Artikel filtreret på dato: Mandag, 11 November 2019

Kolding IFs cheftræner er fritstillet.

Kolding IF har mandag valgt at opsige samarbejdet med cheftræner Anders Jensen. Han er desuden blevet fritstillet, oplyser Kolding IF i en pressemeddelelse.

Resultatmæssigt har specielt starten på turneringen været rigtig god og over forventningen mens den seneste periode ikke har været tilfredsstillende på samme måde.

Spillemæssigt har kurven derimod været nedadgående. Der savnes en positiv udvikling af spillet, holdet samt den enkelte spiller. En udvikling der ikke er holdbar såfremt målsætningen om at etablere sig fast i NordicBet ligaen skal opfyldes. Efter modne overvejelser skifter Kolding IF derfor ud på cheftrænerposten. En beslutning der er truffet af den sportslige ledelse og en enig bestyrelse.

- Hvis vi skal opfylde klubbens helt overordnede målsætninger, er forandring påkrævet. Vi har behov for en cheftræner der i højere grad kan udvikle holdet, spillestilen og den enkelte spiller. Vi savner at der bliver taget bedre hånd om nytilkomne spillere og talenter ligesom klubbens egne talenter i de kommende år i større grad skal bringes i spil, fortæller sportschef Niki Zimling.

- I indeværende sæson er det helt overordnede mål stadig overlevelse i NordicBet Ligaen. Fra næste sæson vil konkurrencen i NordicBet ligaen blive endnu mere intens med tre nedrykkere fra Superligaen og en velspillende oprykker fra 2. division. Reaktion er nødvendig allerede nu hvis Kolding IF forventeligt skal modstå denne intensiverede konkurrence, slutter Niki Zimling.

Afløser skal findes

En struktureret proces med at finde den rette afløser bliver nu sat i gang. En proces som ikke vil blive forhastet da det er afgørende at finde den rette profil som kan bringe Kolding IF de næste vigtige skrift fremad.

- Det er en meget svær beslutning at træffe, da Anders Jensen på mange måder er synonym med den sportslige succes som Kolding IF har opnået i de senere år. Anders er en rigtig Kolding-dreng og KIF’er som jeg i sin tid selv var med til at ansætte som cheftræner. Så det er et farvel med vemod. Men i forhold til vores overordnede målsætning om at etablere os i den bedste del af NordicBet Ligaen og ikke mindst kunne levere boldbesiddende og attraktiv fodbold har vi besluttet at der skal nye kræfter og kompetencer til, siger Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand i Kolding IF.

Kolding IF ønsker Anders Jensen alt det bedste fremover og takker for en meget stor indsats for klubben både som ungdoms- og cheftræner.

Udgivet i Fodbold
Mandag, 11 November 2019

Eltang får en Folkeskov

Fredag kan alle være med til at plante Eltang Folkeskov. Den nye 2,5 hektar Folkeskov skal plantes ved det nye boligområde Elmedraget i Eltang.

Eltang Folkeskov er resultatet af en fælles ansøgning fra Eltang Borgerforening, Eltang Skole og Børnehave og Kolding Kommune om at få del i midlerne fra den store landsindsamling på TV 2 ’Danmark planter træer’. Fredag den 15. november bliver de første træer i Folkeskoven plantet ad to omgange, oplyser Kolding Kommune.

Først er det børn og voksne fra Eltang Skole og Børnehave, der fejrer den nye Folkeskov, som afslutning på deres temauge. Skoleleder Per Nielsen fortæller:

- Hvad vil være mere naturligt end at plante vores egen skov som afslutning på en uge, hvor eleverne skal lave deres egen by.

Eleverne afleverer også en mappe med tegning eller tekster, der fortæller, hvordan de ønsker at anvende skoven. Mappen placeres ved Folkeskoven, og kan ses af alle, der kommer forbi.

Om eftermiddagen, når klokken slår 15, byder Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network Foundation velkommen til den offentlige fejring af Folkeskoven med efterfølgende taler af Birgitte Kragh (V), formand for Plan-, Bolig og Miljøudvalget og Hans Holmer (SF), der i sin tid opfordrede til at lave en fælles ansøgning om en Folkeskov.

- Når vi i Kolding Kommune arbejder med FN's 17 Verdensmål er det oplagt, at vi også byder os til, når chancerne er der - og her var der en mulighed, hvor både klimaet, naturen og folk får glæde af en lidt mere grøn og bedre verden, forklarer Hans Holmer om tankerne bag ansøgningen.

Efter talerne er der dekoration af plantepinde, fælles træplantning og kaffe og kage til de fremmødte serveret af Eltang Borgerforening.

Naturlig del af samarbejde

Birgitte Kragh håber, at både nye og gamle Eltang-borgere får fornøjelse af den nye Folkeskov og hun glæder sig over, at både borgerforeningen og Eltang Centralskole har været en del af ansøgningen.

- Folkeskoven er et fint udtryk for det tætte samarbejde Kolding Kommune har med landsbyen og vi er glade for, at den nye Folkeskov i Eltang bliver til i fællesskab med borgerne. På den måde får navnet Folkeskov en ekstra dimension, siger Birgitte Kragh.

Hvis du kommer i bil til arrangementet, kan du parkere langs med Eltangvej 12-24, hvorfra det er muligt at følge de orange flag op ad grusstien til skovrejsningsområdet.

