Olaf Biegler, der købte herregården Bangsbo ved Frederikshavn i 1918 og førte en yderst ekstravagant livsstil i et års tid for derefter at gå bankerot. om vekselereren, Svend Aage Andersen, også kaldet ”vekselerdrengen”, der bedrog sine kunder på Børsen for over 3 millioner (svarende til ca. 150 millioner kr. i dag) i 1915. Og ikke mindst om storkøbmanden og gullashbaronen, Harald Plum, hvis tvivlsomme spekulationer var hovedårsag til Den Danske Landmandsbanks famøse krak i 1922.

Historierne trækker tråde til nutiden, til finanskrisen i 2007-09 og skandalerne omkring Danske Bank (tidligere Den Danske Landmandsbank). Grådighed, anløbenhed, manglende moralsk kompas før og nu sættes i scene i forestillingen i en stram, skarp og musikalsk form.

Sangen ”Familieportrætter”, som Osvald Helmuth udødeliggjorde i ”Mestersangeren i Revyenberg” i 1952 går som en rød tråd igennem Gullaschbaronen. Blandt kabarettens andre sangnumre kan nævnes ”Så til Maxim vi går”, Frederik Jensens gullaschvise, Schiøler-Lincks ”Ih, hvor er det kommunalt” og Preben Uglebjergs ”Gyngerne og karrusellen”.

Rollerne som Gullaschbaronen og hans familie spilles af Hans Dueholm. Pianist er Allan Dahl Hansen.

"Gullaschbaronen" kan opleves på Godset i Kolding onsdag den 4. december klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Det sker...
Onsdag, 27 November 2019

Syng lyset ind og tænd et lys

Har du lyst til at synge og tænde et lys i den mørke tid, så deltag i lyskoret, der bevæger sig gennem Kolding midtby i forbindelse med Kolding Light Festival og Åbne Huse i Nicolai.

Torsdag den 5. december klokken 16.30 inviterer Nicolai Kultur i samarbejde med kirkekorene i Vonsild og Brændkjær alle byens borgere til at deltage i et lyskor, der går fra Kolding Bibliotek gennem Jernbanegade og videre til Aksel Torv for at slutte hos Nicolai ca. klokken 17.15, hvor der er en kop kaffe og en småkage til alle deltagerene.

Idéen med koret er at skabe lys og fællesskab i den mørke tid, og derfor opfordres alle deltagerer til at medbringe lys i alle mulige former og farver. Man kan deltage med en fakkel, en telefon, en pandelampe, et knæklys eller andre former for lyskilder.

Der bliver uddelt sangark ved Kolding Bibliotek og til alle, vi møder på vores vej, der har lyst til at synge julen og Kolding Light Festival ind.

Udgivet i Nicolai