Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 12 November 2019

Tirsdag, 12 November 2019

Ny Form ryster posen

Ny Form ryster posen med ’Nej tak-kampagne´ til fordel for havet.

I Ny Form butikkerne er det blevet et hit at gå ud ad døren med favnen fuld af varer fremfor at bære dem ud i plastikposer. Årsagen er en kampagne, der handler om at minimere forbruget af plastikposer til gavn for havmiljøet, oplyser Ny Form i en pressemeddelelse. Ny Form har hovedkontor i Kolding:

- Hver gang en kunde siger nej tak til en plastikpose, donerer Ny Form to kroner til opsætning af dispensere med røde havfaldsposer på de danske strande. Det er ren logik, fortæller Kurt E. Nielsen, indehaver af 29 Ny Form butikker og fem Outlets, som sælger sports- og fritidstøj og alle ligger placeret ved vandet.

- Jeg kan godt li’ at gøre tingene simple, og med et samlet forbrug på 450.000 plastikposer årligt og en udgift på op imod 900.000 kr. var dette et oplagt sted at sætte ind, siger Kurt E. Nielsen, der indtil nu har samlet i alt 150.000 kroner ind.

Fanø var først

Plastikprojektet startede på Fanø, hvor Ny Form i 2018 donerede 10.000 kroner til ’Ren Strand Fanø’, hvor Peter Michelsen og hans familie arbejder målrettet på at holde øens strande fri for havfald:

- Vi var vildt imponerede over deres indsats og ville gerne støtte op om ’Ren Strand Fanø’, da det også skaber værdi for os andre forretningsdrivende, at stranden er ren og pæn, siger Kurt og fortsætter:

- I år tog vi så næste skridt og spurgte, om vi måtte bruge ’Ren Strand Fanø’ i en kampagne, der gik på, at hver gang en kunde i Ny Form på Fanø takkede nej til en pose, så donerede vi to kroner til projektet. Siden påsken 2019 har vi samlet 10.000 kroner ind til ’Ren Strand Fanø’ via den ene butik. Det svarer til 5.000 plastikposer, som vi altså ikke har sendt ud ad døren.

Derfra var ideen skabt:

- Rygtet spredte sig hurtigt, kunderne ville rigtig gerne hjælpe, og efterhånden siger de selv, når de står ved kassen, at de gerne selv vil donere to kroner, hvorefter de går ud af butikken med varerne i hænderne og læsser dem direkte ind i bilen.

Ringe i vandet og nye ideer

I dag siger 8 ud af 10 kunder på Fanø nej tak til poser og i stedet doneres to kroner til ’Ren Strand Fanø’. Kampagnen er en win-win for alle, selvom Kurt dog skulle vænne sig til én ting:

- Det tog lidt tid at vænne mig til tanken om, at jeg mistede den reklameværdi der ligger i, at folk går rundt med poser med Ny Form logoet på. Men den tanke har jeg efterhånden sluppet. Nu ligger værdien i stedet i den opmærksomhed det giver, at kunderne går rundt med favnen fuld af varer, hvilket giver anledning til gode snakke og skaber en anden form for synlighed.

Op til sommerferien gik Kurt i gang med at brede kampagnen ud til de øvrige Ny Form butikker:

- Kunderne tager rigtig godt imod kampagnen, og vi forventer at kunne bidrage med et solidt beløb til flere dispensere med havfaldsposer rundt om ved de danske kyster.

Antiplastikposekampagnen har boostet kreativiteten hos den driftige forretningsmand:

- På Fanø har vi i samarbejde med ’Ren Strand Fanø’ etableret et aktivitetscenter, hvor havfaldet bliver brugt til fx at dekorere det lokale fitnesscenter. I efterårsferien har vi planer om ’Trash Art’, hvor Peter Michelsen går tur på standen med gæsterne og efterfølgende kreerer forskellige ting ud af de ting, de finder.

Kurt opfordrer andre butiksejere til også at tænke anderledes:

- Der er masser at gøre. Vi kan ikke redde verden, men vi kan gøre en forskel, der både har effekt og bidrager til oplysning. Det vigtige er dog ikke at sætte sig selv op på en piedestal, for så kan man hurtigt blive skudt ned.

Udgivet i Erhverv
Tirsdag, 12 November 2019

Borchs Gård lukket for parkering

Borchs Gård bliver en enkelt dag lukket for parkering.

Onsdag den 20. november lukkes Borchs Gård i Kolding midtby for færdsel og parkering i tidsrummet kl. 06-18, når parkeringspladsens brostensbelægning skal renoveres. Borgere, som har parkeret i Borchs Gård natten til den 20., bedes fjerne deres bil senest klokken 08 onsdag morgen, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Flere steder er fugerne mellem brostenene i Borchs Gård ret brede og dybe. Det øger risikoen for, at folk kan falde, vrikke om på foden eller ødelægge hælene på deres sko.

- Man kan sagtens køre på brostenene, men det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man kan komme til skade ved at gå på dem. Derfor renoverer vi nu belægningen ved at fylde fugerne op med stenmel, oplyser vejingeniør Erik Lønborg Birkelund fra Kolding Kommune.

- Fugning med stenmel er en billig løsning, som løser det akutte problem, indtil der på et senere tidspunkt kan laves en mere langsigtet renovering af pladsen.

Asfalt og træer

Asfalten i Borchs Gård er også i dårlig stand. Hvis vejret tillader det, vil kommunen forsøge at udbedre nogle af skaderne den 20. november.