Udgivet i Kolding

Sanne Brodersens historier er nu blevet indtalt på cd af Ghita Nørby.

I efteråret 2016 udgav Sanne Brodersen fra Gram Slot sin første bog. En julebog med julehistorier fra Gram Slot. Den fik i løbet af kort tid status som bestseller, og har nu tre år efter solgt knap 7000 eksemplarer.

Nu er historierne blevet indtalt på cd af en af dansk kulturlivs førstedamer, Ghita Nørby. Med sin store indlevelsesevne og professionalisme har hun givet nyt liv til de hyggelige historier om nisserne på Gram Slot.

Mellem historierne er der lagt julemusik ind af DR RadioUnderholdningsOrkestret med Michala Petri som solist, hvilket skaber en smuk lydkulisse omkring hver enkelt historie. Alt i alt et lille værk, der kan vække juleglæden hos både store og små.

Sanne Brodersen, der har skrevet historierne er glad for at to så kompetente kvinder har sagt ja til at medvirke til at give julehistorierne om Gram Slot nyt liv.

- Julen på Gram Slot er for mig noget særligt. Derfor var det også en stor glæde for mig, da Ghita Nørby sagde ja til at indtale denne cd, og Michala Petri til at supplere med julemusik. De to kvinder er på alle måder indbegrebet af, hvad julen er for mig; nærvær, indlevelse, fællesskab, historie og traditioner.

Cd´en kan købes fra den 16. november til Gram Slots julemarked.

Udgivet i Kendte

“2019” kan muligvis blive titlen på landsstjernen Rasmus Seebachs næste single - og bliver det aktuelt, kommer lyrikken nok til at handle ikke så lidt om boligmarkedet.

I år har stjernen - der blandt andet har storhittet med sange som “Engel”, “Lidt i fem” og “2017” - nemlig både solgt sin villa på Frederiksberg - og nu også købt en enorm palævilla i Hellerup.

Tinglysningen af ejendommen er netop gået igennem, og af den fremgår det, at Seebach har givet 39,75 millioner kroner for sin nye ejendom, skriver Boliga.dk.

Senest er huset solgt for 19 millioner kroner, det var i 2017 - og den gang var der tale om et håndværkertilbud, der blev solgt på bare 42 dage.

Attraktivt område

Villaen tæller 392 kvadratmeter og ligger ganske tæt på Hellerup Kirke, Strandvejen og det eksklusive havneområde, hvor årtiets største hushandel sidste år gik igennem, da en villa skiftede ejere efter en handel til 70,5 millioner kroner.

Indendøre tæller huset - i sin oprindelige form - en hall, flere store soveværelser, balkoner - og hele paletten af stuer; pejse-, opholds- og spisestue. Det oplyser Boliga.dk. Det vides dog ikke, hvad der præcis er blevet ændret ved huset siden sidste handel, da huset ikke har været udbudt offentligt til salg.

Hellerup er blandt landets dyreste husområder, sidste år gik en gennemsnitlig kvadratmeter i postdistriktet for 50.550 kroner, hvilket gjorde 2900 til landets sjettedyreste postnummer.

På bankbogen kommer Seebach og kæresten Julie Teglhus da også med en sjat fra salget af parrets tidligere hjem på Frederiksberg.

Den 234 kvadratmeter store villa blev nemlig solgt for 16.975.000 kroner. Hvilket er 8.775.000 kroner mere, end Rasmus Seebach gav for villaen, da han stod som køber i 2013.

Udgivet i Kendte
Mandag, 11 November 2019

Mød forfatter Sara Bouchet

Julen nærmer sig, og Litteratur6000 afholder sit årlige julearrangement på Kolding Bibliotek.

I år er det forfatter Sara Bouchet som står for det litterære indslag. Hun vil fortælle om sit forfatterskab, der indledtes i 2016, da hun udgav debutromanen "Hjem", som hun vandt en flygtningeromankonkurrence med. Siden da er der kommet yderligere to romaner fra hendes hånd, Savas vidner i 2018 og Min mands elskerinde i 2019. Alle romanerne er blevet taget godt imod af anmelderne, og Sara Bouchet har netop modtaget Karin Michaëlis Prisen for "Min mands elskerinde".

Sara Bouchet vil fortælle om de to seneste romaner. Savas vidner er en psykologisk thriller om kærlighed og dæmoner, om middelalderens hekseprocesser og om den kampplads som familien kan være. Romanen fra i år, Min mands elskerinde, er en roman om fortrængte minder, dystre hemmeligheder, skjult begær og et uventet lys i mørket. I det hele taget er det familien og dens skjulte dagsordener som er omdrejningspunktet i Sara Bouchets forfatterskab.

Sara Bouchet er dansk-fransk forfatter, født 1980 og cand.mag. i litteraturhistorie. Hun har arbejdet med kommunikation, været professionel danser i USA og senest leder af Johs. V. Jensen Museet i Farsø. I dag lever hun af at være forfatter og foredragsholder. I forbindelse med foredraget er der julehygge med gløgg, kager og juleknas.

Arrangementet finder sted torsdag den 28. november kl. 18.30 på Kolding Bibliotek. Det koster 90 kroner at deltage i arrangementet, men hvis man er medlem af Litteratur600, koster det kun 60 kroner. Billetter købes via www.litteratur6000kolding.dk.

Udgivet i Det sker...