- Asfaltarbejdet kan udføres uden at lukke Borchs Gård for parkering, så den opgave er lidt lettere at løse hen ad vejen. Men vejret kan blive er en udfordring. Hvis det regner eller bliver for koldt, kan vi kun lappe de værste huller, og så må resten af arbejdet vente til foråret, forklarer Erik Lønborg Birkelund.

Den 20. november bliver hovedparten af lindetræerne på p-pladsen også fældet og fjernet. En del af træerne er gået ud, og andre trives så dårligt, at der er risiko for nedfaldne grene og væltede træer.

Find en anden p-plads

Mens Borchs Gård er lukket, kan du finde et andet sted at parkere bilen på den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk. Her bliver hovedparten af p-pladserne konstant opdateret, så du kan se, hvor der er ledige pladser lige nu.

Udgivet i Kolding
Tirsdag, 12 November 2019

Nu kan du få burger uden kød

Nu giver Burger King danskerne muligheden for at vælge en rebelsk og kødfri variant af den ikoniske Whopper. Den længe ventede Rebel Whopper flyver allerede over disken i USA og Sverige, og fra 12. november fås den også i Danmark.

Det er ikke kun veganere og vegetarer, der undsiger sig kødet og sætter tænderne i kødfri alternativer. Danskerne vælger plantebaseret kost som aldrig før, og nu er turen også kommet til én af de mest ikoniske burgere i verden.

Den har været ventet længe, men nu lancerer Burger King endelig deres kødfri Rebel Whopper i Danmark. Den indeholder alt det, man kender fra den klassiske Whopper - frisk tomater, salat, mayonnaise, ketchup, sprøde pickles og løg serveret med en flammegrillet, men plantebaseret, bøf. Bøffen ligner, smager og har tekstur som kød, men er baseret på planter. Rebel Whopper er på menuen i alle 56 danske Burger King-restauranter fra den 12. november.

- Vi er sikre på, at Rebel Whopper er burgeren, mange danskere har ventet på, og at den falder i god smag hos vores gæster. Den giver det ultimative plantebaserede alternativ, kombineret med den ikoniske Whoppers smag og indhold. Vi glæder os til at lade Rebel Whopper tale for sig selv og se, om danskerne rent faktisk kan smage forskel, fortæller Daniel Schröder, nordisk marketingchef for Burger King, i en pressemeddelelse.

Burger King har allerede stor succes med de kødfri burgere i USA, hvor den er kendt under navnet Impossible Burger, og Sverige, hvor Rebel Whopper har været på menuen siden juni i år. Rebel Whopper giver alle mulighed for at tage det kødfri valg, men stadig nyde smagen af den klassiske og velkendte Whopper.

Vegetarisk slagter står bag bøffen

Burger King samarbejder med The Vegetarian Butcher, der står bag den vigtigste del af burgeren - plantebøffen. Sammen har de to virksomheder udviklet et produkt af særlig høj kvalitet, der meget vel kan udvikle og sætte skub i fastfood-branchen.

- Det har været fantastisk at arbejde sammen med Burger King om den nye burger Rebel Whopper, og jeg glæder mig meget til, at alle Burger King-gæster smager og nyder den, siger Jaap Korteweg, stifter af The Vegetarian Butcher – en vegetarisk ”slagter, der laver grønne alternativer til kød.

Burger King bliver dermed den største restaurantkæde, der tilbyder en plantebøf på tværs af Europa.

Udgivet i Erhverv

Attraktive seniorvenlige boliger skal erstatte den tidligere landbrugsejendom Seestgård på Holbergsvej i Seest. Plan-, Bolig- og Miljøudvalget har netop givet grønt lys til at igangsætte arbejdet med en ny lokalplan for området.

Interessen for seniorbofællesskaber er stor i Kolding. Det er konklusionen i en spørgeskemaundersøgelse foretaget tilbage i januar blandt Kolding Kommunes 55-80 årige. Den store interesse bliver nu mødt af en privat investor i Kolding, Pierre Ejendomme, der ønsker at bygge 26 rækkehuse i Seest på Holbergsvej 18-20, som skal danne rammen for seniorvenlige boliger med fokus på fællesskab. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har et stort fokus på, at vores boligtilbud skal matche borgernes ønsker og forskellige livsfaser, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi har en privat investor, der har set det store behov og ønsker at bygge et seniorbofællesskab, siger Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.

Projektet kræver et nyt plangrundlag, da området i dag er udlagt til erhverv. På adressen ligger Seestgård, en tidligere landbrugsejendom, der står tom og ubrugt hen efter at have været brugt til erhvervsformål i en længere årrække. Ejendommens bygninger er ikke udpeget som bevaringsværdige og By- og Udviklingsforvaltningen gav i september i år tilladelse til, at ejendommen kan rives ned.

Med den nye lokalplan udlægges området til boliger med en maksimal bygningshøjde på 8,5 meter i to etager. Lokalplanen giver plads til 10 rækkehuse i to plan langs Holbergsvej og 16 rækkehuse i ét plan samt et fælleshus. For at sikre samspil med det omkringliggende boligområde ved Seestgårdsvej planlægges boligerne opført med saddeltage og i rød tegl.

Centralt i området er det planen, at et grønt fællesareal skal give plads til ophold og udendørsaktiviteter.

Forventningen er, at et forslag til en lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg for området kan være klar til politisk behandling i begyndelsen af 2020, og herefter skal forslagene i otte ugers offentlig høring.

Udgivet i Kolding